Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Így le tudok fogyni?

Így le tudok fogyni?

Figyelt kérdés

Világ életemben túlsúlyos voltam. Már ott tartok, hogy a 165 centimhez 80 kiló vagyok.

Változtattam az étrendemen, az édességeket, rossz pékárukat, cukros üdítőket nagyjából kiiktattam.

Teljes kiőrlésű kenyereket, zsömléket eszem és sok zöldséget, gyümölcsöt. Húst hónapok óta nem fogyasztok, tojást se, és a tejtermékeket is próbálom elhagyni. Etikai okokból csinálom.

A kalóriagurun szoktam számolgatni, hogy mennyit fogyasztottam egy nap, de mindig magas a ch és alacsony a kalória.

Úgy tudom, hogy 1200kcal kellene nagyjából és 150g ch.

Mai napom egy turmixból (1 alma, 1 banán, 1 mandarin, kicsi spenót, kevés saláta) és egy kicsi, lapos desszertes tányérnyi borsópörköltből áll egyelőre. Az a problémám, hogy ez már majdnem meghaladja azt a 150g ch-t, de kalóriában meg még csak 6-700 maximum.

Másfél hete csinálok ezt és eddig mindig felment még a zöldségektől és gyümölcsöktől 200-250g-ra a ch. Az 1200kcal csak 1-2x volt több, de csak nagyon picit maximum. Ezek mellé elkezdtem kicsit mozogni is.

Még zabkását szoktam enni reggelire.

Mi a véleményetek?

Így le fogok tudni fogyni?

2016. nov. 26. 18:35
 1/6 A kérdező kommentje:
19 éves lány vagyok.
2016. nov. 26. 18:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Néha rizst és tésztát is eszem.
2016. nov. 26. 18:38
 3/6 anonim válasza:
Le.
2016. nov. 26. 19:30
 4/6 anonim válasza:
54%
szia énis ugyan ebben a cipőben járok. minden nap 400-500 kalóriát eszem meg. de minden nap 1 órát eddzek . hétfőn szerdán pénteken zumbára járok a többi napon meg otthon vagy edzőterembene eddzek. ezt tudom neked is ajánlani mert nekem ez igy bevált
2016. nov. 26. 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Vegán stílusban is lehet szénhidrátszegényen enni, de nem ez a tipikus. Semmi gond nincs a sok szénhidráttal, ha jól működsz vele és jók a források.

Inkább a fehérjére s más fontos tápanyagokra koncentrálj, mert nem hinném, hogy meglennének a leírás alapján.

Ha szénhidrátbombákat eszel egész nap, nyilván sok lesz a ch. Én nem szállok el növényi napon se a ch-val, mert más ételekre koncentrálok, pl. olajos magvak, szénhidrátszegény zöldségek, zöldborsó nekem is akad, az szénhidrátosabb, de nem vészesen, a fehérjetartalma pedig jól jön :) De ez nehéz műfaj s ideiglenesen csinálom én is, te inkább szénhidrátdúsabban egyél, csak vidd be, amit kell.

Koplalással természetesen fogyhatsz, az energiát valahonnan szednie kell a testnek, de nem előnyös, s kevesek bírják sokáig (ők a szerencsésebbek, nem azok, akik évekig húzzák szinte semmivel). Nem sorolom a hátrányait, de rengeteg van. Egyél rendesen. 1500 kcalból indulnék ki a helyedben, de van, aki képes kevesebbre is, aktivitás- és anyagcserefüggő, hogy az rendben van-e.

2016. nov. 26. 19:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Még valami. A 6-700 kcal azért is vészes, mert ebbe a fehérje és a zsírminimum se fér bele sokunk véleménye szerint, nemhogy a cukrok. Ha már számolsz, legyenek tisztességes makróid, a fehérje és a zsír esszenciális tápanyag! Növényekre alapozol, így a szénhidrát se lehet túl alacsony, de az kevésbé fontos, mint a másik két makrotápanyag.
2016. nov. 26. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!