Ez megfelelő étrend fogyáshoz?
Reggeli(6-7 óra között) : rántotta 1 tojásból sütve olaj nélkül + tejes káve, kb. egy deci tejjel
Délután kb 2 óráig: Egy marék olajos mag, mindig másféle (nem igazán vagyok éhes délelőtt)
Uzsonna(3-4 óra fele) és vacsora(7-8 óra fele): egy pohár joghurt/krémtúró vagy valamilyen főtt étel fél tányérral, sajnos gramm mérleg híján jobban nem tudom megbecsülni (többnyire rizs/bulgur/köles+valamilyen zöldség+valami fehérje dúsabb dolog, tojás/tofu/feta sajt/esetleg valami magasabb fehérje tartalmú zöldség, pl hüvelyesek, esetleg ritkán valami tészta) vagy kb. 100 gramm túró+egy evőkanál tejföl összekeverve sózva,fűszerezve vagy 2 szelet puffasztott rizsből "szendvics" sajttal meg sok-sok zöldséggel.
Emellett heti egyszer járok aerobikra másfél órára.
18/L,164 centi vagyok, 56 kiló és vegetáriánus, még mielőtt valaki keresné a húst a fentiekben :) Köszönön szépen a válaszokat előre is
1. Éhen akarsz halni?
2. Nem vagy kövér. De még lehetsz, ha ezzel a sz-ral tönkreteszed az anyagcserédet.
164 centihez 56 kilóval miért akarsz fogyni?!
Kifejezetten vékony lehetsz,de ha tovább fogysz, az anyagcseréd és a menstruációd is leállhat!
Ahogy leírtad, kiderül,hogy nem szoktál ebédelni, ami komoly hiba.
Rizst, bulgurt, zsíros tofut eszel, ami kifejezetten magas glikémiás indexű, de mivel NEM VAGY hízásra hajlamos, bátran tartsd meg az étrendedben, persze csak mértékkel.
Naponta legalább 6x próbálj meg enni kis adagokat, és ne felejtsd el az ebédet és a vacsorát.
Lefekvés előtt 2 órával már ne egyél.
Ha nem vagy megelégedve a testeddel,akkor ne fogyókúrázz, hanem dolgozz ki magadnak egy olyan edzéstervet, amivel szálkásítod az izmaidat.
Én is 18 éves vagyok, gyermekkorom óta vegetáriánus.
Én valóban küszködtem már súlyproblémával, ami azóta rendeződött,amióta csak alacsony, ritkán közepes glikémiás indexű ételeket eszem.
De hangsúlyozom: neked NINCSENEK ilyen problémáid, bármit ehetsz, viszont a heti 1 alkalom testmozgás kevés. Magadtól, otthon is nekiállhatsz edzeni, ha keresel erről szóló oldalakat/könyveket és van elegendő helyed.
#3: Szó sen volt ZSÍROS tofuról. Nem mintha a zsírral gond lenne, persze, a szójába már könnyebb belekötni.
S ebédelni szerintem ebédel, csak uzsonnának nevezi s nem mindig főtt ételt eszik.
Hogy ki hogyan osztja be és eszik-e főtt ételt, az választás kérdése, van, aki egyszer eszik naponta és van, aki nyersen eszik mindent, ez önmagában még nem gond, ha az adott ember így érzi jól magát és megad a testének mindent, amire annak szüksége van.
Kérdező, szerintem inkább számolj makrókat legalább egy pár napig. Nagyon kicsinek tűnnek az adagok, a zöldség az szinte nem is ad kalóriát (kivéve, ha mondjuk kilószámra eszed a kalóriadúsabbakat), a pufirizs is alig valami, ha szeletszámra eszed s nem csomagszámra... OK, eszel valami gabonát, de ha fél tányér az egész ételed, akkor az is szinte semmi. Valamiből elegendő kalória is kell, fogyáskor is (sok felesleged tuti nem lehet ilyen számokkal, nem számít, ha minimális felesleget tartasz csupán, amíg fogysz pár kilót) s nálad még a fehérje is lehet, hogy kevés, ezt így a leírásból nem tudom megítélni. OK, hogy vannak fehérjeforrásaid, de ha picik az adagok, akkor simán lehet kevés. Nem tudhatom, én tuti kiszámolnék egy tipikus napot, informatív tud lenni. Zsírt viszel be, azt látom, az valószínűleg rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!