Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vízzel tényleg gyorsabb a fogyás?

Vízzel tényleg gyorsabb a fogyás?

Figyelt kérdés
Nagyon minimálisat iszom,kb 2 dl /nap. Tudom,ezt nem szabad,de a fogyásom is nagyon nehezen megy,pedig mozgással,kajával nincsgond,akkor miért fogyok ennyire lassan? Igaz az,hogy sok vízzel gyorsabb? 59kg vagyok,54re szeretnék lemenni megint,de jövő havi nyaralásra már 57-nek is ugrándoznék. Mit javasoltok esetleg,ami megvonásával vagy épp fogyasztásával beindul végre? :)
2016. jún. 7. 05:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Négy éve volt annyira felelőtlen mint te most, csak nekem volt hogy egyáltalán semmit nem ittam mert nem kívántam és azt hittem hogy ez rendben van... amíg be nem kerültem kórházba kiszáradás miatt. Tehát igyál min. 1,5-2l-t naponta, de ez tényleg a minimum és nem csak a fogyás miatt.
2016. jún. 7. 07:05
 2/10 anonim ***** válasza:
A test kb. 70 %-a víz. Szerinted mennyire okos dolog napi 2dl-t inni? Még a 2 liter is nagyon minimum. Esetedben nem a fogyás miatt aggódnék, hanem hogy mikor visz el a mentő...
2016. jún. 7. 08:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Itt nem a víz miatt lassú a fogyás, hanem mert nagyon nincs már rajtad felesleg.
2016. jún. 7. 08:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem leveseken és görögdinnyén élsz, akkor olyan kevés folyadékot juttatsz a szervezetedbe, hogy a helyedben nem a fogyás miatt aggódnék, hanem a maradandó egészségkárosodás, veseelégtelenség miatt, szar dolog dialízisre járni, kánikulában fázni.
2016. jún. 7. 08:28
 5/10 anonim ***** válasza:
-attól nem fogysz gyorsabban ,hogy megiszol 2 liter vizet.....
2016. jún. 7. 08:47
 6/10 anonim ***** válasza:

nyáron főleg igyál légyszii sokat. bajod lesz.:s

egyébként befolyásolhatja, mert víz méregtelenít és alapvető dolog

2016. jún. 7. 10:26
 7/10 anonim ***** válasza:

A fogyás ne érdekeljen, igyál, az isten szerelmére...

Hacsak nem viszel be az étellel vagy másfél litert (ami elég könnyű, az én háztartásomban a zöldségételekben és a főtt rizsben is rengeteg víz van), nagyon nagy baj van. Nem is értem, hogyan tud ennyire nem működni valakinél a szomjúságérzet. Bár az enyém sokszor túlzott is, nemrég megállapítottam, a Ramadan ivásra vonatkozó tiltása engem rövid úton kikészítene, ha nem aludnám végig a napot, mások pedig valahogy kibírják.

Akárhogyan is, inni nagyon kell, az egészségünk egyik alapja, sok baj származik a vízhiányból.

De a víz nem gyorsítja a fogyást, köze nincs hozzá, illetve azt tudom elképzelni, hogy a testnek ez is sokk és takarékosabb üzemmódba lép? Bonyolult a testműködés, cifra, néha illogikus dolgokra képes. De ez neked mindegy, így is, úgy is szükséged van elegendő vízre.

Ha nem fogysz gyorsan, bizonyára sokat eszel, illetve ha már nincs miből fogynod, akkor sem kell csodálkoznod.

Az anyagcseréd is lehet lassú, ez ellen mozgással lehet tenni. Nemcsak úgy, hogy a mozgástól gyorsul az anyagcseréd, hanem lassult anyagcserével is sok energia edzeni, azzal nem tud olyan sokat takarékoskodni a test (ha megszokja, azért tud, de ennek is megvannak a maga határai, igaz, az anyagcsere lassításának is). Kis feleslegnél (s kis kalóriaigénynél) valamirevaló mozgás nélkül eleve nehéz tempósan fogyni, mert koplalás fölött nincs elég deficit, alatta pedig lassul az anyagcsere, de más hátránya is van.

2016. jún. 7. 12:03
 8/10 anonim ***** válasza:
A végére akartam még írni, csak elmaradt, hogy ha edzel, akkor aztán főleg igyál! Bár lehet, hogy ekkor mégiscsak eljutna a szervezeted a szomjúságérzés kiadásáig. Én edzés közben főleg sokat iszom, 1 liter a leglagymatagabb, hideg szobában végzett nem ugrálós mozgásnál is alap...
2016. jún. 7. 12:04
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem arra gondoltam,hogy a víztől hipp-hopp lefogyok,hanem,hogy segítheti-e a fogyást,mert azt hallottam átmossa a szervezetet,eltűnik a megkötött víz stb :)
2016. jún. 7. 18:37
 10/10 anonim válasza:
Persze hogy igaz,ha iszol az segíti az emésztést,ha fogyni akarsz igyál egy nap 2-3 liter VÍZet,fontos hogy víz legyen,és akár egy hét alatt le megy fél kg:)
2016. jún. 7. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!