Sétával mennyi kalória ég el? A másik kérdésem: Miért eszek annyit, ami két vagy három embernek is megfelel, viszont nem látszódik meg rajtam? (tudom, a második hülye kérdés)
kaloriabazis.hu
Mindent megtalálsz!
Nem lehet megmondani, változó, de vannak táblázatok.
A kalóriaszámoló oldalak általában túlbecsülik az aktivitással járó energiát, úgy tudom.
A második nem hülye kérdés, elég érdekes, amikor az ember többezer kcal többlettel csigatempóban hízik, s bizonyos felesleg (mondjuk 25kg) fölé maximális zabálással sem képes menni.
Nos, az emberek egy töredéke ilyen. Túl sok evésnél begyorsul az anyagcsere, így elvész a többlet szinte egésze. Nem tudom, hogyan képes eltüntetni ilyen sok kalóriát, de megteszi.
De van, akinek folyamatosan extrém gyors az anyagcseréje. Ha lassulásban sem jó, az gond, mert akkor normál evés mellett éhenhal, folyton ennie kell, pokol lehet, extrém esetekben mindenképp.
Biztosan látszódik, mert kb. 15 kg felesleg van rajtad.
Sétával nem igazán fogsz kalóriát égetni. Intenzív gyaloglás, és hosszú távok kellenek.
Egyél kevesebbet.
#5: Azt értem, de a kérdezőnek válaszoltam. Tartósan 75 kiló, ezt írta. Én is tartósan voltam 80 kiló körül s képtelen voltam feljebb menni, pedig naponta bőven túlettem magam.
A normál, alaposan zabálós emberek nem évi 1 kilót híznak. Már napi 1000 kcal plusszal is jóval gyorsabban szokás, pedig az még nem is olyan nagy túlevés az én világomban.
A kérdezőn valószínűleg látszik a többletben evés, hisz igen esélyes, hogy rendesen van feleslege (kivéve, ha ki van gyúrva, pláne férfiként, mert akkor teljesen szálkás is lehet), de könnyen lehet, hogy amennyit eszik, attól más 200 kg lenne, szerintem így értette.
Persze lehet, hogy a kérdező még fiatal s más neki a tartós, de abban kevesebb az érdekesség s így is lehet a speciális eset egy enyhébb verziója :) Van, aki sok evéssel nagy felesleg mellett is rohamosan hízik... Ő nem.
Látod vagy sem, ha nő vagy, az ideális súlyod 49-59 kg között van, ha férfi, akkor 59-69 között.
A magasságodból ítélve inkább nő lehetsz, a 75 kg már bőven elhízás.
Utolsó te jó hülye vagy, egy férfi ne legyen már 60 kilós, nem mindenkinek jönnek be a 2017-páwa gyerkek.
És egy lány se legyen 50 kiló, inkább 60.
Nő vagyok. Régebben sokféle sportot űztem. Lehet a csontsűrűségem is közrejátszik...ki tudja
Köszönöm, az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!