Mit tegyek ha fogyokuranal zabaroham jon ram?
Vannak olyan napok es idoszakok amikor nagyon kívanom az edesseget es ha nem eszek akkor zabaroham jon ram? Onuralmam van de ebben az idoszakban nem nagyon segit.Ez ellen mit tehetnek
Vagy nektek mi vált be?
L/22
Nekem egy jó alapos zsíros jóllakás még régen is segített (most már sosem kívánom igazán az édességeket, csak finom és annyi), de nem vagyunk egyformák.
De szerintem másnak is jó egy megfelelő étrend (a fehérje laktat, a zöldségek sokunknak roppant élvezetesek és amúgyis hasznosak...etc.) s persze életmódot kell váltani, nem önsanyargatni.
Plusz én mindig sok édességet ettem, azért ez is segíthetett olykor, legalábbis hosszútávon és lelkileg. Mert fizikailag az édesség után édességre szoktam vágyni, ami képes akadályozni.
Ha az édesség jóféle, laktat és nem nagyon dobja meg a vércukrot, az valamivel jobb eset, de akinek ez kevés, az inkább hanyagolja az édességet. Van az az étrend. A szervezetnek magának semmi szüksége nincs édességre.
Lám még egy dolog amire jó a fehérje.
Szinte minden nap benne van a reggelimben.
A mai pl: csokis-toffies fehérjepor+túró,kis golyócskákat formázok,közepébe mandulát nyomok, kókuszreszelékbe forgatom.
El tudod képzelni milyen finom lehet? Gondolom nem.
Ha nem is akarsz minden nap fehérjeport fogyasztani,ilyen esetekre is tökéletes.
"Zaba" roham azért lehet, mert a szervezet rendesen kiéhezett...
ilyenkor mellőzd az édességet és egyél valami táplálót (pl. ebéd maradék, vagy felvágott zöldséggel, vagy egy kiadós zöldségleves).
Eleinte nekem is volt ilyen, de ilyenkor a szervezet 1, tápanyagért kiált, 2, vitamin bevitel kell neki sürgősen- és ilyenkor az édesség a legrosszabb, amit adni tudsz neki.
De ha eszel valami 300-400 Kcl normális fogást, azt megköszönné a szervezeted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!