Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tartsam meg a súlyomat...

Hogyan tartsam meg a súlyomat fogyás után?

Figyelt kérdés
Leadtam 6 kilót augusztus-szeptember folyamán. Nem diétáztam, sőt, az értendem kb. pizzából és sültkrumpliból állt, cserébe rendszertelenül étkeztem. Hozzá szeretném tenni, hogy főként stressz és trauma (egy családtag elvesztése) áll a dolog miatt. Kérem, aki ért hozzá, segítsen, hogyan ne szedjem vissza az amúgy rossz áron elvesztett súlyt. (Most vagyok 62 kg a 170 centimhez, nekem ez így meg is felel, viszont félő, hogy visszajön, ami lement.) Plusz infó, hogy vega vagyok, tehát csirke meg hal nem játszik. Előre is hálás köszönet.

2016. szept. 29. 13:25
 1/6 A kérdező kommentje:
*áll a dolog mögött
2016. szept. 29. 13:28
 2/6 anonim ***** válasza:
A súlytartáson túl fontosabb,úgy vagy vega,hogy nem tudod mit csinálsz. A pizza, sültkrumpli nagyon nem jó irány.Egy vegánál kiemelten fontos a táplálékok helyes kombinálása a megfelelő fehérjebevitel miatt. Ha ez megvan, akkor ki kell találni a mennyiséget,amivel eléred a célod.
2016. szept. 29. 14:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Annyira nem volt étvágyam, hogy tényleg csak azt ettem meg, aminek nem lehet ellenállni - ezért volt a menü állandóan pizza és sültkrumpli :) Normál módban egészségesebben táplálkozom (külföldön élek, itt rengeteg húspótló készítmény elérhető), sok zöldséget, sajtot és moderált mennyiségű magas fehérjetartalmú gabonát eszem (pl bulgur, barnarizs). Mozgásnak úszom és görkorizom egyébként, bár a heti 1-1 alkalom nem is igazán számottevő.
2016. szept. 29. 14:17
 4/6 anonim ***** válasza:

A növényi fehérjékkel az a baj, hogy nem teljes értékűek,nem tartalmazzák az összes aminosavat, ezért kell őket komplettálni. Íme néhány példa :

müzli tejjel

kukorica és bab

granola joghurttal

mogyoróvaj teljes kiőrlésű kenyérrel

rizs babbal, borsóval vagy lencsével

tészta sajttal

2016. szept. 29. 14:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem kell komplettálnia, nem vegán, hanem sima vega, rengeteg állati fehérjét ehet kiváló forrásokból...

Nyilván normális étrendre van szükséged, kérdező. Tojás, sajt, növényi fehérjék, vidd be a fehérjét, ahogy tetszik, megfelelő mennyiségben, az aminosavakat tekintve is. Sok zöldség, változatos étrend (viszonylag. a fő, hogy mindent bevigyél, amit kell, akár minden napod lehet tök egyforma, csak adja meg, amire szükséged van s lelkileg se und. oké, szinte senki sem csinálja így, de az sem feltétlenül rossz, nem kell mindenfélét enni, csak az egysíkú étrend ritkán jó összetételű).

S persze ne egyél túl sokat, ez az egyetlen fontos pont, ha pusztán a visszahízás elkerüléséről van szó, de normális embert az egészsége és közérzete is érdekli. Mozogni eleve kell...

2016. szept. 29. 17:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a legtutibb módszer, hogy kijelölsz magadnak egy súlyhatárt, x időnként méred magad, ha efölé a súlyhatár fölé mész, akkor jobban odafigyelsz egy darabig, míg az az 1(-2) kiló lemegy. Nyilván egészségesen étkezni azt mindig kéne.
2016. szept. 30. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!