Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, mitől lehet ez?

Mit tegyek, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Anorexias voltam, napi 400kcalrol es 47kilorol jottem ki a recovery (gyogyulas) soran, most nagyon elhizott, 58kilo vagyok, nem akarok teljesen visszamenni, de egy 52kilonak elegge orulnek es bepanikoltam a nagy hizastol es elkezdtem megint 1000kcal korul enni de egyszeruen nem fogyok, sot hizok tovabb!!! Normal dietaval is probaltam mar, mozgassal egyutt, de ugy se ment. Mi van velem???? Mit kene tennem. Komolyan en vfyok az egyetlen a vilagon, aki 500kcal felett csak hizni tud????

2016. nov. 29. 19:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy nagyon elhízott, hacsak nem vagy egészen törpe... Ezt tartom a legnagyobb potenciális problémának, hogy elég karcsú vagy, csak még mindig testképzavaros. Magasságod mennyi?
2016. nov. 29. 22:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Ne a kalóriákat számold, hanem a makrókat: fehérjéből, zsírból legyen meg a minimum, szénhidrátból kerüld a gyors felszívódásúakat (magas GI). Minél több természetes, vitamindús ételt egyél, zöldségeket, gyümölcsöket, húst, tojást, halat, májat... Ha anorexiás voltál/vagy, tápanyag-, ásványi anyag/nyomelem- és vitaminhiányod lehet. Olvasgass itt, melyik vitamint stb. milyen ételből tudod bevinni:

[link]

Az étolajat, cukrot, fehér lisztet, üdítőket, feldolgozott ételeket kerüld. Nem a fogyás, hanem az egészséged érdekében. A zsírt és zsíros fehérjeforrásokat viszont ne kerüld, mert a zsírban oldódó vitaminok és a béta-karotin ezek nélkül nem tudnak hasznosulni. Igyál sok gyógyteát, ásványvizet, szedj probiotikumot.

A hízással kapcsolatban: nem vagy elhízott, bár fogalmam sincs, milyen magas vagy. Az a baj, hogy bepánikolsz pár kiló hízástól, és megint vissza fogsz esni az eszement fogyózásba. A kalóriaszámlálás hasznos dolog tud lenni, de te is beláthatod, hogy más dolog 1000 kcal csokit és chipset enni, és más az 1000 kcal-t (vagy akár jóval többet) egészséges ételekből bevinni. Ha a szervezeted megkapja az egészséges működéshez (és fejlődéshez, ha tini vagy) szükséges tápanyagokat, akkor nem várható rohamos hízás. Én lazán tartom az 50 kilómat úgy, hogy pukkadásig eszem magam az étrendemben szereplő ételekkel napi 3x, anélkül, hogy számolnám, miben hány kalória van. Pedig régebben voltam 68 kg is.

2016. nov. 30. 08:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom mindkettotoknek!!! :) 165centi vsgyok egyebkent, szoval a mostani (azota 57) kilo az tenyleg sok :/ koszonom a tanacsokat nagyon!!! Hat igen, haromfele vitaminpotlot szedek es ugy nez ki vegre hasznalna, vegre kezd regeneralodni a szervezetem erre megint belecsuszok ebbe a szarba es oszinten nem akarom erre pocsekolni az eletem, hogy olyan dolgokon aggodom, aminek termeszetesnek kene lennie!!!! Egyebkent magyon odafigyelek, mit eszek (kiveve falasrohamnal :() delelott gyumit eszek, delutan meg altalaban zoldseg sutve-fozve, tojas, puffasztott rizs, gabonak, turo, ilyesmik. Viszont amit a zsirrol mondtal, az fontos, megfogadom, meg a makro-szamolast is. Koszonom tenyleg!!!! (Amugy fejlodni mar nem nagyon fogok, 17vagyok es 4eve nem novok szoval nrm hiszem h meg sokat fejlodnek :D )
2016. dec. 1. 07:35
 4/7 anonim ***** válasza:

A menstruációd rendben van? Emésztési problémákat nem tapasztalsz? (Puffadás, székrekedés, hasmenés, hasfájás, reflux)

Valóban kb. 5 kg lehet rajtad. A gabonákkal, cukorral, étolajjal vigyázz, ezekből ne egyél sokat. Valamilyen hús vagy máj jó lenne, szoktál enni?

A májat heti egyszer nagyon ajánlom, zsírban oldódó vitaminokban és B-vitaminokban gazdag élelmiszer.

[link]

A vörös hús pedig az egyik legjobb cinkforrás.

"Cinkhiány esetén csökken a szervezet ellenálló képessége, fokozott fáradékonyság lép fel, serdülőkorban különböző fejlődési zavarokat okozhat. Felnőttek esetében elhúzódó sebgyógyulást, csökkent étvágyat és romló ízérzést, hasmenést, valamint bőrgyulladást okozhat.

A vegetáriánusoknak különösen ügyelniük kell a cink megfelelő mértékű pótlására, ugyanis ez a mikroelem egyike azon anyagoknak, melyekből a növények viszonylag keveset tartalmaznak. Valamint a terhes és szoptatós nők számára is több cinkbevitelre van szükség.

Tanácsos a cinket A-vitaminnal párosítani a legjobb felszívódás érdekében.

Megfelelő mennyiségű jelenléte az ízérzés megőrzéséhez éppúgy szükséges, mint a természetes növekedés, a nemi fejlődés és a szaporodás folyamataihoz. Fontos a vér stabilitásához és a sav-bázis egyensúlyának fenntartásához."

2016. dec. 1. 08:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Én keresnék egy jobb terapeutát mert úgy látom nem jöttél ki teljesen a testkép zavarból. Én 160 cm vagyok 53 kiló és mindenki szerint csinos. Egyáltalán nem sok a súlyod. De lehet az extrém koplalás miatt a hormonjaid megzavarodtak ezt érdemes lenne kivizsgáltatni.
2016. dec. 1. 14:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Vegetarianus vagyok, ezert nem eszem hust. Menstruaciom az elozo fel evben csak egyszer volt, pedig sulyilag ugye mar boven rendben vagyok :/ ha keveset eszem, akk puffadas es szivfajdalom van, de egyebkent nincs nagy allando emesztorendszeri panaszom szerencsere es a verkepem is egesz jo volt meg augusztusban. Terapeutan regota gondolkozom, de nem igazan tudja a kornyezetem, mi a helyzet, persze erzekelik h vmi nincs renben (vagyis erzekeltek, amikor meg nagyon nem ettem es hirtelen fogytam 12kilot, azota miota hiztam viszont nem annyira) de nem merek elejuk kiallni ezzel mert biztosra tudom h csak inkabb visszahuzo erok lennenek, mint segitok. Tapasztalat h ha vki tudja rolam h eveszavarom van, akk a kozeleben szinte elvarasnak tekintem h ugy is viselkedjek. Tudom h hulyeseg es fogalmam sincs miert van ez, de epp ezert vsak 2ember tudja rolam. Azert koszi a segitseget tenyleg mindenkitol <3
2016. dec. 1. 23:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Az utóbbi egy évben elég sok anorexiással beszélgettem itt. Legtöbbjük egyáltalán nem evett húst, a többiek pedig keveset és/vagy ritkán. Sokan tudatosan koplaltak, akárcsak te, és szinte kivétel nélkül fiatal lányok voltak. A koplalás bármilyen étrenden tápanyaghiányt okoz, mivel csekély 500 kalóriába nem fér bele minden, amire egy serdülőnek (vagy felnőttnek) szüksége van. Még 1500 kalóriába sem, ha annak nagy része feldolgozott étel, kenyér, péksüti, keksz, csoki, silány felvágott, bolti joghurtok stb. Az üres kalóriák csak arra jók (vagy arra sem), hogy ideig-óráig jóllakjon az ember, arra nem, hogy egészséges legyen.

Ha azt mondanám, hogy egy jobb, húst is tartalmazó (ebbe beletartozik a hal és a máj is) étrendtől rendbejöhet a ciklusod, elmúlik az idegesség és még fogyhatsz is pár kilót (de csak annyit, amennyit kell), kipróbálnád? Ha igen, írj privit, és segítek neked megtervezni egy tápanyagdúsabb étrendet.

2016. dec. 2. 18:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!