Hogyan vegyem rá magam, hogy meglegyen a napi minimum 2 liter vízbevitel?
Ez az élet része, hidratálni kell.
Tuti, hogy nem viszel be elég vizet az ételeidből? Mert az teljesen OK, ha fél liter vizet iszol, de ételből jön még vagy 2 liter s ez igazán simán megtörténhet egyes étrendeken (leves, főtt rizs, sok gyümölcs és zöldség).
Szoktál edzeni? Én egyetlen teljes testes edzésen benyomok 1-2 liter vizet, pedig nincs is meleg a házban. Mondjuk én néha 4 litert iszom alsó hangon, egyszerűen szomjazom. Máskor 2 litert, de fura számomra, hogy valaki messze alámenjen. Nem száradtok ki?
Akárhogy is, innod kell. Nem kell egyszerre sokat. Sokan fogják a palackjukat és maguk mellé teszik s belekortyolnak. Vagy ha épp a konyhában vagy, iszol egyet (munkahelyen is gyakran csináltam ezt, néha fel kellett állnom a gép mellől... s teáztam, mmmm). Vagy akár nagy víztartalmú ételeket eszel. Nem tudom, te milyen vagy, én kilószámra tudnám enni az uborkát és a paradicsomot is, de nagy levesrajongó is vagyok, a zöldségételeimben eleve nem kevés a víz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!