Ha valaki heti többször is gyors kaját eszik és ettől meghízik, ha átáll a házi, főtt/sütött ételekre, de nem feltétlenül "fogyókúrás" ételeket eszik, tud fogyni?
Na mègegyszer a gyengèbbek kedvéért:
- kalória többletben hìzol
-kalória deficitben fogysz
A
Önmagàban sem a gyors étel sem a hazi koszt nem okoz sem hízàst sem fogyàst.
Szia,
Ha szeretnél jól kinézni és fogyni is,de gondolom az egészséged is sokat számít.Akkor csak egészségesen kell étkezni(elhagyni a káros dolgokat)és normális házi kajákat csinálni.Ha egészséges kajákat csinálsz és nem eszel csak akkor ha tényleg szüksége van a szervezetednek rá akkor fogyni fogsz.Nagyon fontos a napi folyadékbevitel 2-3 liter tiszta víz,tea.
Valamint a sport legalább heti 3x valami sportot be kellene iktatnod a napirendedbe.(Ez lehet bármi amit élvezettel csinálsz)
Nincs "fogyókúrás" meg "nem fogyókúrás" étel...
Inden étel alap építő elemei a szénhidrát, fehérje, zsír.
Szénhidrát 4kcal
Fehérje 4kcal
Zsír 9kcal/gramm...
Ha több kcal-t viszel be mint amire a szervezetednek szüksége van akkor hízol, ha kevesebbet, akkor fogysz...
Persze sok múlik a tápanyagok arányán is, de ez már egy másik történet.
Csatlakozom a 65%-oshoz, mivel neki van igaza.
Sok szempontból nagyon nem mindegy, mit eszünk, még a fogyás is sokunknak könnyebb jó ételekkel (mindenkinek más a fogyókúrás egyébként. nekem a szénhidrátszegény ételek azok, főleg, ha nagyon zsírosak), de fogyni bármilyen étrend mellett lehet, ha elég keveset eszik az ember.
Az pedig nem igaz, hogy jó étrenden automatikusan fogy az ember. Fura is lenne, hogy a súlytartáshoz, sőt tömegeléshez egészségtelenül kell enni vagy megtömni magunkat, ha kívánjuk, ha nem :D Ez inkább egyénfüggő. Én a számomra jó étrenden jól tudok lakni hatalmas kalóriatöbblet nélkül, ennyi. Fogyni nem fogyok, max. exttrém nagy igyekezettel, számolva, drasztikus korlátozásokkal... Legalábbis elvileg.
Normális szervezet annyit kíván, amennyi kell neki, nem deficitet, azt hiszem. Attól még egy jó étrend segíteni tud a deficites jóllakásban is, főleg, ha eleget mozog az ember.
A házilag készült ételeknek lehetnek előnyei, amik segíthetik a fogyást, de természetesen csak akkor, ha a kalóriadeficit is megvalósul, és a fontos tápanyagokra is odafigyel az ember. Ehhez viszont meg kell tanulni a hagyományos ételeket úgy elkészíteni, hogy minél kevesebb adalékanyagot, feldolgozott bolti alapanyagot és haszontalan kalóriát (pl. cukor) tartalmazzon, de még így is van sok előnytelen étel, pl. a grízes tészta lekvárral hiába házi...
A bolti készételek rendszeres fogyasztásával nehéz kikerülni a tartósítószereket, ízfokozókat, rejtett cukrokat, finomított olajokat, szójaszármazékokat, és még rengeteg mesterséges és/vagy káros összetevőt, amik hozzájárulhatnak a hízáshoz és különféle betegségekhez. Ha otthon főzöl normális alapanyagokból, nem használsz pl. étolajat és cukrot, és odafigyelsz, hogy vegeta helyett szárított vagy friss fűszernövények, zöldségfélék adjanak jó ízt az ételeidnek, az az egészségre nézve mindenképpen jó hatású, és fogyni egészségesen a legjobb. Az persze önmagában még kevés a fogyáshoz, hogy valaki házi ételeket eszik, de nagyon jó alapot adhat hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!