Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen eteleket keszithetnék...

Milyen eteleket keszithetnék hogy ne csak csirkemellből alljon az etrendem? Milyen köreteket ehetek?

Figyelt kérdés
2017. jan. 24. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Bármit ehetsz. Ha a kalória, és a fő összetevők rendben vannak, nagy baj már nem történhet.
2017. jan. 24. 13:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is csak azt tudom írni, hogy bármit ehetsz, ez a te étrendet, te határozod meg s tapasztalod ki, mi a megfelelő.

Bármilyen húst, tojást, sajtot, túrót ehetsz, ami csak a komplett állati fehérjéket illeti. Köret? Zöldségek, gabonák... Ehetsz olajos magvakat is, bár a te étrended bizonyára nem annyira zsíros, hogy sok férjen bele, de a mennyiséget éppúgy te magad határozod meg, mint az összetételt.

2017. jan. 24. 14:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Rizs, bulgur, köles, kuszkusz stb

Zöldség mixek, grill zöldségek

főtt/sütőben, olaj nélkül sült krumpli

Tofu, hüvelyesek

A kerdes igazából, hogy milyen étrended van? Fehérje forrásokat/ch-t akarsz enni változatosan, pontosan mi a problémád a jelenlegi étrendeddel (és mit eszel most)?

2017. jan. 24. 14:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen fogyózási módot választottál:

- ha kizárólag csak a napi bevitt-elégetett kcal-t figyeled, akkor teljesen mindegy milyen köretet eszel

- ha ch-csökkentett fogyózást, akkor inkább zöldség-alapú köreteket párolva, főzeléknek vagy nyersen egyél

- ha fehérje-dús fogyózás (dr. Dukán, dr. Atkinst. stb.) akkor inkább a fehérjéket tartalmazó ételekből készíts köretet is. Pl. tojás saláta, vagy hal-saláta, sajt-tál, és hasonlók

- ha pl. paleó-étrend, akkor viszont jöhetnek a magvak is, mint a bulgur, köles, hajdina és társai

2017. jan. 24. 14:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Paleoba bulgur???

Nem úgy van, hogy ők nem esznek búzát? Minek szívnak akkor a mandulaliszttel meg társaival, ha köretnek lazán benyomják a búzát?

Amúgy a kérdésre:

csirkét, halat, tofut, pulykát, de akár soványabb sertéshúst is nyugodtan ehetsz - ha neked ezek megfelelnek. Túró, cottage cheese, ezek fűszerezve, akár édesen is elkészíthetőek.

Köretnek a zöldséegk, saláták, párolt/grillezett zöldfélék, főzelékek, de akár a kuszkusz, barnarizs stb. is mehet.

2017. jan. 24. 15:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Paleóban valóban nincs gabona. S elég butaság fehérjét enni fehérjével, az roppant egészségtelen. Fehérjedús táplálkozásnál is OK a zöldségköret (meg persze a többi is, a megfelelő fehérjebevitel mellé még elég sok kalória kell).
2017. jan. 24. 15:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Én mindenféle húst eszem, melléje köretként zöldséget. Van amikor nyersen, vagy párolva , grillezve. Számtalan zöldség van és nagyon sokféle képpen fel lehet használni.

PL. én nagyon szeretem a karfiol "rizst" nagyon egyszerű , gyors , olcsó és nem utolsó sorban egészséges :)

2017. jan. 25. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!