Csak tojással fogyni?
Azért tartom jónak, mert sok tápanyagot tartalmaz és remekül laktat. Ha fogyni akarok, tojásra alapozok (amúgyis, mert sok más opcióm nincs).
De nincs meg benne minden. Magnézium, kálcium terén gyengén áll s persze C-vitamin nincs benne. Ha nem eszel még napi tízet sem, akkor pedig a többi tápanyaggal is gondok lehetnek.
Én kemény szálkásításkor mindenképpen szedek valamit, de az étrendem és ízlésem olyan, hogy magnéziumot eleve kell, abból nem jön össze sok.
Nem tudom, lesz-e bajod, van tojásallergia is és egyesek képesen megunni a napi sok tojást. Nekem kiváló ötlet, de mást is kell enni. Olajos magvakat (már csak a kálcium miatt is, szedek, de az nem olyan :) de sok egyéb is van bennük), zöldségeket...
Ha nem akarsz nulla rostot tartalmazó életmódot, akkor emiatt sem elég a tojás. Ideiglenesen bizonyára kegyetlen a nulla rost, hosszútávon lehet úgy élni, átalakul a bélflóra s onnantól a zöldséget nem tudod megemészteni rendesen... Ha nem akarnék zerocarber lenni évekre, ügyelnék a rostra. Úgy tudom, a kevés rost mindenképpen rossz, a megfelelően magas és a nulla tud csak jól működni.
Hogy mennyire fogysz, az a kalóriadeficiten múlik, nem törvényszerű, hogy fogysz tojással, csak van rá esély, mivel jól laktat. De ehetsz annyit kis kalóriaigénynél, hogy ne fogyj, a tojásban azért van anyag, elég zsíros.
Nem jó.
Azért fogsz fogyni, mert egyoldalúan táplálkozol, ha csak tojást eszel. Nyilván a tojásban nincs meg minden tápanyag.
Meg szerintem pár nap után már nem is bírnád.
Egyél normálisan, legyen egy normális étrendet, mindenféle ilyen hülye szélsőséges baromság nélkül. Az hosszú távon tartható. Nem kell magad kínozni és nem is veszélyes.
Az ilyen baromságokat meg felejtsd el gyorsan.
Csak az egyoldalú táplálkozástól nem fogy az ember, ez nem így működik.
Hogy ki mit bír, az változó. Nyilván van, aki nem bírná (kb. mindenki, mert ki akarna csak tojást enni, esetleg rajtam kívül, én is csak rövidtávon, mert sajna nincs meg benne minden).
Ha beviszed tojasbol is azt a kaloriamennyiseget mint egyebkent akkor nem fogsz fogyni egy grammot sem.
A tojasban termeszetesen nincs meg minden ami kell az embernek.
Az uunokahúgom emiattt "fogyott" igen masszívan, miuán egy heti csak tojáson éles miatt a mája részben felmondta a szolgálatot és korházban kötött ki, ahol igen masszív diétára (jóformán semmit nem ehetett, hogy kiméljék a máját) fogták - NA, EKKOR kezdett rohamosan fogyni.
De éppen ezért ne javasolnám senkinek ezt a módszert.
Anyukám is próbálta, sajnos neki az epéje készült ki tőle, de elég komolyan...
Az ilyen egyétkű diéták csak kevesekbek válik be/ tolerálja a szervezetük, mind fizikailag, mind pszichésen.
Amúgy nálunk a családban sokan kipróbálták, de mindenki visszaszedte, amit leadott :/ 4-ből 4 ember.
Nem egészséges, akinek egy hét tojásevés után tönkremegy a mája... Sok ember eszik napi 10-20 tojást évekig és semmi bajuk, nem is logikus, hogy legyen. Egy hétig nem enni mást sem gond, egyhetes böjtöt egy egészséges ember lazán kibír probléma nélkül. Nagyon érzékeny lehetett a lány, biztos volt valami szervi baja, de az is igaz, hogy nincs értelme egyoldalúan enni, mégiscsak jobb, ha bevisszük, amit kell...
Az általam ismert speckó böjtök (tojás-, illetve zsírböjt, mindkettő extrém zsírdús s extrém szénhidrátszegény) is csak pár napig ajánlottak, nagyon erős feltételek megléte esetén (pl. sehogyse megy a fogyás s az ember már zsíradaptált, ketogén diétán van probléma nélkül rég). A tojásböjt sajttalan változata (ez opcionális elem) hasonlít a csak tojásevéshez, csak tojásonként van 1 dkg zsír pluszban. A zsírböjt persze sokkal zsírosabb, ott már fehérje is csak nyomokban van, ezért sem tartható, de a tojásböjt is csak napokra szól.
Amúgy ha normál ember (aki nem zsíradaptált és ketózisban sincs) próbál csak tojást enni s annyira utál izmot bontani, mint én, akkor rengeteg tojás kell az elején, mert a fehérjéből lesz a glükóz, ami a sejteket táplálja s ehhez elég sok kell. De normál ember ne csináljon ilyet.
No, azt hiszem, most már mindent leírtam a témában :)
Egyébként karácsonykor lesz egy kvázi tojásnapom, nagyon szeretem a töltött tojást s rég álmodom arról, hogy sokat eszem egyszerre, nemcsak 6-8 darabot, ami semmi se.
De napokon át csak tojás... Ez még engem is elborzaszt kissé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!