Megfelelő étrend ez?
Sziasztok!
16eves vagyok es anorexiabol szeretnek kikupalni. 156cm es 42kg vagyok.
REGGELIkent megeszek 250ml tejjel 30g koruli muzlit, vagy natur joghurtot.
TÍZÓRAIkent egy fel kifli/zsemle(rozsos) szalamival, vajjal vagy neha almat rakok bele.
EBEDkent ami olyan 4ora fel3fele van, szabadon eszek azt amit anyukam foz, de nem szedem teli a tanyerom vele.
Ha most kezdesz neki, akkor szerintem nem rossz kezdetnek. Ha már jó ideje anorexiás vagy, akkor a gyomrod is rendesen összeszűkülhetett, ezért gondolom úgy, hogy kezdetnek jónak tűnik.
A lényeg, hogy szoktasd a gyomrod az egyre több kajához akár napról napra növelne egy picit a bevitelt.
Az ebéd nekem nagyon késeinek tűnik, ha van lehetőséged rá, akkor max. délután 2 óráig mindenképpen megejteném és akkor még délután 5 körül még jöhetne egy kis uzsonna is este 7 körül meg lehetne vacsorázni.
Lehetőség szerint inkább többször egyél keveset, mint ritkán sokat. Így a gyomrodnak is könnyebb lesz alkalmazkodni és te sem tompulsz el a hirtelen nagy mennyiségű kajától.
De azért jó lenne igazából erről orvossal is konzultálni.
Értem...
Nos, szeretnék mondani valami okosat, de nem igazán tudok...
Ha mást nem is, egy dietetikust mindenképpen érdemes lenne felkeresni aki segíthetne összeállítani egy étrendet, ütemtervet a hízás érdekében.
Mondanám, hogy pszichológust sem ártana megkeresni, de gondolom ő volt az aki szanatóriumba akart küldeni... azért ne vessétek el egyből ezt a lehetőséget, keressetek másikat ha tudtok, ha már az elsővel nem voltatok elégedettek, mert ezt a problémát nem szabad, hogy csak te és a családod cipeljétek a vállatokon, mindenféle segítség nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!