Negyvenesek! Hogy tudtok fogyni?
mikor huszonéves voltam, úgy mentek le a kilók, ahogyan tettem értük. de most nem ez a helyzet.
van 10 kiló feleslegem, fogynék ötöt.
hiába diéta, hiába az állandó aktivitás, hiába az odafigyelés, nem megy le, csak 1 kiló, 1 hónap alatt, de bármi kis hibát vétek, oda lesz az egész :(
160/63 vagyok most.
mi a titok?
köszi :)
40 éves vagyok, 20 évesen nem tudtam fogyni, mert hiányzott a tudás hozzá. Most se könnyű, mert én nagyon evős vagyok, kalóriaegyenlegben enni is speckó étrendet, laktató ételeket igényel (de ez egyáltalán nem garancia rá), de azért van az az életmód, ami segít.
Az anyagcserém most is gyorsabb az átlagnál, még mozgás nélkül is. Fiatal vagyok még, természetesnek is tartom ezt. Aki nincs ezzel így, annak persze nehezebb s tényleg nem könnyű nekem sem (de legalább elvagyok).
Nincs titok, kalóriadeficit kell. Ha nem tudsz elég keveset enni (megértem, én se tudok), mozogj többet, ez van.
1 kiló egy hónap alatt nem is olyan rossz, van, aki stagnál vagy küzdelem mellett hízik. Oké, lassabb, mint ami még reális, de akkor többet kell érte tenni, úgy látszik. Ez nem igazságos, van, akinek nagyon kicsi a kalóriaigénye alapból.
Olyan pedig nincs, hogy kis hiba és odalesz. 7000 kcal plusz megevésével elvileg akár visszajön az 1 kiló, a levegőtől nem hízol te sem.
Ahogy öregszik az ember, úgy lassul le az anyagcseréje. A szervezetednek kevesebb energiára lesz szüksége. 40-50 éves korban viszont a 25+-os bmi nem számít rossznak, 20 évesen viszont igen. Szóval igaz, hogy lelassul az anyagcseréd, de nem baj, ilyenkor a normál bmi is magasabb.
Amúgy meg bárki tud fogyni (kivéve ha valakinek komoly hormonális problémái vannak). Egyél egészséges ételeket, és mozogj sokat. Egyébként ha neked a havi 1kg-s fogyás megy, ne kínozd magad, jó az.
Első voltam, engem nem érdekel, hogy ki szerint milyen bmi jó, megfelelően alacsony testzsírszázalékot akarok most és 100 évesen is. Először is leviszem az egészséges alsó határára és megnézem, lehet-e nekem kockahasam :) Aztán úgy maradok, csak az izom nő, majd később csökken. Ez a terv, persze a testem visszajelzései is fontosak. A bmi kicsit sem, lehetőség szerint izmos akarok lenni, ahol úgyis torzít.
Az anyagcsere sebessége szór, azzal kell megelégednünk, ami genetikailag van, a mozgás s étrend persze befolyásolja, ott van mozgástér.
Negyvenes korban elkezdenek felszaladni a kilók, ez a természetes. Csinálhatsz mindent ugyanúgy, mint húszévesen, akkor is asszonyosabb leszel. Aki ennyi idősen az átlagnál alacsonyabb súlyban van, az kifejezetten vékonynak, soványnak látszik. Mindenkinek szíve joga persze úgy kinézni, ahogy akar, de attól még ez így van.
Nagyon mást nem tudsz tenni, csak még intenzívebben, még többet mozogni, sportolni, nem csak aktívnak lenni, hanem tényleg sportolni. Diétából pedig ezer féle van, ki tudja, neked melyik válik be. Próbálgasd.
A titok: találd meg a neked megfelelő étrendet (amivel éhezés nélkül tudsz fogyni, majd súlyt tartani).
Nekem sikerült, én is jobb formában vagyok, mint valaha életemben, 41 évesen, napi kb. 20 perc tornával és némi sétával, viszonylag aktív életmóddal, de ülő munka mellett. A súlyom annyi, mint 20 évesen volt, és jól érzem magam így. Nem értek vele egyet, hogy 40 felett az a normális, hogy 10 kiló plusz van az emberen. Én nagyon előnytelenül hízok, minden a derekamra, a hasamra és a fenekemre megy, pár kiló felesleg is rosszul mutat rajtam (ha nem izomból van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!