Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha a kalóriákat folyadékból...

Ha a kalóriákat folyadékból viszem be, az olyan mintha étellel vinném be?

Figyelt kérdés

Tehát, hogyha mondjuk teákat, kávékat és ilyesmiket iszok pl 1000 kalória értékben, az ugyan olyan mintha megennék 1000 kalóriát?

Mielőtt bárki kiosztana:

NEM szándékozom így diétázni meg semmi, ezt csak kíváncsiságból kérdeztem meg

2016. szept. 15. 21:15
 1/8 anonim válasza:
100%
szerintem igen, ugyanolyan kalória, csak 1000 kalóriát csak folyadékból bevinni nekem nagyon nehéznek tűnik egészséges kereten belül, gyümölcslével üdítőkkel simán megvan, kávéból, teából meg nem is lehet, tekintve, hogy az eszpresszóban 0 kalória van üresen
2016. szept. 15. 21:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy ugyan olyan? :D Milyen szempontból?

Nem ugyan olyan, hiszen az egyik folyadék, a másik szilárd.

A gyümölcslében, stb. meg csak szénhidrát van, gyakorlatilag semmi fehérje és semmi zsír, szóval ha ilyeneket iszol, az ilyen módon nagyon egészségtelen is. Hacsak nem speciális tápszert eszel, amit úgy állítanak össze, hogy ideális arányban legyenek meg benne a tápanyagok.

(Tea és kávé kalóriatartalma magában tényleg a 0-hoz tendál, ezeknél is csak akkor tudsz ezen változtatni, ha teszel bele cukrot, tejet.)

2016. szept. 15. 21:37
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
Kalória szempontjából mindegy, de a normális bélmozgásokhoz és a béltartalom lazításához szükséges élelmi rostokról nagy hiba megfeledkezni !! A léböjt kúránál sem szabadulnak meg a növényi rostoktól.
2016. szept. 15. 21:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért a rágásnak is van szerepe, de rövidtávon végülis meg lehet oldani így is, ha rendes tápanyagokat iszol. Én zsírt és kifejezettem értékes és tápanyagdús fehérjét (tojás) szoktam, sokan pedig cukrokat, na az önmagában természetesen problémás.

Ha valaki nem tud rendesen nyelni egy ideig, segíthetnek neki a folyékony kalóriák.

2016. szept. 15. 22:23
 5/8 anonim ***** válasza:

A leves is nagyrészt folyadék, és a turmixok is, ha már itt tartunk. Lehet sűrűbb ételeket is "inni". Ezekből nem nehéz elég kalóriát fogyasztani egészséges keretek között is, rostok és fehérje is lehetnek pl. a gyümölcsös turmixban, zsiradék és némi fehérjetörmelék a húslevesben...

Még szerencse, mert a bölcsességfogaim kiműtése után éhenhaltam volna :)

2016. szept. 15. 22:45
 6/8 anonim válasza:
a húslevesben nagyon kevés kalória van, a fehérjetörmelék alatt mit értesz?
2016. szept. 15. 22:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Attol fugg, mit iszol. Ha jo minosegu, etkezesre kifejlesztett shake-et iszol, akkor igen. Ha pl. megiszol egy uveg bort, akkor nagyon nem.

A legtobb italban semmi mas nincs, csak cukor, ami nem tesz jot a testnek. 10 kcal cukorbol != 10 kcal zsirbol. Teljesen mashogy dolgozza fel a szervezet es mas hatasa lesz rad.

2016. szept. 16. 07:35
 8/8 anonim ***** válasza:

nem mindegy, hogy mit iszol.

bizonyított, hogy nem minden kalória "egyenlő"

a rossz kalória, amit cukorból, gyorsan felszívódó szénhidrátból viszel be.

jó kalórai az, amit telítetlen zsírból vagy fehérjéből viszel be.

szóval cukros üdítő = rossz.

táplálkozásra kifejlesztett folyékony kaja = jó.

pl olvasd el ezt:

[link]

2016. szept. 16. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!