Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan szabadulhatnék meg...

Hogyan szabadulhatnék meg legeredményesebben a feleslegemtől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 éve vt egy autobalesetem, eltört a gerincem. Szerencsére nem bénultam le, ugyan nagyon sokat vtam kórházban és többször műtöttek, de sikeresen. 4 hónap után elkezdődött a gyógytornám, konkrétan újra meg kellett tanulnom járni, időm nagy részét fekve, vagy tolószékben éltem. És hát felszaladt rám pár kiló, nem vagyok vmi marha erős lelkileg, így az is segített ezen, hogy unalmamban, meg a depimben nasiztam...

Világ életemben vékony vtam, ezért soha sem kellett tennem, nem sportoltam, nem éltem egészségesen. Viszont most úgy látszik, nemtudok tőle megszabadulni. A mozgásom korlátozott, kardiózni nem nagyon tudok(igazából nem tudom milyen lehetőségeim vannak, de futni aerobikozni nem lehet, legalábbis még) úszni járok heti 2x, és heti 2x gyógytornára, de az nem nevezhető mozgásnak. 3 hónapja kezdtem el itthon is "edzeni" minden nap, olyan könnyebb gyakorlatokkal, amiket csinálhatok. Szeretnék tartósan, és minél hamarabb lefogyni, ehhez kéne vmi diéta. Jekenleg nem figyelek oda kifejezetten az étkezésemre. Napi 5x eszem, reggelről egy zsírszegény joghurtot némi zabbal, amit belekeverek, aztán tízóraira általában csirke/pulykamellsonkát, vagy tükortojást zsiradék nélkül sütve, és csak a fehérjét zöldséggel, zöld teával(a kenyeret már sikerült elhagyni) ebédre általában csirkét/pulykát/halat eszek rizzsel, vagy salival, uzsonnára vmi gyümölcsöt, zöldséget, vacsira pedig az ebédem maradékát úgymond, kissebb adagban, vagy pl én nagyon szeretem a savanyúkáposztát, ha nem vagyok túl éhes, van h csak azt "nasizom" vacsira. Kicsit el vagyok keseredve, mert már lassan 3 hónapja csinálom ezt, és egy deka nem ment le rólam...nem tudom mit csinálok rosszul, nekem már ez is elég nagy "megpróbáltatás", ugyanis utálom a rizst, viszont mindig is szerettem finomakat enni, és változatosan, imádom a tipikus magyaros, magas kalóriás ételeket, amiket most muszáj kerülnöm ugye és már elegem van a csirkéből.... napi 1 órát mozgok, az étkezéseim közt 3 óra telik el, inni csak vizet iszok, és lefekvés előtt 4ésfél 5órával eszem meg a vacsim, mindig éhendöglök, amikor már elalszok így is, gyakran korog a gyomrom....tudom,hogy ez ezzel jár, csak akkor lenne legalább eredménye...😦

2016. szept. 1. 18:26
 1/6 anonim ***** válasza:

este is ehetsz, az úszás, gyógytorna hülyeség 1 év elteltével.

eddzél

csináld ezeket:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatas..

2016. szept. 1. 19:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, miért kellene kerülnöd a magyaros ételeket, kalóriadúsak, de laktatóak, a galuskát azért kihagynám a jó kis zsíros pörkölt mellé, inkább zöldséggel enném, szerintem szuper fogyókúrás cucc. Persze a fogyáshoz kalóriadeficit kell, hogy ezt ki mivel éri el, az változó. Én pont hogy rizzsel nem tudnék lefogyni soha... Ha utálod a rizst, mégis miért eszed, amúgyis szénhidrátbomba, nem akárkinek jó. Viszonylag gyors cukor, ha összetett is, bár nem tudom, milyen rizs.

Nem, nem ezzel jár. Rengetegen fogynak jó ételekkel, jóllakottan, akár mozgás nélkül is. Nem akárkinek megy és esetenként nagyon nehéz megtalálni az ehhez szükséges étrendet, de általában van rá esély. Olyat enni, amit utálsz, ez nekem eléggé beteges, kivéve, ha kizárólag a tápanyagszegény, egészségtelen ételeket szereted.

Ha nem bírod a korai vacsorát, egyél később, vagy legyen nagyobb a vacsorád. Kísérletezz, hogyan leszel deficitben. Sokunknak tényleg nem könnyű, de ez van. Az önsanyargatás, ami ráadásul nem is működik, nem opció.

2016. szept. 1. 20:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Azért eszek rizst(barnarizst amúgy) mert már 3 hónapja élek zöldségköreten, és unom a friss, és párolt zöldséget is. Az a nagy baj velem, h baromi válogatós vagyok, de nem úgy, hogy kevés dolgot eszek meg, hanem pl hiába imádom a zöldbablevest, ha most nem kívánom, nem fogom megenni...hamar megunom a kajákat, eddig kb évente max 2x ettem ugyan azt, olyan 2-3 napra főztem magamnak, és kb egy év alatt az összes receptvarriációt elkészítettem....a másik, hogy én inkább köretes vagyok, mint húsos, tehát régebben egy alsó csirkecombot ettem meg egy tál tésztával, vagy krumplival. Az egyetlen szerencsém, hogy a zöldségeket szeretem nyersen is, párolva is. De mint írtam nem igazán vagyok otthon ebbe a diétás dologba....soha nem vt rá szükségem, mindig vékony vtam akármit ettem....azt hittem, könnyű lesz lefogyni, de tévedtem...tanácstalan vagyok, hogy hogyan/mit főzhetnék, amivel akár egy évig is el tud döcögni a diétám, mert főként krumplis, és tésztás ember vtam... pláne így, hogy a mozgásom is korlátozott. Jelenleg nem erőltethetem meg még a hátam, nagyon nehéz volt a felépülés. És hát ugye jöttek vele a szokásos lelki gondok, hogy 0 önbizalmam van, amire az is ráerősít, hogy a házasságom erotikus része is hanyatlik, én megértem a férjem, hogy így nem kíván, de attól még nem esik jól. És még mindig eléggé labilis vagyok lelkileg, a balesetet csak én éltem túl, a húgom és a kislánya meghaltak. És ugyan nem én vtam a hibás, hanem a részeg sofőr aki belerohant a kocsi jobb oldalába, de akkor is én vezettem... amúgy járok terapeutához is a dologgal, már vmivel jobban kezelem, de még mindig hibáztatom magam, hogy tehettem vna vmit....szal nincs vmi tetőpontján az életem, szeretnék újra sikeres, és kieggyensúlyozott lenni, de jelenleg elég kevés erőm van küzdeni....
2016. szept. 1. 20:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Ne akarj egyböl sikeres boldog lenni , mintha mi se törtent volna, az nem jo strategia.

Idö kell a dolgok feldolgozasara ket ev kb .

Mintha bagatellizalni probalnad a hugod es a kislany elveszteset , szeretted öket. ?

Nem azert csak leirtal ezer köretet meg parolt dolgot mef fogyni szeretnel es mellekesen meghalt a hugod

2016. szept. 1. 20:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudok még a dologról beszélni. Még jó hogy szerettem őket, de nem lelki tanácsadást kértem most, az kapok szakembertől. De nem szeretek és nem is nagyon tudok a történtekről beszélni, és elég sz.rul esik, hogy szted mellékesként kezelem. Én az a magambafojtós fajta vtam mindig is, nem szeretek rossz dolgokról beszélgetni. Csak azért említettem meg, hogy tisztább legyen a kép. 100%osan úgysem fogok tudni túljutni rajta, és még elég friss a dolog. De most nem ez a téma. Erről a továbbiakban nem akarok beszélni.
2016. szept. 1. 21:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Csak azért válaszolok, mert a felesleget feleségnek olvastam :D

Freud...

2016. szept. 2. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!