Mihez kezdjek? Otthon edzők, mit tegyek?
Egy hónapja hagytam abba a kézilabdát. iskolaváltás miatt átmentem egy másik csapathoz, ahol nem találtam a helyem, kiutáltak. Eléggé megviselt a helyzet, mert ezzel szerettem volna foglalkozni, de az edzések késő estig tartottak, és mindig hajnali 1-ig tanultam 5 órás kelés mellett. Mondanom sem kell hogy átlagomat is lerontottam, mindezt úgy, hogy a csapatban ért bántások mellett azt éreztem, hogy én belefektetem minden energiámat, hogy a tabellán feljebb kerüljünk, beáldozom minden időmet, és mégsem kapok cserébe semmit. Teljesen kimerült lettem és - anya szerint - depressziós, ami abban nyilvánult meg, hogy rengeteget sírtam a csapat miatt, és az iskolában is sokkal ingerültebb voltam a nyűgösség miatt. Lényeg a lényeg, hogy teljesen elhagytam magam, és híztam 6 kg-t, mert evésbe fojtottam a bánatomat.
Mivel amikor kéziztem sem diétáztam meg semmi, nem volt sosem feszes testem, hanem átlagos, ami mára plöttyett lett. Fel szeretnék állni a padlóról és leadni 5-6 kg-t febuárig. Diétával és sporttal természetesen.
A helye étend fogalmával tisztában vagyok, egész egyszerűen eddig nem érdekelt, ami megváltozott mára. Viszont fogalmam sincs mit sportolhatnék. Most, hogy felszabadult 2-3 napom, amit intenzívebb sportra tudnék fordítani (többi nap sajnos csak itthon - hatra érek haza, így fáradsághoz mérten egy kis torna). Futni télen biztos nem tudok, mert mire oda kerülnék, sötét lenne és őszintén szólva nagyon félek az új környékünkön... Más sportolási lehetőség nem nagyon akad, esetleg a konditerem. 2 alkalommal mennék valamire? Vagy itthoni edzésre tudnátok mondani olyan felszereléseket, amikkel lehet nagyon hatásos eredményt elérni?
Esetleg aki otthon edz, és saját erejéből le tudott fogyni, mesélne nekem?
16/l
Heti 2 alkalom teljesen jó, kezdők alapból 3-szor edzenek, de nekem speciel volt korszakom, amikor 2 ment csak, nem regnerálódtam gyorsabban. De amúgyis szép mennyiség ez is, csak rendes legyen az edzés.
Otthon is lehet edzeni, a legkevésbé eszközigényes a saját testsúlyos edzés (ha már a gyúrásnál tartunk, mert én arról beszélek, futni és gyalogolni nem tudom, minek menni kondiba, de nem értek hozzá), de egypár súlyzóval már jobban áll az ember, persze ha komolyan gondolja, lassan bejön fekpad, gugguláshoz keret, húzózkodásra is eszköz...
Nálam a fogyás merőben étrend miatt volt, a mozgás nem sokat tett hozzá, bár most a végén már jól tud jönni.
Én itthon edzek, tornázok. Amim van: húzódzkodó (ajtótokra szerelhető), néhány erősebb gumikötél, egy 7,5 kg kettlebell, egy pár lábsúly, egy bodyrope (edzőheveder) + van 1 mechanikus futópadom a téli napokra. Guggoláshoz alternatív megoldásként egy seprűnyél és 2 vízzel töltött 5 literes kanna :D ami max. 10 kg baromi kevés de rendes rúdra+ súlyra még nem futotta :)
Ezekkel tartom magam formában.
Először szerintem a pihenést kell helyretenni, ha nehezen alszol érdemes inni pl.Naturland Nyugtató teakeveréket lefekvés előtt, vagy szedni pl. Cirkulint,ez csak gyógyhatású készítmény természetes anyagokkal. A szükséges alvásidő nagyon fontos, nélküle semmi nem lesz hatékony.
Több lehetőséged is van ha lemész terembe. A súlyzós edzéssel visszahozod az izomzatodat, alakot formálsz. Kardió mozgással az állóképességedet növeled, míg aerob mozgással hatékonyan égetsz zsírt. Érdemes figyelni a vitaminokra, nyomelemekre is, valamint sok vizet kell inni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!