Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen ez az étrend?

Milyen ez az étrend?

Figyelt kérdés

Holnaptól szeretném kezdeni, -6-7 kilóról van szó.

Reggeli:

-zöld turmix (3 dl)

-vagy egy bögre tea, citrommal, 1 kiskanál nádcukorral/mézzel, valamilyen gyümölcs (banán vagy 2 kivi, ami van itthon), 1 csésze joghurt

-vagy 1 dl tej/joghurt, házi müzlivel (zabpehely, fahéjjal, holland kakaóporral, tökmaggal és mazsolával kissé megpirítva), gyümölcsdarabkákkal (fél banán, vagy egy barack...)

Tízórai:

-1 tojásos, tk. szendvics

-reform sütemény (pld. házi pogácsa tk. lisztből, vagy néhány házi reform keksz)

Ebéd:

-ami van mértékkel, általában leves utána pedig könnyebb zöldséges étel (pld. barnarizses lecsó, főzelék...)

Uzsonna:

-1 bögre tea, 1 csésze joghurt, 2 dkg étcsoki

-1 bögre tea, 1 csésze chia magos tej (1 dl tej + 3 evőkanál chia mag, lehűtve, majd néhány szem málna)

Vacsora:

-2 tojásos-zöldséges étel (gombás rántotta vagy spenótos tükörtojás...)

-barna rizs, hal/csirkemell, saláta

-néha, durum tészta, zöldséges szósszal

-főzelék-félék, 1 tk. kenyérrel (azon meg valamilyen zöldségkrém, vagy pici tejföl)

54, 5 kiló vagyok, szóval nem vagyok elhízva, de a magasságom miatt tömzsinek tűnök.

2016. aug. 14. 14:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy elhízva, akkor meg tök felesleges. Pár leadott kilótól nem fogsz vékonynak tűnni. Mellesleg ez nagyon kevés, és egészségtelen étrend. Nem tudom mióta divat a koplalás, de a semmin kívül más értelme nincsen.
2016. aug. 14. 15:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem koplalás és nekem jónak is tűnik.
2016. aug. 14. 20:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Ebből nem lehet megmondani, hoghy koplalás-e, viszont megnézném a makrókat, hogy van-e benne elég fehérje. Sok ételben jóformán semennyi nincs, de a csirkével sem ér sokat a kérdező, ha 2 falatot eszik, fontos a mennyiség s azt nem ismerjük.

A tojás jó, de ugye abból sincs sok. Persze sok kicsi sokra megy s nem tudhatom, hogy pl. a sütiben mennyi a fehérje (gondolom, nem sok, ha egyszer lisztes, de megint nem egyértelmű a dolog), így nem állítom, hogy tuti fehérjeszegény az étrend, de a sok szénhidrát miatt komoly esély van rá. A kalóriaigény bizonyára nem nagy, egy rendes tempójú fogyáshoz nem pakolhatjuk tele a napot szénhidrátokkal, 1-2 ételre bízva a komplett fehérjebevitel zömét. Ez megváltozik, ha mondjuk lefutsz napi egy maratont, erről sem tudok, van, aki megteszi (bár inkább csak a top ultrafutók).

Ez a "nem vagyok elhízva, de tömzsinek tűnök" sem mond nekem semmit. Van egyértelműen felesleges háj vagy nincs? Ha van, szálkásítani kell.

2016. aug. 14. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!