Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hasmenés diéta közben?

Hasmenés diéta közben?

Figyelt kérdés

Ma már másodjára voltam a wc-n.

Utána olvastam, hogy mit ehetek hasmenés esetén - de ehetem ezt diéta közben is? Már két hónapja csinálom, nem szeretném most ezzel elrontani.

Azt tanácsolják a legtöbben, hogy egyek banánt, krumplit, háztartási kekszet. Szabad ilyeneket ennem?

(Esetleg főtt tojást?)

2016. dec. 4. 11:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Főtt tojást tuti ehetsz, az jó (már ha a diétádba belefér, sokféle diéta van). Hasmenésre nem tudom, ahhoz nem értek, nekem sosincs. De háztartási kekszet s már cukros, feldolgozott dolgokat semmiképp ne egyél.
2016. dec. 4. 11:39
 2/8 anonim ***** válasza:
*más
2016. dec. 4. 11:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Én nem ennék tojást, nehezen emészthető. Főtt krumpli, főtt rizs, főtt répa, sütőtök. Ropi, keksz. Fontos, hogy sokat igyál. Azt már le se merem írni, hogy hasmenésre a kóla a legjobb (a cukros változat, az édesítő kerülendő). :) Nyilván nem 2 liter, csak 1-2 pohár.

Ugye azt te sem hiszed, hogy egy 2 napos betegséggel el lehet rontani egy 2 hónapos folyamatot?

2016. dec. 4. 14:37
 4/8 anonim ***** válasza:
A banán, rizs, bulgur stb, krumpli jó. (diéta estenén is, mivel a fogyást a kalóriadeficit határozza meg. Mindegy, hogy mennyi szénhidrátot, zsírt, fehérjét eszel. Mondjuk egy szénhidrát dúsabb nap után a mérleg mutathat 0.5-1kg-val többet, de az csak a szénhidrát által megkötött víz a szervezetedben. Max 1 nap és kipisiled, máris "fogytál" 1kg-t.)
2016. dec. 4. 15:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem fogod elrontani, ha ezeket eszed: puhára főtt zöldségek (répa, karalábé, karfiol stb.), húsleves leve (lehet ebben is főzni a zöldségeket), főtt alma, sütőben sült sütőtök. A rizs, krumpli nem kötelező. Igyál sok kamilla- és borsmentateát, szedj probiotikumot, esetleg egyél nyers fokhagymát. A banán is jó, azért annyira nem sok kalória.

A tejtermékeket és a tojást nem ajánlom, amíg megy a hasad. A háztartási kekszet és a pirítóst sem, bár sok embernek egyből ez jut az eszébe.

2016. dec. 4. 18:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Gondolom, a kérdező már meggyógyult, de azért szólok, hogy a karalábé, de főleg a karfiol puffaszt. Ezeket sokan még egészségesen se tudják megenni...

A kamilla tea pedig szárít, attól, hogy "gyógy"növény, még nem lehet általános érvényűen használni bármire.

2016. dec. 6. 16:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Engem nem puffasztanak, de nyilván aki puffad a k betűs zöldségektől, az ne egye.

A kamillatea sok mindenre jó, leginkább enyhe antibakteriális hatása van. Nem kell minden nap literszám inni, de fertőzések esetén pár bögrényi nem fog senkit "kiszárítani".

2016. dec. 6. 17:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyél puffasztott rizst.
2016. dec. 8. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!