Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyit ingadozhat a testsúly...

Mennyit ingadozhat a testsúly egy nap alatt?

Figyelt kérdés

5 hete diétázom és szépen haladok. Szeretem naponta többször is megmérni magam, mert kell a motiváció, de kezdek összezavarodni.

Hogy lehet az, hogy ma reggel pl. 68,6 kg voltam, 4 órával később 69,4 kg, még 5 órával később pedig 68,9?

Ruha nélkül mérem meg magam minden alkalommal, a mérleget pedig ugyanott tartom. Normális ekkora ingadozás a nap folyamán?

Nem egy drasztikus fogyókúrát kell elképzelni, inkább csak arról van szó, hogy napi 5 kis étkezést iktattam be, 3 óránként és az étekzések alatt próbálok odafigyelni arra is, hogy mit eszem. (Reggelire 1 szelet teljes kiőrlésű magvas kenyér kevés margarinnal és 3 szelet sonkával, valami zöldséggel és teával vagy joghurttal. A 2 uzsonna minden alkalommal valamilyen gyümölcs. Az ebéd és a vacsora változó, de általában csirkemell, saláta, tonhal, virsli vagy túró puffasztott rizzsel. )Hetente legalább 4-5 alkalommal mozgok is, általában ez 50 perc intenziv szobabiciklizést jelent az esti órákban. Próbálok minnél több folyadékot bevinni, a napi 1,5-2 litert tudom tartani.

Mi ez? Átvertek a "mérleg-boltban" vagy valamit rosszul csinálok? :)

2016. jún. 18. 18:04
 1/9 anonim ***** válasza:

1 kg-t simán.

Ráadásul ennyi hiba lehetőség van a mérlegben is.

Semmiképp se mérd magad naponta, ráadásul ne naponta többször. Hiszen az semmit sem mutat.

Max. hetente egyszer mérd meg magad.

De havonta egyszer is elég lenne.

2016. jún. 18. 18:10
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Egyzserűen muszáj megmérnem magam naponta, máskülönben nem vagyok nyugodt. Sokszor próbáltam már úgy fogyózni, hogy hetente álltam rá a mérlegre és sokszor ért csalódás, hogy nem annyit mutatott, amennyit vártam és itt akkor meg is állt a nagy diétázós lendület.

Megnyugvással tölt el már az is, ha csak 2 dkg külömbség van a reggeli mérések között, ez adja meg a motivációt, hogy tovább csináljam.

2016. jún. 18. 18:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát ez inkább beteges és veszélyes.

Ugyanis pár deka vagy egy kiló nem fogyás vagy hízás. Ez megtévesztő és feleslegesen aggódsz miatta.

Na meg eleve nem normális ennyit foglalkozni a súllyal, kilókkal.

2016. jún. 18. 18:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Gondolom te akkor már túl vagy egy sikeres fogyáson, ami alatt leadtál úgy 15- 20 kilót. Csodállak, ha te meg tudtad állni, hogy hetente vagy havonta csak egyszer mérd meg magad, de én igy 6 évnyi sikertelen vagy csak ideiglenesen sikeres fogyózás után már nem tudom.
2016. jún. 18. 18:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

1-2 kiló ideoda még a reggeli mérések közt is normális, napközben simán felmehetne 3-4 kilót is, az sem jelentene semmit (a legtöbben azért annyit nem viszünk be úgy, hogy nem távozik semmi :)).

Ez elég fura motiváció, pont a semmitmondó volta miatt.

2016. jún. 18. 18:33
 6/9 anonim ***** válasza:

6 év után is napi többször méred? Tyű. Én naponta mérem, de amikor már 2 éve semmi, akkor kimaradnak napok, úgyis mindegy :D A heti mérés nekem nem jó, mert mi van, ha pont akkor vagyok több 2 kilóval? A napi bizonyos szempontból biztosabb, de más szempontból nem, sokszor hirtelen esik egy kilót, amikor fogyok. De én mérhetem akárhányszor, mert helyiértéken kezelem a testsúlyváltozásaimat, amik amúgysem érdekelnek. Boldogan lennék 70 kiló és csinos :D A testsúlyom csak egy kósza becslést ad arra, hogy fogyok-e s különben is kíváncsi fajta vagyok. Plusz igenis tud motiválni, ha fogytam. Ha nem, az nem okoz semmit, az normális. Ha pedig nőtt a súlyom, de nem ettem többet, akkor tudom, hogy nem jelent semmit :)

A mérlegek valóban nem pontosak, kétszer ráállok, fél kiló különbség, akár digitális, akár mechanikus, ez ilyen.

De ez nem számít. A testsúlyod sem számít, csak az, hogy fogytál zsírból, amit a mérleg önmagában nem egykönnyen mutat meg.

2016. jún. 18. 18:37
 7/9 A kérdező kommentje:

Utolsó, nagyon szépen köszönöm, végre megérti valaki a mérleghez fűződő beteges vonzalmam. :D

Nem arról van szó, hogy már 6 éve minden nap ráállok a mérleg napi többször. Ezt most csinálom, amióta belekezdtem a diétába, mert elegem lett abból, hogy amikor előzőleg fogyóztam, hetente mértem magam és nem annyit mutatott a mérleg, amennyit szerettem volna, vagy amennyit elképzeltem, hogy mutatni fog. Ilyenkor annyira elkedvetlenedtem, hogy képes voltam teljesen abbahagyni az egészet és feladni azt a kicsit is, amit addig elértem.

Biztos mindenki átélte már a diéta alatt, hogy úgy érzi elkezdett rajta lötyögni a nadrág. Na, én szeretem tudni, hogy van-e ennek az érzésnek alapja is, vagy csak bemagyarázom magamnak. :)

Szeretnék én is 70 kilóval boldog és csinos lenni, de mivel húsz kiló jött fel rám 4-5 év alatt, látom hova vezetne, ha nem fordulnék vissza. A családomban sokaknak volt egészségügyi problémája a súlya miatt, mint a cukorbetegség, szivbetegség, magas vérnyomás és társai. Én nem akarok ennek az útnak a közelébe sem kerülni.

2016. jún. 18. 18:48
 8/9 anonim ***** válasza:

1-2 kiló simán.

Nekem van hogy felkelés után 73,5 vagyok, este meg 75,5-76.

2016. jún. 18. 19:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Én tartom a súlyomat pár hónapja, és 2-3 kg körüli a szórás.

A mérleg is csalhat, a súlyod is ingadozhat attól függően, mennyi víz és salakanyag van éppen benned. Az esti súly jellemzően nagyobb, mint a reggeli.

Én a helyedben a centiket (is) mérném és feljegyezném, főleg, mivel edzel is, ezért valamennyi izomnövekedés is befolyásolhatja a súlyodat, viszont a centik megmutatják, hogy vékonyabb lett-e pl. a derekad.

(Megjegyzés a diétádhoz: a margarin nagyon egészségtelen, ehetnél inkább vajat, úgyis nagyon zsírszegény az étrended.)

2016. jún. 18. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!