Hogyan bírjam ki a fogyókúrát?
Egyedi beszélgetésnél még tudnék valamit mondani, de így vakon max. annyit, hogy válassz JÓ étrendet, életmódot, aminél nem kell nagy önfegyelem és nem szenvedsz. Nem annak tűnsz, aki képes kitartani akkor is, ha rossz neki s ezzel nincs is bajom, én is olyan vagyok.
A sok mozgás segít, bár biztos van, aki túl éhes lesz tőle... Alapból azért lényegesen könnyebbnek tűnik viszonylag sokat enni és sokat mozogni, mint keveset enni és nem mozogni... Sokunknál a szinte mozgás nélküli fogyás szabad akaratból lehetetlen, mert az túl kevés kalóriát jelent, lassú fogyásnál is.
Egyél tápláló, laktató ételeket. Ha hiányosan eszel, az egészségtelen is s ha jó a szervezeted visszajelzése, akkor nem is fogod bírni.
1. Ne fogyókúrának vagy diétának fogd fel. Legyél tisztában azzal, hogy ez az étrended VÉGLEGES átalakítása. Mert ha nem ezt teszed, teljesen felesleges kínozni magad, hiszen ha abbahagyod a diétát, pontosan úgy meghízol, mint az eddigi étrendedtől.
Hosszú távon tartható, nem drasztikus "szabályokat" alakíts ki. Ne gyors, hanem hosszú távon tartható eredményre törekedj.
2. Egyél rendesen! Ne akarj 3 salátalevélen és 2 falat vízben párolt csirkemellen vegetálni. Csökkentsd a széndidrátot, növeld a fehérjét, figyelj a zsírra! Az új szabályokat fokozatosan vezesd be, szeresd meg az új köreteket (pl. saláta), ehhez pedig idő kell.
3. Ha valamit nagyon szeretsz, ne akarj lemondani róla. Edd rendszeresen, de mértékkel. Pl. ha nem tudsz lemondani a Mekiről, egyél ott havonta egyszer, amit megkívánsz, de ne extra krumplival és extra üdítővel.
4. Az első időkben figyeld mindennek az összetételét és kalóriatartalmát, amíg nagyjából megtanulod őket. (El kell olvasni a kajákon lévő címkét.) Ami nem jó, ne vedd meg, mert ha az ember megveszi, hajlamos megenni, mert sajnálja kidobni. :)
5. Kerüld a cukros dolgokat, de ha megkívánsz egy kocka csokit, edd meg! (De ne óránként.) Ha kólát kívánsz, igyál zerót, light-ot, vagy ha muszáj a cukrosat, akkor a legkisebbet vett, és öntsd ki a felét.
6. Vegyél abonettet, és ha nagyon éhes vagy, pl. este 10-kor, egyél egy szeletet valamilyen sonkával, abban kevesebb mint 100 kalóra lesz, és nem éhesen fekszel le.
7. Havi 1-2 kiló fogyással tervezz, azzon ne kellenek drasztikus lépések, csak egy kis odafigyelés.
Kb. ennyi. A Kalóriabázis.hu egy nagyon hasznos oldal, ha pár hétig vezeted, kiderül, hogy hol száll el a kajálásod, és ki tudod szűrni, min kell változtatni a cél érdekében.
Előttem nagyon jól leírták, úgyhogy en most csak jövök ide motiváló erőnek :) Én szeptember óta igyekszem életmódot váltani. Szültem, 94 kiló lettem a 160 centimhez. Igazi hájpacni, na. Féltem az egészségem, és nem akarom, hogy a lányom elott ilyen rossz példa legyen. Ez persze igy szépen hangzik, de nyilván nekem sem egyszerű ettől függetlenül. Szeptembertől decemberig összesen harom kilotol sikerült megszabadulni, pedig sokmindent változtattam az életformámon, de nem eleget. Főleg a mozgás ment, a kaja odafigyelés kevésbé. Eljött egy mélypontom, hogy én ezt nem bírom, nekem ez sose megy le, hiába minden.
Pár nap kiborulas és hirtelen vissza kúszó kilók utan olyan mérges lettem magamra, hogy teljesen sikerült felszivnom magam és átkattintani az agyam. December hónapban életmódot váltottam. Nem fogyozom, nem követek divatdiétákat, csak kihajítottam minden szutykos hizlaló szemetet a konyhambol, folytattam a mozgást, jókat ettem egészséges ételekről, karácsonykor sem zabaltam be, és egy hónap alatt lement 4 kiló!!! Előtte hónapokig vergodtem, mert agyban fogyoztam. Helyette elkezdtem egészségesen élni. Ez a különbség. És soha életemben nem voltam még büszkébb, mert magamat győztem le. Ide kell eljutnod, hogy fogyj. Kívánom, hogy sikerüljön! Benned van az erő, ahogy mindenkiben, csak elő kell keresned magadban! Hajrá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!