Hogyan tudom elérni hogy kevés étellel is jól lakjak?
19 éves vagyok, 165cm magas és 56kg.
Egyáltalán nem vagyok MÉG elhízva, de nagyon sokat eszek mostanában és ez kezd meglátszani a hasamon. Szinte már jó nagy pocakom nőtt.
Sokan tanácsolták, hogy sokszor egyek, de keveset, viszont én ezt nem bírom betartani mert állandóan éhes vagyok, kivéve mikor telezabálom magam, ami meg nem jó.
Arra lennék kíváncsi, hogy mit, mikor, mennyit és hogyan kell enni. (Ha tudtok akkor konkrét ételeket írjatok)
Nem szeretnék elhízni de már nagyon azon az úton járok. Naponta 2 órát edzek minden testrészemre, de ez nem változtat a hasamon xd
Minden tippet szívesen meghallgatok.
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Nincs olyan, hogy kell, tapasztald ki, neked hogy megy. Nekem pl. a kevés nagyobb étkezés való, nem is tudok máshogy élni, kalóriadeficitben pedig különösen kevés étkezés fér be... De mivel úgy jól érzem magam, nincs gond, megoldható a jóllakott (lassú) fogyás, ha kell.
Napi 2 óra edzés sok, ha erősítő edzésről van szó... A túledzés nem jó.
Persze, hogy az edzés nem változtat a hasadon, ha ott háj van...
Konkrét ételt se tudok mondani, hisz ez is egyéni, de a fehérjedús, szénhidrátszegény ételeket ajánlom (vagy ha szénhidrát, esélyesebb a lassú felszívódású). A legtöbb embert a fehérje laktatja leginkább, a szénhidrát a legkevésbé (s az is a legkevésbé fontos, persze valamiből kalória is kell, ez kinek inkább a szénhidrát, kinek a zsír).
Nekem a tojásételek zöldséggel toronymagasan vezetnek, ha fogyni akarok, mással nem sok esélyem lenne. De neked kell kitapasztalnod, mi laktat! Az étkezések száma, mérete, időzítése is igen fontos. Sok ember végigéhezné a napot sok kis evéssel, ez nem mindenkinek jó.
Nem hiszem, hogy ez így működne. Igen, van, aki előadja, hogy vízzel is jól lehet lakni, de ebben nincs sok logika.
Azt még elfogadom, hogy ha majdnem tele vagy evés előtt, akkor feleslegesen nem eszed túl magad, no de erre minimális odafigyelés és igen kicsi önuralom is jó... De ha éhes vagy, akkor éhes vagy, hiába ittál meg több litert... Pokoli, amikor feszül a hasad a térfogattól, szinte lehetetlen többet enned és éhezel... Picit segíthet csupán. Jó, egyesek lehet, hogy jobban átverik a szervezetüket ezzel, ki kell próbálni. Az enyémet átkozottul nehéz átverni, de van, aki eszik pár falatot és fél napig elvan. Gondolom, te nem vagy ilyen.
Nekem a zabpehely jött be nagyon, reggelire egy pohár zab, tej, édesítő, 2 kanál görög krémjoghurt, 1 kanál fehérjepor, este berakod hűtőbe, reggelre megpuhul szépen, 4 óráig simàn elvagy vele kaja nélkül.
A vitamin az egyik alapja minden testi folyamatnak, 4 ezer a 120 darabos, scitec mega daily one, az havi ezrest jelent és minden napra megvan a kellő vitaminmennyiség.
Ha hasra hízol az az inzulinrezintencia egyik jele, kevesebb gyorsan felszívódó CH-t egyél (süti, csoki, jégkrém stb).
Napközben valamilyen hús (csirke, marha, hal) rizzsel, édesburgonyával, párolt zöldséggel, lehet itt kreatívoskodni szépen.
Estére sovány túró édesítővel, fahéjjal.
Folyadékot igyál sokat, folyamatosan!
Napi 2 óra edzést osszad fel 1 óra súlyzós, 1 óra cardio edzésre, heti 3-5 alkalommal. (Súlyzós pl: push-pull-leg)
Hajrá! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!