Hogyan kell értelmezni a BMI kalkulátort?
Egyszer én is lementem 67 kg-ra (179 vagyok általában), és volt két hmmmm... molett... nagyon molett... kolléganőm, akik hónapokon át szekáltak, hogy ez egészségtelen.
Nem tudom, kiolvasod-e a rejtett mondanivalót. :)
Ne törődj a kalkulátorral! Kérdezd meg magadtól, hogy jól érzed-e magadat ezzel a súllyal???
Ha úgy gondolod, hogy jó lenne pár kg-mal több, akkor tedd azt, de nem evéssel, hanem mozgással, sporttal = izomtömeg növeléssel érd el azt a pár kg többletet.
Ha csak ráeszel a mai súlyodra, akkor abból biztosan kizárólag csak háj lesz!
Ha viszont több a mozgás, a szervezeted majd azt is megmondja, hogy milyen féle-fajta kajából kíván egy kicsit többet, és akkor ismét csak egyensúlyba kerül minden.
A BMI kalkulátor szerint a "nem kórosan sováyn" alsó határán vagy a 62 kg-mal, azaz éppen hogy a normál kategória.
72 kg-mal még mindig a normál súlyhatárokon belül vagy.
Viszont azt tudni kell, hogy a BMI nem sportolókra van kitalálva, hanem átlagos, nem sportoló emberekre, és csak tájékoztató jellege van.
Neked sem feltétlen plusz kg (azaz nem zsír) kellene, hanem izom, amit komolyabb sporttal tudsz összehozni, és akkor nyugodtan a normál érték fölé mehetsz, amennyiben a testzsírszázalékod nem magas - azaz a többlet nem zsír, hanem izom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!