Elkéstem a diétával?
Nyár végén rengeteget koplaltam, át is estem a ló túloldalára. 50 kg az ideális súlyom, és bár 47-8 kiló voltam, de 55-ről fogytam és voltaképp izomból. Étkezési zavaraim voltak és depressziós voltam, aztán mindezt felváltották a falásrohamok. Visszaszedtem kis idő alatt jó pár kiló zsírt, egészen pontosan 56 kiló lettem. Itt mondtam azt, hogy állj. Ilyet soha, de soha többet. Hosszas utánajárás után sikerült egy NORMÁLIS étrendet összehoznom, amivel nem koplalok, laktat, sport melett itt-ott variálható az alap, személyreszabható. Ma kezdtem ezt az egészet. Minden nap szánok időt mozgásra, igaz, télen csak a szobában végezek kardió tornákat, vagy hiit-et, továbbá ha hamar szabadulok iskolából, akkor elmennék heti minimum 1, de lehetőleg 2 alkalommal edzeni terembe (nem testépítés, zsírégetés céljából). 2 hónap múlva lenne egy igen fontos találkozóm, és erre szeretném elérni az 50 kg-s álomsúlyt. Ez heti 0,5-0,7 kg körüli fogyás eredménye lenne, de félek, hogy tulajdonképp a kis súlyfelesleg miatt ez nem valósítható meg, és semmi nem lesz belőle látható.
56-ról 55 kilóra (163 cm, lány) le tudnék e fogyni 2 hónap alatt megfelelő elszántsággal és a diéta betartásával? Látható lesz-e centikben az eredmény, ha ez komolyan zsírból megy le és nem izomból?
Nem értem, miért a SÚLYT teszed központba? Ugyanis NEM az látszik, hogy hány kg vagy, hanem hogy hány cm a különféle testrészeidnél.
Ha a súlyod maradna 56 kg, de mindenhol 10 cm-rel kevesebb leszel, az mért nem jó?
Nem tudom, MILYEN találkozó az, ahol lemázsálnak, hogy nem vagy-e több, mint 50 kg, ugyanis ha nem mérnek, akkor lényegtelen a súlyod! Ha meg súlyra megy, akkor ott valami nagyon nagy baj van - vagy veled, vagy az ottani elvárásokkal.
Bocs, hogy ezt mondom, és nyugodtan pontozz le, nem izgat, de akkor sem fogok finomkodni.
A felfogásod valami rémes. És egyben mintapéldája vagy az abszolút hibás testtömeg-kontrollnak. Egyszer sanyargatod a szervezetedet, ledobsz 10 kilót, utána meg viharos gyorsasággal visszahízod azt. Mondjuk becsülendő, hogy legalább rájöttél, hogy ez így nagyon nincs rendben, de az írásodból az jön le, hogy továbbra sem vagy tisztában a biológiai és egészségtani alapokkal.
Nem véletlenül lettek falási rohamaid, miután lefogytál, ugyanis a szervezeted így jelezte, hogy valami nincs rendben, már a saját anyagát égeti el, valamit tenni kell, ha nem akar rövid távon elhalálozni. És azért izomból fogytál, mert máshonnan már nem tudtál. Szerencsétlen szervezeted végső elkeseredésében már az izmaidat bontotta le, hogy egy kis tápanyaghoz jusson.
És tudod, miért voltak falási rohamaid? Mert a szervezeted kiéhezett, és mindent megtett azért, hogy rávegyen, hogy legalább egy kis tartalékot el tudjon raktározni. Tehát ez egyáltalán nem volt véletlen.
Tudod, a szervezet normális működéséhez szükség van némi zsírra is. Csak ugye a minden színvonalat mellőző szennymédia mást mond, most a csontváz a trendi, az alapvető egészségtani ismereteknek pedig nagyon sokan híján vannak.
163 centihez pedig az 50 kiló az nem ideális, hanem kevés. Neked pedig egész egyszerűen testképzavarod van.
Meg ahogy látom, értékrendbeli problémák is vannak. Miért lenne annyira fontos, hogy arra a találkozóra 50 kiló legyél? (Túl azon, hogy a te magasságoddal 55 kiló egy egészséges, vonzó nő benyomását kelti, míg egy 50 kilós már betegesnek, gebének tűnik.) Ha azért, mert így akarsz egy pasinál bevágódni, akkor ezt vagy nagyon rosszul gondolod, vagy egy ízlésficamos, felszínes hülyével akarsz összejönni.
Még mindig nem normális a hozzáállásod.
Nagyon igaza van azoknak, akik eddig azt mondták, ne a súly körül pörögj, hanem a centikén. Én ezzel még azt is megtoldanám, hogy a centi sem mindegy, milyen állagú (feszes-e) vagy hogy miből áll össze (izom...?).
A mérleg nem rossz kontroll, de szerintem főleg 10 kiló fölötti túlsúlynál hasznos, ott már valóban súlycsökkentésre is szükség van, de ott is csak a centikkel meg a tükörrel együtt érdemes használni.
Igazi értelme a súlytartásnál van - legalábbis nekem, 16 kiló ledobása után.
Hasonló cipőben jártam/járok már évek óta. A binge eating nem sima zabálás, és gyakoribb, mint azt sokan gondolnák...
Milyen a mostani normális étrended? Miket eszel, hány kcal, mit sportolsz?
A kilók tényleg nem sokat jelentenek, bár abszolút átérzem, hiába tudom én is, nekem is folyamatosan a számok körül forog az agyam. Centizd inkább magad, vagy csak a tükröt figyeld, hogy állnak a ruhák, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!