Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnek fogyni az...

Hogyan tudnek fogyni az etrendem megvaltoztatasa nelkul?

Figyelt kérdés
Nem eszek tobbet mint mas megis nagyon dagi vagyok...nem ertem hogy mas lanyok miert maradnak vekonyak mikor meg tobbet is esznek mint en...annyira irigylem oket...akinek van valami jo otlete kerem irjon!elore is koszi:)
2016. nov. 17. 16:20
 1/9 anonim ***** válasza:

Mivel a hízás és a fogyás attól függ, hogy a bevitt (megevett) kalóriák és az elhasznált (munkával, mozgással, életfunkciókkal elégetett) kalóriák hogyan viszonyulnak egymáshoz, így az étrend megváltoztatása nélkül elvben a mozgásmennyiség, fizikai aktivitás mennyiségének növelésével lehet fogyni.

Viszont elég ritka az az eset, ahol a kettő egymás nélkül eredményre vezet.

Legalább egy kicsit kell faragni a kaján is. Leginkább azért, mert ha elhízáshoz vezetett egy étrend, akkor azért jó eséllyel szerepel benne egy csomó fölösleges dolog, ami amúgy sem egészségtelen. Nagyon ritkán hízik meg valaki egy egészséges étrenden.

Szóval ha drasztikus étrendváltásban nem is gondolkodsz, azért át kéne tekintened, mit és mennyit eszel, és el kéne gondolkodnod rajta, hogy tényleg mindaz szükséges-e neked, amit elfogyasztasz egy nap alatt.

Néha, kicsi túlsúlynál, vagy ha jól meghatározható, mi adja a fölös kalóriát, akár már a napi egy szelet csoki vagy egy üveg cukros üdítő elhagyása is sokat számít, ha amúgy a kaják nagyjából rendben vannak.

Ezt viszont nem csak a jó alakodért, hanem az egészségedért is meg kéne tenned. Az egy dolog, hogy hány kiló vagy, de rossz kaján akkor is megbetegszel, energiahiányos, gyenge leszel, ha amúgy a súlyod rendben.

2016. nov. 17. 16:32
 2/9 anonim ***** válasza:

"szerepel benne egy csomó fölösleges dolog, ami amúgy sem egészségtelen. "

...amúgy IS egészségtelen. Bocsi az elütésért.

2016. nov. 17. 16:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Étrend változtatás nélkül? Mondjuk napi 2 óra sport.
2016. nov. 17. 17:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Van akinek lassabb, van akinek gyorsabb az anyagcseréje...

Étrend változtatás nélkül sehogy.

2016. nov. 17. 17:31
 5/9 anonim válasza:

Az előző válaszokat kiegészítve érdemes lenne elmenned egy endokrinológushoz. Ha úgy gondolod, hogy a napi bevitt kalóriád, az ételeid minősége és a végzett mozgás nem áll arányban a súlyoddal, akkor ez irányban is érdemes lenne vizsgálódnod.

Sok hormonrendszeri probléma esetén az egészséges étrend ellenére is hízik az ember, illetve nehezebben szabadul meg a fölöslegtől. Pl.: pajzsmirigy alulműködés, magas kortizol szint, stb.

2016. nov. 17. 18:12
 6/9 anonim ***** válasza:
Az "annyit eszem, mint más" kijelentés szinte mindig téves, a legtöbben, aki ezt mondják, valójában többet esznek, mint a viszonyítási pontjuk; ill. nem veszik figyelembe a genetikai és életmódbeli eltéréseket, se azt, hogy nem tudják pontosan a másik fél napirendjét.
2016. nov. 17. 19:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én azért óvatosan megkérdezném azt is, hány kg és milyen magas vagy. Sokszor láttam már itt ehhez hasonló kérdéseket, ahol kiderült, hogy a kérdező 40 kg vasággyal, mégis dagadtnak érzi magát.
2016. nov. 17. 20:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Ertem koszi a valaszokat..163cm magas es 65kg vagyok
2016. nov. 20. 11:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Azért nagyon dagadt nem vagy.

Én 160 centihez voltam 60-62 kiló, és leginkább teltkarcsúnak nevezném az akkori alakomat, megvolt a homokóra forma, és arányosan voltam vastagabb, mint most. Bő 15 kilót adtam le, de ehhez étrend és mozgás is kellett. Nem voltam nagyon drasztikus, a reggeli zabkása reggeli, a jóllakottsághoz elegendő déli zöldséges ragus ebéd (itt a köretet cseréltem krumpli/rizs/tészta helyett zöldfélére) és az esti saláta, tojás, sajt stb. mellett minden nap belefért egy kis adag friss vagy szárított gyümölcs, olajos mag, zöldség. Hetente-kéthetente egyszer még egy jobb süti is oké volt.

Edzésnapokra pedig 85% feletti étcsokoládéból egy kocka edzés előtt. Felpörgette a jókedvemet, energiát adott, gyakorlatilag viszont nem vitt el jelentős mennyiséget a napi keretből.

Oké, így lassan fogytam, de kialakult egy olyan tartható életrend, amivel a mai napig jól érzem magam.

Emellé heti 3-4-szer egy-két óra edzés.

2016. nov. 24. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!