Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mitől hízok ennyire?

Mitől hízok ennyire?

Figyelt kérdés
22 éves fiatal lány vagyok és most fősuli 3. évében 10 kilót híztam. Nem zabáltam keveset vagy teljesen normális adagot ettem csak annyi hogy alig mozogtam vagy semmit sem. Gimnáziumban edzettem hetente egyszer .Fősulival ez kiesett több ok miatt is. Egyik pl a térdem. Valamiért azonban csak most 3. évben híztam el ennyire. Még előző évben is kevesebb jött fel nyáron meg lement teljesen alig valami heti többszöri rendszeres mozgástól.Ráadásul idén alig ettem édességeket amiket még gimiben is ettem néha és mégis ennyi feljött ráadásul hiába figyelek még jobban a táplálkozásra szépen lassan hízok el. Először 5 kiló jött fel aztán 7 aztán már 10 diétával is. Nem tudom normális-e hogy így reagál a szervezetem már csak azért sem mert annyira keményen nem edzettem sosem.Egy kis mozgás esett ki mindössze és máris elhízok a fenébe. Korombeli lány lakótársaim meg a semmitől vékonyak. Nem értem én ezt de nagyon igazságtalan.
2016. jún. 18. 16:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem ártana egy pajzsmirigy vizsgálat vagy valamilyen orvosi vizsgálat. Ha nem no a kcal egyenleg de megis jelentős a súlygyarapodás az nem jo jel.
2016. jún. 18. 17:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Nézz körül a családban a felmenő nőrokonaid között, milyen alkatúak. Tudomásul kell venni, hogy kinőttél a kamaszlány korból.
2016. jún. 18. 17:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát a közvetlen felmenőim elég kövérek. De én nem akarok az lenni. régebbiek között volt sovány is.
2016. jún. 18. 18:01
 4/8 anonim válasza:

Ez bizony az öregedés illetve a felnőttéválás. :) Velem is igy volt, egyetem első évében 55 kg voltam, az utolsó évben pedig már 75. Anyám mindig nádszálvékony volt, apám ága viszont eléggé kövér és én persze, hogy nem anyámra ütöttem. :) Iktasd be a mozgást valamilyen formában a diéta mellé. Próbáld meg számolni a kalóriákat pl. a kaloriabazis.hu oldalon. Nem feltétlenül azért, hogy kalóriaszámolással fogyj, hanem inkább azért, mert meglepődnél mennyi mindent beviszel a szervezetedbe, amiről azt gondolnád, hogy simán belefér a diétába.

Ha igy sem sikerül fogynod, akkor komolyan gondolkodj el azon, hogy pajzsmirigy vizsgálatot csináltass.

2016. jún. 18. 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:
A "nem eszem többet, mint korábban"-okról rendszeresen kiderül, hogy tévedés, bizony növekedtek az adagok. Miután aktívan edzeni kezdtem három éve, én sem érzékeltem a kajamennyiség növekedését, pedig már majdnem kétszer annyit viszek be, mint anno. Ez nagyon becsapós dolog.
2016. jún. 18. 18:40
 6/8 anonim válasza:
Az előző válasz teljesen jogos, nagyon becsapós dolog ez. Plusz az évek múltával, főleg miután kikerültél a serdülő korból, a szevezeted is máshogy reagál ugyanazokra az ételekre. Én tisztán emlékszem, hogy 7 éve középiskolásként reggelire egy perecet ettem, ebédre sültkrumplit sooooook majonézzel, vacsorára pedig szalonnát vagy 1-2 szelet szendvicset mindenféle finomsággal. Ez akkor semmit nem jelentett, most pedig 25 évesen már a gondolattól is, hogy ilyeneket egyek, sikitva szalad fel 2 kiló. :)
2016. jún. 18. 19:01
 7/8 anonim válasza:
ja igen, 4. válaszoló voltam ismét. :)
2016. jún. 18. 19:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is lehet pajzsmirigy-alulműködés a háttérben, de sok más oka is lehet.

Egyrészt az életkor előrehaladtával egyre kevesebb a test kalóriaigénye, bár ez 1-2 év alatt még nem jelent nagy változást. Másrészt meg kellene vizsgálnod, hogy a sporton kívül biztos vagy-e benne, hogy más mozgás tekintetében nem voltak-e változások. Pl. mennyit gyalogolsz, futsz, lépcsőzöl, takarítasz, táncolsz stb. az 1-2 évvel ezelőttihez képest. Harmadrészt gondold át, változott-e az étrended, van-e valami, amit régen ettél és most nem vagy fordítva. Az oké, hogy nem eszel annyi édességet, mint gimiben, de mi az, amiből most minden nap eszel, vagy gyakrabban, mint régen. Lehet olyan ételről (vagy akár étrendkiegészítőről) is szó, amit egészségesnek gondolsz, de neked valamiért nem jó. Szedsz-e fogamzásgátlót vagy más gyógyszert (rendszeresen), és mióta. Szedtél-e antibiotikumot, ami után emésztési problémákat vagy más szokatlan tüneteket tapasztaltál.

2016. jún. 18. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!