Bármilyen lisztet lehet bármilyen más liszttel keverni?
Szoktam keverni őket, igen, a maglisztekkel máshogy nehéz. De a normál liszteket is keverjük :)
A konjaclisztet sütésnél nem használom, csak puding és krém készítésekor, szuper.
A kókuszliszt és a lenmagliszt is kibírhatatlan számomra, ha nem keverem. De mindkettőt nagyon gyakran használom, mert keverve jó. Sok receptet ismerek tápióka-kókuszliszt kombóval, az egész kellemes, nem maglisztízű (mivel voltaképpen keményítő és gyümölcs keveréke).
De a legjobb édes és sós sütijeimben darált olajos mag van nagy mennyiségben. A lisztek sokkal rosszabb ízűek szoktak lenni, mint a zsírtalanított párjuk. A dióliszt pl. förtelmes, miközben a dió isteni finom, persze biztos van, akinek más az ízlése e téren.
S persze még bejöhetnek a rostok is (útifűmaghéj, bambuszrostliszt), amik remek nedvszívók és kalóriatartalmuk nincs, cserébe eléggé ízetlenek, amin nem lehet csodálkozni. Viszont kis mennyiségben roppant hasznosak tudnak lenni, állagot javítanak s olykor ízt is, fura módon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!