Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez az étrend így jó?

Ez az étrend így jó?

Figyelt kérdés

Kb 3 hete diétázom, heti fél kiló fogyást lőttem be, mivel nincs rajtam sok felesleg, 2kg lehet kb elosztva, belső combon,kar belső része, derék és has tájékon. Az utóbbi egy héten mintha nem fogytam volna, lehet hogy túl sokat eszem?

A vízmennyiségem talán több is a kelleténél, napi 4 üveg 1,5 literes víz elfogy, azaz 6liter. Eddig sem volt kevesebb.

A reggelim rántotta szinte mindig: 3 db tojásfehérje benne vagy lazac vagy csirkemellsonka(2%), kaliforniai paprika, kevés zsírszegény feta (8%), zsiradék nélkül sütve. Mellé vegyes zöldségek kb 500gr.

Második étkezés 2-3 féle gyümölcs. Max 300gr.

Ebéd: kb 200-250gr hal zsiradék nélkül sütve, néha csirkemell szintén zsiradék nélkül. Fűszerezéshez kaprot, citromot, kakukkfüvet, fokhagyma, stb használok. A sóból visszavettem.2-3 db édes burgonya sütve.

Majd ha éhes vagyok eszem valami salátát tonhallal (0,1%-os Rio Mare) vagy cottage cheese (0,2%) zöldségekkel, pisztrángfilé zöldségekkel.

Vacsi: mint az ebéd csak más zöldséggel.

Lefekvés előtt 1-1,5 órával vegyes zöldség ha éhes vagyok akkor kevés hallal vagy csirkemell sonkával(2%).

Sütni mindent zsiradék nélkül sütök. A vegyes zöldség általában paradicsom, uborka, kaliforniai paprika, retek, zöldhagyma. Néha almaecettel. A főtt zöldség zöldbab, cukkini, gomba, brokkoli, cékla, padlizsán.

2017. jan. 31. 13:47
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
OMG hosszú lett.
2017. jan. 31. 13:47
 2/12 anonim ***** válasza:

Ki kéne számolni a makrókat, de elég koplalósnak tűnik, nem élhetsz kizárólag fehérjén és zöldségen, akkor miből jön az energia? OK, ott az édesburgonya, de nem tuti, hogy elég. A leírt zöldségek nagyon kalóriaszegények. De mennyiségek nélkül nehéz. Plusz a méreteid is kellenének, ha 42 kilós vagy, akkor esélyes, hogy kevesebbel is beéred :) Számít az aktivitás is, persze.

Viszont hacsak nem sok a lazac, amit kétlek, akkor szinte semmi zsírt nem viszel be, márpedig az nagyon fontos a tested működéséhez.

2017. jan. 31. 13:52
 3/12 A kérdező kommentje:

A zsírbevitelem az a lazacból van, az van minden nap 18 gr zsír van 100gr-ban. Plusz ott a feta. Bővel elég nekem. Jah a cottage cheese az 0,4%-os most néztem.

Megeszem napi majdnem 2kg zöldséget annyiban van bőven 80gr szénhidrát + ott a gyümölcs is. Nem elég?

167cm, és 49-50kg lehetek. Menjen el a zsír ahol van, majd izmosodom ha úgy döntök.

2017. jan. 31. 14:04
 4/12 anonim ***** válasza:

Maga az összetétel jó, de egyhangú. Gabonát nem muszáj enni, azonban a tk lisztből készült ételek és rozs-zab pelyhek nagyon egészségesek. Valamint beiktathatod a magvakat pl.joghurttal vagy pár szem mazsolával.

Mennyiségeket nem ismerek. Hogy állnak a makróid és a kcal? Mekkora vagy?

2017. jan. 31. 14:10
 5/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy számomra annyira rossz és ehetetlen az összes rozs és zab kaja hogy kín lenyomni a torkomon bárhogyan is. A magokat szeretem, pl. pisztácia, paprikás mogyoró. Grammra fogalmam sincs, ennyire pontosan nem akarom számolgatni, mert én életmódváltásként szeretném. Szeretek így enni. Eddig sok sült krumplit ettem, chipset, pezsgő/koktélok heti többször. Ezeket sem fogok teljesen kiiktatni az életemből, de mértékkel.
2017. jan. 31. 14:32
 6/12 anonim ***** válasza:
93%

Lehetek őszinte? Ha te 167 cm-hez 49-50 kiló vagy, és még így akarsz fogyni, akkor valami nagyon nem stimmel.

Egyrészt így is sovány vagy (az ideális súlyod 57 plusz-mínusz 5 kg), másrészt ez az étrend kimondottan beteges.

Jól megy nektek, hogy szórod ki a tojássárgáját, úgy, hogy egyébként tök egészséges dolgok vannak benne. Meg ez az írtózás a zsírtól se normális.

Ez kiváló étrend az anyagcseréd tönkretételéhez. Nem tudom, mik a terveid a fogyókúrád utánra, de 2 út áll előtted: az anoreia vagy egy brutális hízás egy normálisabb étrendtől.

Úgyhogy át kéne ezt gondolni, de nagyon.

Nem írtad, hogy éves vagy, de ha ezt tiniként műveled, még veszélyesebb az egész.

2017. jan. 31. 14:43
 7/12 anonim ***** válasza:
anoreia = anorexia (csak kimaradt az x)
2017. jan. 31. 14:44
 8/12 A kérdező kommentje:

Hm, pedig amióta nem szemét kaját eszem több az energiám és pörgősebb vagyok. Nem iszom alkoholt, volt amikor bevágtunk 3 üveg pezsgőt ketten egy este alatt. Késő esti pubozások, ahol gyorsan fogytak a koktálok és mellé a nasi. 24 vagyok. A magasság -120 az ideális nálam, mondom menjen le a zsírrétek, majd utána izmosodhatok. Egyszerre a kettő nem nagyon megy. 57kg kb anyukám ugyanilyen magassággal 40 felett és van ott poci rendesen.

Nincs fogyókúra, nem akarok sült krumplin, pizzán élni. Inkább csinálok cukkiniből chipset, édesburgonyából. Nekem jó ez az étkezés így, abszolút nem szenvedés vagy hasonló.

2017. jan. 31. 15:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem te írtad egy korábbi kérdésnél, hogy a szüleid rögtön szólnak, ha picit is felszedsz? S nem akartad megmutatni a tökéletes tested?
2017. jan. 31. 17:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Úgy látom a zsír nagy mumusod. Pedig nem kéne ennyire félni tőle, csak jó fajtát kell használni. Nem tudom, hogy ezt így tudod tartani hosszabb távon. Most lehet, hogy oké, mert most kezdted el, de több mindent beépíthetnél az étrendedbe. Én a falat kaparnám, ha köretként mindig csak saláta lenne. Köles, barna rizs, quinoa, hajdina stb. Sózz bátran, kevés rosszabb van a sótlan ételnél, nem a són fog múlni az a 2 kg.
2017. jan. 31. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!