Milyen eteleket keszithetnék hogy ne csak csirkemellből alljon az etrendem? Milyen köreteket ehetek?
Én is csak azt tudom írni, hogy bármit ehetsz, ez a te étrendet, te határozod meg s tapasztalod ki, mi a megfelelő.
Bármilyen húst, tojást, sajtot, túrót ehetsz, ami csak a komplett állati fehérjéket illeti. Köret? Zöldségek, gabonák... Ehetsz olajos magvakat is, bár a te étrended bizonyára nem annyira zsíros, hogy sok férjen bele, de a mennyiséget éppúgy te magad határozod meg, mint az összetételt.
Rizs, bulgur, köles, kuszkusz stb
Zöldség mixek, grill zöldségek
főtt/sütőben, olaj nélkül sült krumpli
Tofu, hüvelyesek
A kerdes igazából, hogy milyen étrended van? Fehérje forrásokat/ch-t akarsz enni változatosan, pontosan mi a problémád a jelenlegi étrendeddel (és mit eszel most)?
Attól függ, milyen fogyózási módot választottál:
- ha kizárólag csak a napi bevitt-elégetett kcal-t figyeled, akkor teljesen mindegy milyen köretet eszel
- ha ch-csökkentett fogyózást, akkor inkább zöldség-alapú köreteket párolva, főzeléknek vagy nyersen egyél
- ha fehérje-dús fogyózás (dr. Dukán, dr. Atkinst. stb.) akkor inkább a fehérjéket tartalmazó ételekből készíts köretet is. Pl. tojás saláta, vagy hal-saláta, sajt-tál, és hasonlók
- ha pl. paleó-étrend, akkor viszont jöhetnek a magvak is, mint a bulgur, köles, hajdina és társai
Paleoba bulgur???
Nem úgy van, hogy ők nem esznek búzát? Minek szívnak akkor a mandulaliszttel meg társaival, ha köretnek lazán benyomják a búzát?
Amúgy a kérdésre:
csirkét, halat, tofut, pulykát, de akár soványabb sertéshúst is nyugodtan ehetsz - ha neked ezek megfelelnek. Túró, cottage cheese, ezek fűszerezve, akár édesen is elkészíthetőek.
Köretnek a zöldséegk, saláták, párolt/grillezett zöldfélék, főzelékek, de akár a kuszkusz, barnarizs stb. is mehet.
Én mindenféle húst eszem, melléje köretként zöldséget. Van amikor nyersen, vagy párolva , grillezve. Számtalan zöldség van és nagyon sokféle képpen fel lehet használni.
PL. én nagyon szeretem a karfiol "rizst" nagyon egyszerű , gyors , olcsó és nem utolsó sorban egészséges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!