(Akik csak haszontalan válaszokkal jönnek kérem kíméljenek! ) 14 éves fiú vagyok,165 cm és 51-52kg, szeretnék "kockás hasat" elérni, hogyan tegyem?
Az alap már viszonylag megvan. Amikor reggel felkelek lapos a hasam, viszont estére már egy kicsit nagyobb, sokkal másabb, mint volt egy éve, mert azóta sokat sportolok és másképpen étkezem, így már majdnem "tökéletes". Körülbelül 2-3hete járok fociedzésre, ezalatt is sokat változtam már, és azelőtt pedig jártam néha futni, és most is fogom csinálni. Leírom az étrendem:
R: 1szelet barna kenyér(!), vagy barna zsemle, esetleg graham-lisztből készült, vékonyan vajjal sonkával és mindig valami zöldséggel.
T: ugyanez, de reggelit általában csak hétvégén eszem mert suliban tízóraizom. Esetleg egy müzli-szelet.
E: sovány húsok, csirkemell, salátákkal, rizzsel, vagy ilyesmi.
U: joghurt,gyümölcs, esetleg barna lisztből készült sós kalács sonkával.
V: ilyenkor valami nagyon könnyűt szoktam csak enni, általában itt is egy joghurt vagy valami ilyen.
Fehér lisztet nem eszem, cukros dolgokat nem eszem/iszom, csak hetente néha becsúszik 1-2 kis csoki, de müzli-szeletet eszem egy nap egyet, de mivel sokat mozgok szerintem belefér (nem csak fociedzésre járok, amúgy is sokat mozgok). Szerintem az étrendemmel nincs gond, sok húst is eszem.
Most a hasam: amikor befeszítem, akkor látszódnak a körvonalak, és ha lehúzom a bőrt (vagy mondhatjuk vékony zsírrétegnek is.) akkor ez a 6 látszik (ugyanezeknek a körvonala is) :
Azt szeretném, hogy alapból is látszódjon valamennyire, ehhez pedig szükséges ugyebár leadni a zsírt a hasról. Edzések mellett kijárnék hetente 2x futni 30-40perceket, az edzésen is sokat futunk természetesen és csinálnék mellé felüléseket is (elég jól bírom őket, 3-400at megcsinálok úgy, hogy ne legyen izomlázam másnap belőle, 100as szériákkal).
Szerintetek így sikerül? A HASZNOS és NORMÁLIS válaszokat köszönöm!
1.: kösz,de már olvastam
2.: elég szerencsétlen vagy, ha nem tudsz rendes választ írni inkább kímélj, ki is írtam ha nem tévedek...
3.: köszi, az én osztálytársaim közül is van párnak, és ugyanígy, vagy a sport miatt vagy a nem tud hízni verzió miatt, de nem tudom még sajnos mindig hogy így sikerül e nekem.
Egy a fontos. A szervezet az intenzív mozgás első kb. 20 percében az elraktározott szőlőcukrot használja fel enegriaként. ezután kezdi lebontani a zsírt. A kockás hashoz az szükséges, hogy a hasfaloon egyáltalán ne legyen semmi zsírréteg, hiszen ez a legkülönösebb izom, amit formálni lehet, de csak akkor, ha nincs ott zsír. tehát a zsírt el kell tüntetni.
A másik fontos, hgy edzeni kell. És akkor jó az edzés, ha érzed, hogy "ég" a hasad. Ráadásul különböző gyakorlatokat kell alkalmazni, hogy egyformán dolgozzon a felső, az alsó és az oldalsó hasizom.
Tudom, ez csak elmélet volt, nem konkrét gyakorlati példák, de igazából mindenféle mozgás jó, ami a hasat dolgoztatja. csak a fenti kát dolgot kell beleépíteni.
Szia,
14 éves vagy, de korod ellenére nagyon jól összeszedted mit kell csinálnod a kockahasért! ha ezeket amit leírtál és megcsinálod tényleg akkor lesz kockahasad ne félj!
Csak pár apróságra figyelj:
- számold ki a napi kalóriabeviteledet pontosan, használj konyhamérleget, és naplózd miből mennyit eszel meg! és mennyi a bevitt kalória, ha nincs változás a testeden akkor csökkentsd a szénhidrátot és a zsírt!
- 1 napra számold ki mennyit kell enned pontosan és azt osszd el akár uzsonnás dobozba és naponta próbálj meg 6-8szor enni egy keveset, hogy jobban pörögjön az anyagcseréd!
- figyelj a szabályos hasprés kivitelezésére, inkább kevesebb szabályos, mint sok rossz ami, nem a hasizmodat hanem a törzs izmait erősíti.
- Ahhoz hogy a reggel látható vékony kockák kidudorodjanak erősen meg kell dolgoznod terhelned, hogy növekedjenek. keress rá Youtubeon egy jól kivitelezett gyakorlatra, csak a hasizmok dolgozzanak, napi egyszer csináld és ne egybe 100at hanem 3-4szer 30at intenzíven 1 perc pihenővel! akkor jó ha kifulladsz és a végén fáj, de másnap reggelre már nem!
- Az izomnövekedéshez figyelj, hogy minimum napi 2gramm/ testsúlykilogramm fehérje bevitel meglegyen neked kb 100g fehérje ami kb. 500g csirkemellfilében van.
- legyél türelmes és pontosan tarts be az étkezés és edzést és nyár közepére meglesz a kocka!
- kockahas mítosz: igaz is meg nem is! olyan alacsony testzsírszázalék mint ami a mellékelt fotón látszik nem tartható fenn sokáig egészségesen, a fotók módosíthatók és a modell előtte bedurrantja az izmokat.... szal van is meg nincs is.
Sok kitartást!
"" 2.: elég szerencsétlen vagy, ha nem tudsz rendes választ írni inkább kímélj, ki is írtam ha nem tévedek... ""
avagy te! Örülj hogy válaszolnak neked nagyokos!!!
Nem, a haszontalan válasz az a rubik kockás például.
Annak örüljek, hogy olyan választ adnak amivel nem érek semmit, ugyanis semmi segítség nincs benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!