Nettó 40 kiló túlsúlyom van. Lehet, hogy ezért fáradok ki hamar? Már ülni sem tudok. Mi más jót okozhat még? Hogy mivel kezdjem a diétát? Valami kímélőt ajánlanál?
Én 4 dolgot ajánlanék:
1. Ne a gyakori kérdéseken kérj tanácsot!
2. Teljes kivizsgálást a háziorvotól/endokrinológustól.
3. Egy dietetkust.
4. Napi 1 óra sétát, esetleg heti néhányszor úszást.
Ellenkező esetben kizárólag fogyás-hízás-fogyás-még több hízás lesz a vége.
Nem lehet: biztos.
Szívrohamot, hasnyálmirigy-gyulladást, cukorbetegséget, vakságot, amputált lábat, magas vérnyomást, agyvérzést, tüdőkapacitás-csökkenést, porckorongsérvet, egyéb sérveket, fekélyesedést ...stb. Korai halált.
A legegyszerűbb, ha elkezdesz mozogni: ennyi súllyal először séta. Napi egy óra, tempós (!) séta. Mínusz tíz kilóval mehet a sport: heti 3, egy óra. Ami tetszik, csak izzasszon meg, és melegíts be, valamint nyújts le.
Neked nem diéta kell. Neked az kell, hogy miután lefogyj,s e edd magadra vissza a 40 kg zsírt. Ehhez teljesen át kell alakítani a halálhoz vezető étkezési szokásaidat.
Fokozatosan. ha nem iszol mást, csak vizet (tejet sem!), semmi cukrosat, az a járható út.
Minden étkezésre egyél eegy harmaddal kevesebbet, mint eddig. Tudatosan, odafigyelve, aztán ezt csökkentsd le, hónapról-hónapra, az eddig étkezéseid felére. Szépen összeszűkül a gyomrod.
További trükk, amit beépíthetsz az ékezésedbe örökre: fejben oszd három egyenlő részre a tányérod! Egy harmadára kerüljön a hús/hal, egy harmada a tészta/krumpli/rizs/bulgur, és egy harmada tiszta saláta vagy párolt/nyers zöldség.
Olajban sütött ételt ne egyél. Minden elkészíthető olajjal spriccelve, tepsiben. Egy ek. olaj közel 100 kcal. Rengeteg.
Napi 2 l víz.
Inkább zöldség, mint gyümölcs.
Alkohol inkább ne.
Ha csak ennyit betartasz, az már siker.
Napi 3 étkezés.
KÖTELEZŐ.
Én írtam a másik hoszzú hsz-t is.
Ne egyél péksütit reggelire. A lényeg az, hogy ne ugráljon a vércukrod, akkor nem zabálsz.
Az ebédet leírtam. A reggeli legyen tk. pirítós, nem sok, 1-2 db, sok zöldséggel, kevés olívaolajjal. Vagy avokádó a tetején. Vagy szelet sonka, olajos hal.
Vacsira pedig hús/hal/zsírszegény sajt, zöldséggel. Mennyiségi tanácsot már adtam.
Krómot érdemes még szedned, nem engedi ugrálni a cukrot=nem jön rád a zabálás.
Olvasd el, amit írtam. NINCS diéta. Másként kell élned, örökre, mától. Mert ahogy eddig éltél, abba bele fogsz halni.
Ezt senki nem tudja megváltoztatni helyetted. Az akaratot csak tudod mellé tenni, és azt is te döntöd el, hogy miből és mennyit teszel a tányérodra. Minden egyebet megoldanak a tápanyagok és a mozgás.
Esetleg ülj le magaddal, és hozz egy elhatározást: ne azt, hogy lefogysz 40 kg zsírt. Az hatalmas munka, végeláthatatlannak tűnik. Határozd el, hogy 1 hónapig, mondjuk mától, nem iszol mást, csak vizet, naponta 3-szor étkezel, és gondosan ügyelsz arra, hogy egy harmaddal kevesebbet szedj a tányérodra, mint eddig.
Nass nincs, rágj cukormentes rágót! És heti 4 alkalommal sétálj tempósán egy órán át.
Ennyi, egy hónap. A hónap elején és végén mérlegelj. Ha magadat nem vered át, lesz eredmény: feketén-fehéren. És ha van eredmény, akkor nem vagy reménytelen eset :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!