Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik zöldségek finomak nyersen?

Melyik zöldségek finomak nyersen?

Figyelt kérdés
Bevallom, eddig nem igazán kóstoltam a zöldségeket nyersen, és most kellett rájönnöm, hogy a karalébé és a karfiol pl tök finomak nyersen, nem is gondoltam volna. Miket lehet még nyersen enni? Jó, répa, saláta, paradicsom, uborka, ezeket tudom :D
2016. aug. 4. 10:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
gombát nem szabad nyersen enni
2016. aug. 4. 14:08
 12/15 anonim ***** válasza:

[link]

Vagy mégis, utolsó. Legalábbis a leggyakrabban használtat, a csiperket siman

2016. aug. 4. 17:15
 13/15 anonim ***** válasza:
A gomba nem növény.
2016. aug. 4. 17:43
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
ÉS? Az emberek 99%a növénynek, azon belül is zöldségnek tartja. Lehet nyersen enni
2016. aug. 4. 18:11
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Néhány gomba ehető nyersen (pl. a kenyérgomba ilyen, csak sosem találkoztam még vele), némelyik viszont mérgező (pl. gyűrűs tuskógomba, pedig az milyen jó)... Sok erdei gombát sokáig kell főzni. Nemcsak csiperke létezik, én ma (illetve tegnap) érdesnyelű tinórut, változékony tinórut és csiperkét is ettem, de májgombát is szedtem...

Viszont nem növények, az igaz.

Embere válogatja, mit szeret nyersen. Sok nyersvegán képes megenni a pácolt-aszalt padlizsánt... :O Azt meg nem enném nyersen, ahogy a zsenge kukoricát és a zöldbabot sem, pedig ezeket sokan eszik nyersen.

A répa nekem kemény nyersen, de kis mennyiségben, vékonyra vágva vegyes nyersvegán ételben azért elmegy.

A zsenge cukkini nagyon jó nyersen, ecettel :D

Zöldpaprikát gyakorlatilag csak nyersen eszem, elég egyedi arányú lecsóm van... A roppanás a lényege.

A karfiol is ropogós nyersen, de sajnos úgy nincs meg az a jellegzetes remek aromája, mint sütve és főzve.

A sóskát is csak nyersen eszem :)

A nem túl erős hagymák jók még, pl. a lila- vagy gyöngyhagyma, persze sok embernek a vöröshagyma is megy nyersen.

A karalábé egyértelmű, ahogy a fejeskáposzta is. A saláta evidens.

S ott vannak a csírák... Retket és bíborherét szeretek csíráztatni, azok ízlenek.

Van, aki egy csomó vadnövényt is megeszik... S persze vannak virágok is, pl. a kapucínus zsálya... Fűszeres íze van, én inkább gyönyörködöm benne, de attól még ehető a levele és a szép, sárgától narancsvörösig terjedő színű virága is.

2016. aug. 5. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!