Hogyan fogyhatnék tartósan és egészségesen?
Már egy ideje stagnál a súlyom (54-55 kg), de a cél a 47-48 lenne. Vega vagyok, tojást néha eszek, de most gondolkodok a nyers étrend (csak zöldség és gyümi) kipróbálásán. Ez hatásos lehet? Kb mennyi idő, mire lefogyhatn ezzel. Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
18L
#7: Hús, zsír, belsőségek, más állati dolgok... Csak húson nem lehet élni, zerocarberként igen :D Ha képes vagy feladni a zöldségeket...
Kérdező, remélem, nagyon alacsony vagy, mert nagyon alacsony súlyokról írsz.
Ahogy már írták, a nyers étrendben nemcsak zöldség és gyümölcs van, az egészségtelen is lenne.
Gondolom, nyersvegán étrendre gondolsz. Mert van húsos és ovo-lakto vega nyers étrend is, miért ne lenne? Azokat nem ismerem, de azok bizonyára könnyebbek. Azért a nyersvegán étrend is népszerű és évekig, évtizedekig is tartható. De azért odafigyelés és tudás kell hozzá...
Zöldségből rengeteg fehérjét be lehet vinni, ez nem gond, a komplettálás kicsit komplikáltabb, de a hüvelyest olajos magvakkal is össze lehet hozni (a nyersvegán étrendben értelemszerűen kevés gabona van. csíráztatott gabonákat és nyers zabpelyhet sokan esznek, hogy ez mennyire jó, én meg nem mondom), s ott van a többi zöldség is, sokuk jelentékeny fehérjemennyiséggel, bár nyersen azért kevésbé egyszerű kilószámra enni őket, illetve ez ember- és zöldségfüggő.
DE csak mert nyersvegán étrendre tér valaki, még nem fogy. Lehet, hogy sokan igen, mert nem tudnak eleget enni, ez más kérdés. Ki lehet próbálni, de ha nem értesz hozzá s az aminosavakhoz nagyon sokat (többet, mint én), akkor inkább csak pár napos kúraként...
Az pedig eszedbe se jusson, hogy zöldségen és gyümölcsön élve lebontod az izmaid s biztos össze lehet szedni valami tápanyaghiányt úgy...
A fogyási ütem a kalóriaigényeden (teljesen ismeretlen számunkra) és a kalóriabeviteleden (dettó) nagyban múlik. Hogyan is mondhatnánk meg, hogy mikorra fogysz le? Lehet, hogy magas vagy és a szervezeted okos és nem is akar fogyni, s extrém nehéz a helyzet. Nem tudunk semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!