Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Heti -1 kg mennyi kcal kell?

Heti -1 kg mennyi kcal kell?

Figyelt kérdés
Ha heti -1kg-ot szeretnék fogyni, mennyi kcal-t kell alapszinten bevinnem? (sportolás nélkül, csak nyugalmi állapotban)

2016. júl. 5. 18:18
 1/10 crudy ***** válasza:
Azért nyilván azt tudod h ez mindenkinél más. Nyilván a halál se szüli meg h neked mennyi kell a súlyod nélkül. Hány kiló vagy? De amúgy elég pontos értéket adnak a netes kalóriakalkulátorok. Keress rá.
2016. júl. 5. 18:49
 2/10 A kérdező kommentje:
168 cm 62 kg, bocsánat ez lemaradt... Igazad van.
2016. júl. 5. 18:52
 3/10 crudy ***** válasza:
kb 1800 a napi szükségleted. Azt tudnod kell h heti 1 kilogramm a maximum amit még egészségesnek hívunk. Ahoz h ez meglegyen viszont kell sport. kb 1400at kell bevinned egy nap és mellé sportolnod, figyelned a kaja mivoltjára és azt h mikor hogyan eszel. Így menne a heti 1 kiló.
2016. júl. 5. 18:57
 4/10 crudy ***** válasza:
(egészségesen)
2016. júl. 5. 18:57
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Heti 3x sportolok, akkor 1400 kcal, és "normál" napokon 1100?

2016. júl. 5. 18:59
 6/10 crudy ***** válasza:
Nem. 1400 sport nélkül. Figyelj, írtam h 20%os deficitnek kell lennie. Ezt azt jelenti h a szükségleted 80%át viszed be egy nap. Ha sportolsz akkor a szükségleted megemelkedik így h tartsd a deficitet annyival meg kell toldani a bevitt kalóriát. Az se mindegy h mit sportolsz. Van olyan sort ami csak megemeli a kalóriaszükségletedet így többet tudsz enni. Van olyan ami megbontja a zsírszöveteket tehát fogysz. Ezt aerobnak hívjuk, tehát 40 percig 120-140 között tartod a pulzusod. A heti 3 az jó de mehet akár heti 5x is. Feltéve ha régóta megy a heti 3.
2016. júl. 5. 19:25
 7/10 A kérdező kommentje:

Fél éve lett heti 3 alkalom, lovaglás. Lépés-ügetés-vágta, nem csak tötyörgés,kemény edzés... Sajnos heti 5x nem tudok, mert azért nem vagyunk milliomosok hogy ennyit költsünk rá :D

de gy szokott kinézni a hetem:

Hétfő - lovaglás

Kedd - 10 km séta

szerda - lovaglás

csütörtök - 10 km séta

péntek - pihenés

szombat - lovaglás

vasárnap - pihenés

csak arra lettem volna kíváncsi hogy ezekhez mennyi kalóriát kellene bevinnem...

2016. júl. 5. 19:29
 8/10 anonim ***** válasza:
1 kilóhoz napi 1000 kcal deficit kell. Mivel senki meg nem mondja a kalóriaigényedet, ezt ki kell tapasztalni. Ne koplalj, inkább fogyj lassabban vagy mozogj többet.
2016. júl. 5. 19:43
 9/10 crudy ***** válasza:
Ez a mozgás nem jó. Ugye ez az ami szimplán emeli a kalóriaigényed. Elhiszem h a lovaglás kemény is tud lenni de csak azért mert igénybe veszi az izmaidat. Az se rossz amúgy de neked nem erre van szükséged. Nem azért kell mozogni h az izmaid dolgozzanak hanem azért h az tested zsírszövetet bontson energia gyanánt. Ehez kell aerob edzés, 40 perc pihenés nélkül 120-140es pulzus. Gondolom észre vetted h lovaglás után a belső combod de az egész combod és a hátad le van fáradva, így persze te is el vagy fáradva de attól még nem aerob. Ha hallgatsz rám akkor aerob, úgy hatékonyabb a fogyás de ez nem azt jelenti h rossz h lovagolsz, legalább dolgoznak az izmaid. Viszont a sétát azt tényleg fel kéne váltani heti három laza futásta úgy ahogy írtam.
2016. júl. 6. 17:28
 10/10 A kérdező kommentje:
értettem, és köszönöm :)
2016. júl. 6. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!