Miért csapnak mindig oda ahol a legjobban fáj?
Sziasztok!
Félig ebbe a kategóriába tartozik, már nem tudok hová, kihez fordulni.
A súlyomról van szó.
Lány vagyok, 167 cm magassággal 65 kilóval. Hízékony típus, husis alkatom van. Sokszor kapom a családomtól az olyan megjegyzéseket (persze ők poénként fogják fel), h pufi vagy dagi, amit ők viccként szánnak és azért, h picit poénkodjunk egymással, de ezek a csipkelődések már olyannyira elfajultak, h tényleg elhiszem azt, h egy zsírdisznó lennék. Sokszor kértem őket, h ezzel ne poénkodjanak ,mert nekem rosszul esik és nem tudom viccként felfogni, akkor is. Szerintük nagyon sértődékeny vagyok, de mit csináljak ha engem ez a téma érzékenyen érint?!
Teszek az egészségemért, nyár óta diétázom (volt 1 hónap mikor nem ügyeltem az étkezésre a vizsgák miatt) és azért én észreveszem magamon a különbséget és a változást. Igyekszem heti 3x eljutni a konditerembe is, ahol nem lazsálok.
Ma egész nap fejfájásban szenvedtem, fél 4 lehetett mire átment a fájdalom. Anyum elkezdte vacsorakor mondani, h idézem: Kimehettél volna a kutyával sétálni, nem ártott volna a nagy seggednek, ahelyett h tornateremre költöd a pénzed"... Nagyon rosszul esett, mert rengeteget dolgozok az alakomért, sokat szenvedek a diétával is mert abszolút nem könnyű megállni, h ne egyek finom falatokat és akkor még kapom a savazást, h "mert a nagy segged".. És visszaszóltam egy félreérthető választ, h "Elvárások azok vannak...". Ezalatt azt értettem, h elvárások azok vannak, h mit hogyan csináljak, mi helyett mit kellene, viszont ő ezt úgy értelmezte, h szerinte sok mindent várnak el tőlem így otthoni dolgokkal kapcsolatban, h sok elvárás az, h megkérik, h vigyem ki a kutyát sétáltatni. Tudom, nem túl érthető de remélem kibogozzátok. Alig mertem neki elmondani, h h gondoltam. Anyukám nagyon kiszámíthatatlan típus. Sok dolgot megtudok vele beszélni, viszont volt már rá példa, h valami nem tetszett neki, a nézetem és ezen összeveszett velem és megpofozott (a 21. születésnapomon, tegyem hozzá, mert szakítani akartam az akkori barátommal, mert már nem szerettem őt és ő kedvelte, tökéletesnek látta és nem tetszett neki, h én így vélekedek. Nem ide tartozik de gondoltam most már beleszövöm...)
Szinte senkihez sem tudok fordulni.. A párom is.. Oké, támogat, vele járok el edzeni stb. Csinosnak is tart. De ő is oda tud valakinek pirítani eléggé. Ma küldtem egy olyan képet amit össze vágtam egy júniusi képből és és egy pár naposból. Számomra látványos volt, h változtam, azt gondoltam megerősít benne ő is, de erre annyit válaszolt, h "Csak más a megvilágítás".. Úgy érzem, h amit teszek, annak semmi látszatja nincs. Nem akarok másoknak megfelelni, nem erről van szó! Csak néha jól esne ha azt mondanák, h "ügyes vagy, h így próbálkozol!". Még azt se várom el, h azt mondják, h "kitartó vagy" vagy valami.. hanem h látják h "próbálkozok"...
Semennyi önbizalmam nincs és nem érzem magamat szépnek sem. Amúgy sincs sok önbecsülésem, de ez minden héttel lejjebb és lejjebb megy... :(
Mit tegyek?
Nem igazán szoktam az ilyen kérdésekre válaszolni, sőt elolvasni sem, De ezt most sikerült :)
Annyit szeretnék hozzáfűzni hogy a környezeted igen is hatással van rád, az hogy Te nem akarsz bizonyítani, nem igazán "Létezik", elvégre részben ezért is csinálod. [ Remélem főként a saját egészségedért :) ]
Igaz, nem ismersz és én se Téged azonban Én is rendszeresen sportolok már egy jó ideje, és azt kell mondjam le a kalappal hogy nem adod be a derekad az ilyen beszólások miatt :) Én is megkaptam elég sokszor hogy miért "fecsérlem" az időmet... Miért nem csinálok "értelmes" dolgot .... Hát, nekem az egészségem megőrzése igen is fontos és ÉRTELMES dolog :) Ismerek pár embert akik ezért hagyták abba a sportot... pedig már elég jó szintet elértek.
Összefoglalva: Sz@rd le őket, csináld és kész. Ne mutogasd a fejlődésedet nekik, semmi képet és úgy általánosan SEMMIT. Majd nyáron a strandon ha ÜGYESEN csinálod a diétát és az edzést meglátják és elszégyellik magukat hogy hogy néznek ki :)
Kitartást, és sportolj sokat! :)
Ismerősöm volt hasonló helyzetben, ő eljátszotta az anorexiást, ill. amikor evés közben szóltak be, akkor elment "hányni". Minden ételt aprólékosan méricskélt, porciózott, számolt és szeletelt, ha a többiek látták. Ha beszóltak neki, akkor rávágta, hogy ezért kellene már meghalnia stb.
A végére leálltak vele, de azért a furcsa hangulat maradt, mindenki érezte, hogy problémáik vannak, de ha nem lettek volna, a színjáték sem kellett volna.
Csak ezzel vigyázni kell, mert könnyen lehet belőle valódi anorexia, szóval inkább egészségesebb énképűeknek ajánlanám.
Figyu, ha beszólogatnak kezdj el elöadást tartani a mikro és makrotápanaygokról, a kcal számításról, anyagcseréröl, edzésröl, stb. Nekem asszem a munkahelyemen kétszer kellett elöadnom, azota csak fenyegetözök vele, ha valaki úgy érzi nagyon okos. Ha gondolod elküldheted privátban a képet, ( az elötte utánát) én megdícsérlek.
Amúgy meg csak magadért csináld, ne foglalkozz másokkal. A facebookon van fent Kolly fitness blogja, ö is hasonlókról ír szokszor, szerintem keress rá, neked biztos érdekes lesz. Ö elég dagi volt, lefogyott, pedig a család akadályozta is benne.
A barátodnak meg lehet, hogy husisabban jobban tetszel, azért nem örül a fogyásnak. A én férjem is ezt csinálta, sosem értettem miért nem tud megdícsérni, aztán most nyáron véletlenül elszólta magát, azóta tudom, hogy jobban tetszik neki ha picit hájas vagyok. Fura dolog az ízlés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!