Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá magam, hogy...

Hogyan vegyem rá magam, hogy meglegyen a napi minimum 2 liter vízbevitel?

Figyelt kérdés
Egyszerűen totál kimegy a fejemből, és ez a diétának elég fontos része. Nem vagyok nagy vízivó, nem tudok egyszerre sokat meginni...esküszöm napi fél literrel elélek simán (tudom ez nem jó). Nekem ez a legnehezebb része az egész diétának!

2016. szept. 10. 21:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez az élet része, hidratálni kell.

Tuti, hogy nem viszel be elég vizet az ételeidből? Mert az teljesen OK, ha fél liter vizet iszol, de ételből jön még vagy 2 liter s ez igazán simán megtörténhet egyes étrendeken (leves, főtt rizs, sok gyümölcs és zöldség).

Szoktál edzeni? Én egyetlen teljes testes edzésen benyomok 1-2 liter vizet, pedig nincs is meleg a házban. Mondjuk én néha 4 litert iszom alsó hangon, egyszerűen szomjazom. Máskor 2 litert, de fura számomra, hogy valaki messze alámenjen. Nem száradtok ki?

Akárhogy is, innod kell. Nem kell egyszerre sokat. Sokan fogják a palackjukat és maguk mellé teszik s belekortyolnak. Vagy ha épp a konyhában vagy, iszol egyet (munkahelyen is gyakran csináltam ezt, néha fel kellett állnom a gép mellől... s teáztam, mmmm). Vagy akár nagy víztartalmú ételeket eszel. Nem tudom, te milyen vagy, én kilószámra tudnám enni az uborkát és a paradicsomot is, de nagy levesrajongó is vagyok, a zöldségételeimben eleve nem kevés a víz...

2016. szept. 10. 21:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Anyósom úgy szoktatta rá magát a rendszeres vízivásra, hogy beállította a vekkert (óránként jelzett) és akkor ivott egy nagy pohár vizet.
2016. szept. 11. 09:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Vidd magaddal a vizes palackot, nekem is csak ez vált be. Egyébként vele is alszom.:D
2016. szept. 11. 10:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Igen, talán az ételeket is bele kellene számolnom. Edzés után fehérje shake-et iszom, de kifejezetten szomjas ritkán vagyok! Megpróbálom az üveget magammal cipelni! :)
2016. szept. 12. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!