Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lemozogni amit ettem?

Lemozogni amit ettem?

Figyelt kérdés
Ha én 1300 kcalt eszem és lemozgok belőle 300-at (1000 kcal lesz belőle egy nap) , akkor az árt nekem, vagy amit eszek az már beépül a szervezetembe csak lemozgok belőle?
2016. okt. 16. 22:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A tápanyagok szempontjából bekerül, de ha nagyon nagy a kalóriadeficited, az koplalás és anyagcserelassulást szokott eredményezni, fokozott izombontással. Illetve a mozgás nélküli kalóriaigényt szokták emlegetni, hogy az alá ne menjünk, s egy keveset mozgó embernél ez már kisebb deficitnél is megtörténhet.
2016. okt. 16. 22:27
 2/10 A kérdező kommentje:
Tehát akkor inkább egyek mondjuk 1500 kcalt egy nap és lemozogjak belőle 300-at és így nem megyek 1200 alá?:) Fogyni szeretnék amúgy.
2016. okt. 16. 22:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Nekem azt írja hogy mindenféle mozgás nélkül 1200-at kell ennem hogy fogyjak.
2016. okt. 16. 22:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Mi írja ezt, a Nők lapja magazin?

Kalóriadeficit kell, aminek egészséges mennyiségű mozgásból és egészséges és mértékletes étrendből kell összeállnia.

2016. okt. 17. 08:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Anno az ételek kalória tartalmát úgy határozták meg, hogy nemes egyszerűséggel megyújtották... megnézték mekkora mennyiségű hő szabadul fel, majd ez alapján kikövetkeztették, hogy egy szervezetben végbemenő lassú égés alkalmával is kb ugyan ilyen értéket adhat le...

A gond ott kezdődik, hogy vannak lassú anyagcseréjű emberek és gyors anyagcseréjűek...

Akinek lassú, nekik általában a habitusuk is lassú... én pl mindenki szerint lajhár felmenőkkel rendelkezem :) 3gramm× testtömeg már hozza a tömeget, főnököm meg egy vékony kis gizda, de max gázon pörög egész nap, egypár alkalommal már megfigyeltem mit eszik egy nap és azt kell mondanom, hiába 30kg-al kevesebb, 3-4×annyit eszik mint én...

Ezért hülyeség a kcalt számolni... a makro tápanyagokat kell számolni és annak függvényében javítgatni, hogy mi a célod...

2016. okt. 17. 09:29
 6/10 anonim ***** válasza:
Te lemozogsz 300-at a kondigep, vagy vmi egyeb meres szerint, aminek kb a fele igaz. Masreszt a tested csak azzal hogy fenntartja a keringesedet, testhomerseklehetedet, szted nem hasznal energiat? Igy nem lehet dietazni.
2016. okt. 17. 11:35
 7/10 anonim ***** válasza:
1200 kalória egy 2m-es 100 kilós mebrenek pl koplalás lenne, egy alacsony, otthon ülő nőnek meg súlytartó mennyiség.
2016. okt. 17. 16:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Már akinek, én alacsony, izomszegény, mozgásszegény életmódú nőként (ez azért már kicsit megváltozott szerencsére) 2000 kcallal fogytam le, kivéve az utolsó kilókat. Lassan, de biztosan, ennél is kevesebbet jó étrenden sem voltam képes enni. Úgy tűnik, az átlagnál kicsit gyorsabb az anyagcserém 40 évesen is. Nem sokkal, azért 1200 kcallal szinte mindenki lefogy... 140 centi és 40 kiló alatt, tényleg nulla mozgással persze lehet, hogy súlytartó, vagy extrém lassú anyagcserével...

De ez csak apró megjegyzés, a lényeg az, hogy valóban nagyon szór, hogy mennyi az ember kalóriaigénye.

Az 1200 kcal ilyen népszerű határ, de nem lehet egy számot alkalmazni mindenkire, ez nem így működik.

2016. okt. 17. 20:15
 9/10 A kérdező kommentje:
Ja igen, nekem kb mincs is anyagcserem. Csak akkor vecezek(akkor is csak ketnaponta) ha kavezom.
2016. okt. 18. 19:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Az anyagcsere sejt szinten zajlik, a szarásnak nem sok köze van hozzá... az pudsztán annyit jelent, hogy szar az emésztésed... de az nem az anyagcseréd...
2016. okt. 18. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!