Csak tojást és rizst fogok enni mellette tornazok itthon, fogyhatok?
17/l
Napi legalább fel csomag rizs , es minimum 5 tojás,viz es citromos víz.ez a menü egy hónapig. Szerintetek fogyhatok?
Mellette tornazni fogok itthon és futni minimum oda vissza fel órát
Ennek mi értelme? Szerintem egy hét után már rá sem bírnál nézni ezekre az ételekre. Egyszerűbb lenne normálisan életmódot váltani, mint ilyen butaságokkal sanyargatni magad.
Csak a kalória bevitelre kéne egy kicsit jobban figyelni, egyszerre max. 300-400-al szabad csökkenteni. Fontos az is, hogy minőségi, összetett szénhidrátot vigyél a szervezetedbe, tehát minimalizáld a cukrot és a fehér lisztet.
Nem olyan nagy ördöngösség ám, csak egy kis szervezést igényel. Lehet, hogy fogsz fogyni az általad leírt "étrenddel", de sokat fogsz veszíteni az izomzatodból is, valamint elég komoly vitaminhiányt tudsz ezzel összehozni, és még nem is beszéltünk a jojó effektusról. Hidd el, ezzel csak ártasz magadnak.
A tojás roppant tápanyagdús, de még 10 sem ad meg mindent, elég sok minden hiányozni fog. Viszont hoz egy csomó zsírt, ami viszi fel a kalóriát... 5 tojás kevés, rendes fehérjebevitelhez inkább 10 kéne.
A rizs olcsó gluténmentes energia, de... Ez így kissé gyenge kombó. Inkább zöldséget egyél a tojás mellé, nem fér bele egy csomó keményítő, amikor még igen tápanyaghiányos a táplálkozásod...
Igaz, azt írod, hogy legalább.
Nos, a kalóriadeficittől függ, hogy egyáltalán fogysz-e, nem tudom, ebben miért vagy biztos. Ha én annyi rizst és tojást ehetek, amennyit akarok, abból nem lesz fogyás :D
Vitaminokat, ásványi anyagokat szedsz? S miért nem eszel zöldséget? Olajos magvat?
Túl kevés kálcium, magnézium és sorolhatnám, de eme 2 az, amire még nekem is figyelnem kell, pedig azért elég sokféle növényt eszem a tojások mellé, ami sokkal jobb tápanyagbevitelt biztosít. Túl könnyű izomgörcsökre ébredni, mert kevés a magnézium. Nem is gondoltam volna.
Még ha szedsz is efféléket, nem tartom jónak, ha szinte mindenben kiegészítőre szorulsz. Egy hónap sok idő. S milyen beteg kiegyensúlyozatlan étrend már ez, még ha a tojás átkozottul jó pont is.
Előttem már szinte mindent leírtak:
Még egy mondat: a tojást sem lehet korlátlan mennyiségben enni, vigyázni kell, hogy a koleszterin-szint ne emelkedjen meg a sok tojástól!!!
Ez elég hülye kifogás, hogy a zöldség/gyümölcs drága. Tescoban/Sparban mindig van akciós salátakeverék, egy nagy csomag olyankor kb 150-200 Ft, ami nekem két ebédhez pont elég köretnek. Fél kg gombát 300 Ft-ért vettem akciósan, ezt szépen be lehet tenni a mélyhűtőbe. Egy kg idared alma sem kerül 200 Ft-nál sokkal többe.
Pl ha eszel reggelire egy adag zabkását (50 Ft) egy almával (40 Ft), ebédre 100 gramm csirkemell filét (130 Ft) egy fél csomag salátával (100 Ft), egy kevés rizzsel (40 Ft) vacsira mondjuk 2 teljes kiőrlésű zsemlét (80 Ft) 100 g zsírszegény túróval (120 Ft), a teljes napi étkezésed 560 Ft-ra jön ki, és normális, egészséges ételeket ettél.
Ha megeszel fél kg rizst (180 Ft) és öt tojást (150 Ft) plusz egy citrom levét megiszod (210 Ft), az máris 540 Ft, konkrétan 20 Ft-ot spóroltál. Ezt az étrended pedig lehetetlen tartani, be fog csúszni egy-egy plusz étkezés, mert a szervezeted ki lesz éhezve a minőségi tápanyagra. Szerintem az a 20 Ft nem ér meg egy durva vitaminhiányt.
Kicsikém, ketten élünk egy minimálbérből, ne hidd, hogy dúskálok a drága cuccokban :D Bár akad pár, de azonnal óvatosan bánok, alapvetően olcsó cuccokat veszünk, persze egészségeseket, az alap.
500 forintból kihozok egy napot, ha kell (nem is költök sokkal többet, csak az édességeim viszik kicsit magasabbra. no igen, a legolcsóbb cukrunk a xilit. de ez nem kötelező). Az ennél is olcsóbb szint már nem az én műfajom, de van, akinek kevesebb jut, hogyne.
Nyár van, rengeteg szezonális zöldségben dúskálhatsz, de télen is lehet enni 200 ft/kg alatti dolgokat, én 120-as ipari karalábét, káposztát, miegymást ettem, sokat és élvezettel.
A tojás és a rizs remek olcsó étel, de zöldség is kell mellé, olcsó és a fentieket kiegészítő a sárgaborsó is... Fűszerekkel remekül feldobható egy kupac vegyes zöldség vagy a sárgaborsófőzelék, amihez ugye még liszt se kell, vízben főzelékké alakul. A fogyáshoz deficit kell, nem flancos ételek.
A napi citromos vízhez egy hónapig a citrom többe kerül, mintha lemennél a helyi piacra és vennél pár szem gyümölcsöt, meg néhány zöldséget (persze, ha a citromos víz nálad a bolti citromlében és vízben merül ki, akkor olcsóbb)
De te tudod.
Egyébként fogyhatsz, de hogy milyen lesz az eredmény... az már gondolom nem érdekel. (tápanyaghiány, aszott öregasszony bőr, formátlan alak, stb.)
Nem egy hónap alatt kell megváltani a világot.
butaság ez . Mennyi pénzed van naponta kajára ?Mert ha ettől akarsz jól lakni,és minimum öt tojás,meg legalább fél csomag rizs+ citrom az már majdnem egy ezres naponta ..
Ennyiből sokkal de sokkal változatosabb és normális menüt lehet kihozni,idényzöldségek,gyümölcsök most jönnek ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!