Napi 15 perc sport tenyleg nagyon keves? Hogy csinaljam?
Ebben a formában nem jó.Ha tisztán futod és mondjuk felemeled 20 percre, az már nem rossz, én ennyi idő alatt 300 kalóriát elégetek.
Én ezt csinálom, az 58%-os bohóccal meg ne foglalkozz, kisebbségi komplexusa dolgozik benne elég erősen.
"Van, aki azt mondja, hogy heti 3x 30 percet tornazik. Az 90 perc, ha en napi 15 percet tornazok, az 15x7 azaz 105 perc hetente..."
Mert ez nem így működik, ahhoz, hogy tényleg hozzányúljon a test a tartalékokhoz, hosszabb ideig kell mozogni, hogy nagyobb legyen a kalóriaigény.
A semminél jobb, de ne ettől várj fogyást, formásodást és semmit. Mindössze a semminél icipicit jobb.
Nem kell hüledezni pedig, sokat dolgozó emberek is elintézik a kondit, s van egy ultrafutó, aki háztartásvezetés és napi munka előtt lefut 50 km-t az év 340 napján... OK, ez extrém, de ha ő erre képes, akkor nyamvadék 1 óra néha nehogy ne férjen bele, hacsak nem dolgozol 10-12 órát, plusz építkezés vagy aktív hármasikreket nevelsz vagy efféle.
Mondjuk van olyan, hogy az ember még csak nem is dolgozik, csak enervált, na akkor főleg kell a mozgás, de ekkor is megvan a lehetősége, hogy változtasson, mindössze nehéz neki, de kifogása attól még nem lehet.
Nekem normál munkám volt anno, amellé lazán befért heti 70 km gyaloglás (az időigényes ám), háztartásvezetés, szórakozás...
5
Nem kötözködni akarok, de gondolom nincs párod akivel együtt élnél , és gondolom házimunkát sem végzel, mert ilyen időbeosztásod mellett ezek nem férhetnek bele. Vagy elhanyagolod őket.
Sajnos azt tapasztalom hogy ha edzeni akarok akkor valamiről le kell mondanom.
Kedves kérdező! Nyilván nem sok amit írtál, de ha eddig semmit nem csináltál akkor ez több mint a semmi. Csak arra tudlak biztatni hogy csináld. Aztán növeld napi 20 percre az már nem lehet annyira rossz. Én ülőmunkát végzek és 10 perces tornákat szoktam csinálni. Tiffany Rothe tornái nagyon jók. A semmi mozgáshoz és az ülő munkámhoz ez már nekem nagyon jót tett, jobban érzem magam tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!