Csak tojást és rizst fogok enni mellette tornazok itthon, fogyhatok?
17/l
Napi legalább fel csomag rizs , es minimum 5 tojás,viz es citromos víz.ez a menü egy hónapig. Szerintetek fogyhatok?
Mellette tornazni fogok itthon és futni minimum oda vissza fel órát
Előző, nem tudom mennyi s milyen citromot használ a kérdező, de a többi a minimumot és egy kilós csomagot nézve (ami lehet, hogy nem a kérdező gondolata, mivel 2200 kcal körülre jönne ki) is 320 ft inkább, ami messze van az ezertől, még citrommal is.
Ha pénzhiány van, akkor pedig ne vegyünk drága rizst, szuperül működik az olcsó is, s pl. a basmatinál szerintem sokkal jobb, de ez ízlés dolga. Nekem a jázmin jön be s kicsit a barna is. Azok is olcsók, a kalóriatartalmukhoz képest.
Oké,bevallom töredelmesen nem néztem utána mennyibe kerül egy kiló rizs,mivel évek óta nem vettem :D Azt hittem 500-600 ft körül ..
Mindenestre itt nálunk 470 egy 10 dbos nagy méretű tojás,én ebből reggelire-vacsira simán megeszek 5-5 dbot .Ha kicsik,akkor mégtöbbet .
Szó mi szó ha napi 320 ft a kerete a kérdezőnek,akkor valóban szűkösebb a választék . Én rizs helyett akkor inkább ennék zsíron sült káposztát meg répát ,céklát . De a hüvelyesek is olcsók,nem muszáj minden nap rizst enni rizzsel .
Havi lebontásban muszáj rászánni az étkezésre 25-30 ezer forintot . Ez alatt nem tudom hogy tudnak emberek kijönni ,úgy,hogy egészségesek is maradnak és fogyni is szeretnének .
Egyébként eddig is élt valamin a kérdező ,és szépen meg is hízott . Én nem tudom elfogadni kifogásként,hogy drága a zöldség,persze ha mélyszegénységben élnek akkor nincs mit tenni,de akkor nem is 90 kiló az ember 17 évesen.
Tényleg nem akartam rosszindulatú lenni ,de sajnos ez az igazság,nagyon kevés ember teheti meg,hogy annyit költ étkezésre amennyit valójában szeretne,de egy minimumot meg kell adni a testnek,főleg 17 évesen,fejlődő nőként . Bár nyilván nem az ő hibája,gondolom a szülei vásárolnak . Bőven vannak olcsó zöldségek,tudom,mert én is azokat eszem,meg akciós mireliteket .És még mindig táplálóbb,vitamindúsabb,mint rizst enni 1 hónapig .
Bocsi, de a 90 kiló nem biztos, hogy attól van, hogy sokat eszik, evett, meglehet, hogy attól rakodott rá, hogy a rengeteg ch-s kaját tudják/tudták csak megvenni, és enni! Pl. naponta a zsíros kenyér, jobb esetben vajas kenyér, meg a krumpli, meg a száraz bab... és hasonlók, mert az is hüvelyes és olcsó... és tele ch-val, ami tisztességgel tud rakodni. Nálunk pl. a zöldbab jelenleg is 800 - 1000 Ft/kg, tehát még az sem mindegy, az ország melyik részében, hol élsz, hol vásárolsz.
Szóval nem az én dolgom megvédeni a kérdezőt, megteszi ő maga azt ha akarja, de azért nem kellene rögtön ítélkezni, elítélni valakit. Különösen, ha most nekifog, hogy változtat az eddigieken!
A ch is csak akkor rakódik, ha túleszi magát az ember. Persze a túlevés sokunknak könnyen megy, utólagos becslésem alapján évtizedeken át dupla, de legalábbis másfélszeres kalóriabevitelt nyomtam, csak olyan a működésem, hogy ennyitől is nagyon lassan hízom. Nálam klasszisokkal fegyelmezettebb s határozottan kevesebbet evő elhízottak vannak. Bár mostanában már talán van is egy icipici deficitem, a több év küzdés kezdi meghozni gyümölcsét :D
Nem egyszerű, persze, én tudom. Bizonyos étrenden nagy kalóriatöbbletben folyamatosan éhezem. S mindenki azt mondja, hogy szénhidrátosan kell enni, kivéve pár csoport, amiket bizonyára őrültnek néznek.
Sok tipikus étel pedig egyszerre zsír- és szénhidrátdús, amellett karcsúnak maradni vagy lefogyni nem könnyű annak, aki nehezen lakik jól s hízékony.
A zöldbab valami 450 ft/kg, mirelit, ami zsengébb, mint a zöldségesnél bármikor. De káposztát is lehet enni, én jó helyen lakom, régi káposztatermő vidék, szezonban 150 körül van háznál a fantasztikusan finom fajta, ami nyersen is jó akármihez enni, sütve is, főzve is. S annyi zöldség van még. A mirelit spenót roppant olcsó és tápanyagdús, kár, hogy nem szeretem valami nagyon, pedig jobb lenne, mint magnéziumot szedni. Elvileg, de nem bírom megenni, csak pici mennyiségben. S én még zöldségrajongó vagyok, szinte mindet szeretem.
Az átlagember kevés zöldséget eszik, az igazán nem pénz... Zsírban sütve pedig kalóriát is szed össze s igazán ízletes tud lenni. Plusz fogyáshoz is jó, csak akkor a rizst célszerű dobni vagy minimalizálni, a tojás OK, még egy kis olcsóbb olajos mag a komplettebb tápanyagbevitelért... Én gyakorlatilag ezt csinálom, de nekem ez jólesik, van, aki nem működik ilyen étrenden, hiába van benne szinte minden. Igazából én se szeretném, ha nem lenne benne pl. gyümölcs, nekem az kell, akárki akármit is mond. Nem fizikailag, inkább élvezetből, de kell. Az sem drága, ha nem eszik belőle sokat az ember.
Inkább a fehérje szokta elkerülhetetlenül vinni a pénzt. Én ezért nem jövök ki napi 500ft alatt a legpuritánabb stílusban sem. Elég kalóriát 100 forintból is be tudnék vinni, de az nem elég.
"Bocsi, de a 90 kiló nem biztos, hogy attól van, hogy sokat eszik, evett" dede,sajnos attól van ! Eszemben sincs ítélkezni,én is voltam 80 kiló .
Azért volt lényeges ezt leírnom,mert eddig is finanszírozta valamiből a kajálását,én pedig arra céloztam esetleg MÁST vehetne ebből a pénzből enni,rengeteg ötletet is kapott .. Esetleg ugyanabból a pénzből,amiből eddig evett talán ehetne zöldséget a rizs helyett,ebben mi volt az ítélkezés ? És igenis attól lehet hízni,hogy relatíve sokat eszel,több kalóriát mint amit felhasználsz,és ennek van anyagi vonzata is,ugyanis én még olyan embert nem láttam aki a levegőtől hízott volna meg .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!