Súlytartó etrendbe milyen gyakran fér bele édesség, péksüti?
Fogyáskor is mindennap lehet enni, attól még lehet az ember deficitben...
Súlytartáskor én azt eszem, amit és amennyit akarok, ezt akárki nem teheti meg, de a 21 kiló fogyásomkor is az étrendem nagy százaléka volt édesség, általában azért szénhidrátszegény, mert nekem máshogy nem megy. Péksütit nem eszem, életmódváltásom része volt. De semmi nem történik, ha mégis.
Egyénfüggő, hogy kinek mi fér bele. Ha valaki eleve nagyétű s még éhesebb lesz a péksütitől, annak nem célszerű ennie, ha nem akar elszállni.
Értem, és köszönöm a válaszokat
Sajnos arra nincs időm és lehetőségem, hogy otthon süssek magamnak, de akkor ha egy héten kétszer eszek átlagosan édességet (mondjuk egy diétás puding, max egy csoki vagy egy fagyi) és egyszer péksütit (ezt hetente felváltva vagy szombat reggel vagy suliban ebédre), akkor nem baj, ha nem mozgom le aznap?
Mi az, hogy nem mozgod le aznap? Ha tartósan kalóriatöbbletbe kerülsz, várható hízás. Csak a súly szempontjából mit számít, hogy mozogsz vagy élsz, ha elhasználod?
S nem tudom, ki hogy van vele, nálam nem úgy megy ez, hogy ha édességet eszem, az plusz ételként jelenik meg, amit le kell mozogni vagy efféle. Az étel, mint a többi, energiaként elhasználom s ha sokat eszem belőle, ugyanúgy jóllakom vele, mint mással.
Szóval ha (saját, mert nekem az fér be s az esik jól) csokitortát ebédelek, akkor abból jön a tápanyag, nem egy másfajta ételből, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!