Lemozogni amit ettem?
Mi írja ezt, a Nők lapja magazin?
Kalóriadeficit kell, aminek egészséges mennyiségű mozgásból és egészséges és mértékletes étrendből kell összeállnia.
Anno az ételek kalória tartalmát úgy határozták meg, hogy nemes egyszerűséggel megyújtották... megnézték mekkora mennyiségű hő szabadul fel, majd ez alapján kikövetkeztették, hogy egy szervezetben végbemenő lassú égés alkalmával is kb ugyan ilyen értéket adhat le...
A gond ott kezdődik, hogy vannak lassú anyagcseréjű emberek és gyors anyagcseréjűek...
Akinek lassú, nekik általában a habitusuk is lassú... én pl mindenki szerint lajhár felmenőkkel rendelkezem :) 3gramm× testtömeg már hozza a tömeget, főnököm meg egy vékony kis gizda, de max gázon pörög egész nap, egypár alkalommal már megfigyeltem mit eszik egy nap és azt kell mondanom, hiába 30kg-al kevesebb, 3-4×annyit eszik mint én...
Ezért hülyeség a kcalt számolni... a makro tápanyagokat kell számolni és annak függvényében javítgatni, hogy mi a célod...
Már akinek, én alacsony, izomszegény, mozgásszegény életmódú nőként (ez azért már kicsit megváltozott szerencsére) 2000 kcallal fogytam le, kivéve az utolsó kilókat. Lassan, de biztosan, ennél is kevesebbet jó étrenden sem voltam képes enni. Úgy tűnik, az átlagnál kicsit gyorsabb az anyagcserém 40 évesen is. Nem sokkal, azért 1200 kcallal szinte mindenki lefogy... 140 centi és 40 kiló alatt, tényleg nulla mozgással persze lehet, hogy súlytartó, vagy extrém lassú anyagcserével...
De ez csak apró megjegyzés, a lényeg az, hogy valóban nagyon szór, hogy mennyi az ember kalóriaigénye.
Az 1200 kcal ilyen népszerű határ, de nem lehet egy számot alkalmazni mindenkire, ez nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!