Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Megfelelő étrend ez?

Alexamills kérdése:

Megfelelő étrend ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16eves vagyok es anorexiabol szeretnek kikupalni. 156cm es 42kg vagyok.

REGGELIkent megeszek 250ml tejjel 30g koruli muzlit, vagy natur joghurtot.

TÍZÓRAIkent egy fel kifli/zsemle(rozsos) szalamival, vajjal vagy neha almat rakok bele.

EBEDkent ami olyan 4ora fel3fele van, szabadon eszek azt amit anyukam foz, de nem szedem teli a tanyerom vele.

2016. febr. 11. 06:22
 1/5 anonim válasza:
0%
Ez még így is édes kevés... Reggelire szalonnás-sajtos-virslis rántotta jó bő étolajban, suliba vihetsz 2-3 szenyát minimum,mert későn ebédelst, és otthon egyél egy-két emberes adag kaját,és ha sok gyorskaját eszel az is segíteni fog. :D:D nem viccelek,ezzel fel tudsz szedni pár kilót.
2016. febr. 11. 08:42
 2/5 hell-ikon ***** válasza:

Ha most kezdesz neki, akkor szerintem nem rossz kezdetnek. Ha már jó ideje anorexiás vagy, akkor a gyomrod is rendesen összeszűkülhetett, ezért gondolom úgy, hogy kezdetnek jónak tűnik.

A lényeg, hogy szoktasd a gyomrod az egyre több kajához akár napról napra növelne egy picit a bevitelt.

Az ebéd nekem nagyon késeinek tűnik, ha van lehetőséged rá, akkor max. délután 2 óráig mindenképpen megejteném és akkor még délután 5 körül még jöhetne egy kis uzsonna is este 7 körül meg lehetne vacsorázni.

Lehetőség szerint inkább többször egyél keveset, mint ritkán sokat. Így a gyomrodnak is könnyebb lesz alkalmazkodni és te sem tompulsz el a hirtelen nagy mennyiségű kajától.

De azért jó lenne igazából erről orvossal is konzultálni.

2016. febr. 11. 12:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Fél éve vagyok anorexias. Orvossal beszeltunk minap, de semmire nem mentünk velük ugyanis szanatoriumba akarnak kuleni egy hónapra. Én ez miatt az iskolábolól nem szeretnék kiesni.
2016. febr. 11. 17:25
 4/5 hell-ikon ***** válasza:

Értem...

Nos, szeretnék mondani valami okosat, de nem igazán tudok...

Ha mást nem is, egy dietetikust mindenképpen érdemes lenne felkeresni aki segíthetne összeállítani egy étrendet, ütemtervet a hízás érdekében.

Mondanám, hogy pszichológust sem ártana megkeresni, de gondolom ő volt az aki szanatóriumba akart küldeni... azért ne vessétek el egyből ezt a lehetőséget, keressetek másikat ha tudtok, ha már az elsővel nem voltatok elégedettek, mert ezt a problémát nem szabad, hogy csak te és a családod cipeljétek a vállatokon, mindenféle segítség nélkül.

2016. febr. 11. 19:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Elég fehérjehiányosnak tűnik, s persze kevésnek is. Viszont nem tudom, hogy mennyit bír a szervezeted, az anorexia sokat ronthatott az egészségeden, ki tudja, miből van hiányod... Szakértő véleménye kellene.
2016. febr. 11. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!