Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fehérje diéta csak fehérjeporr...

Fehérje diéta csak fehérjeporral? Próbálta már valaki?

Figyelt kérdés
Próbáltatok már edzés mellett CSAK és kizárólag lassan felszívódó fehérje italport fogyasztani napokon keresztül? Egy hétig szeretném ezt csinálni úgy, mint a turbó***diétát szokták, tehát étkezést helyettesítve fogyasztanám. Már csináltam, 2 hét alatt 6 kiló ment le sport mellett. Tartós is volt a fogyás, nem jött vissza semmi, mivel sportolok és figyelek az étrendre. Most sürgősen kell fogynom még kb 5-6 kilót. A turbó por tele van cukorral, ezért fourstar proteint vettem inkább. Tapasztalatok? Akár másfajta fehérje porral is érdekelnének a tapasztalatok.

2016. máj. 23. 14:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Akar működhet is, de a rostra zsirokra es vitaminokra nagyon figyelj, pl úgy ahogy írtad is h megmarad a szilárd kaja félig. mondjuk engem ekkora mennyiség erősen meghajtana. A 3. Adag után mar nem szokott jól esni a gyomromnak, teszt napot tartottal mar, hogy egyáltalán bírod e?
2016. máj. 23. 16:05
 12/20 anonim ***** válasza:
Attól nem lassul a fogyásod, hogy a por egy része helyett sovány fehérjét eszel, az tuti, ebben nem lenne semmi logika. A szénhidrátszegény zöldségek sem akadályoznak, sőt, nagyon hasznosak. Megeszel egy kupac tojásfehérjét (akár kis zsírban sütve, az úgyis kell vagy napi 40gramm, jut rá, de én kis vízen is készítettem már tojásfehérjerántottát s ízlett, ami egy ketogénezőtől furán hangozhat, de általában elszállok a zsírral, nem fért bele és kész, az általam vett házi tojások pedig ízletesek, még a fehérjék külön is) vagy húst ropogós zöldségekkel, már jobb s nem vesztettél semmit, csak nyertél. Fehérjerudat lehet is kapni, de nálunk elfogy a sárgája és lenne, aki megenné, ha én nem akarnám. Szigorú (vagy sok hozzáadott zsírt tartalmazó) napokon az összegyűjtött fehérjékre is erősen építek, jó, hogy vannak. Port még sosem ittam, az is biztos lehet jó (főleg, ha nincs benne édesítő, attól falramásznék szerintem), de a szilárd étel mégiscsak más.
2016. máj. 23. 16:15
 13/20 A kérdező kommentje:

11: próbáltam, sőt, mi több, már csináltam ilyen diétát, csak akkor olyannal, ami cukrot is tartalmazott. Most ez cukormentes.

12: a logika az ebben, hogy olyat nem eszek, amitől "zsírosodok". A fehérje viszont jó az izmoknak, így az edzés mellett nagyon hatásos. A tojást nem szeretem, ha nagyon muszáj, akkor ugyan megeszem, de sajnos nálunk nincs, aki a sárgáját elfogyasztaná, így azt nem is akarok enni.

2016. máj. 23. 16:21
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha mindenképp ezt akarod csinálni, akkor dobj a fehérjehez utifűmaghéjat is! De tényleg nem kéne ezt huzamosabb ideig csinálni.
2016. máj. 23. 16:30
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem rossz ötlet, de hánynom kell az utifű maghéjtól :D undorító, mintha muslicákat nyelnék :D
2016. máj. 23. 16:37
 16/20 anonim ***** válasza:
A fehérje csak egy tipp volt, írtam a sovány húst is. A nagyon sovány hús ugyanúgy fehérje, más nemigen van benne, nem zsírosíthat jobban, mint a por.
2016. máj. 23. 16:39
 17/20 anonim ***** válasza:
Ne finnyáskodj! :-D
2016. máj. 23. 16:39
 18/20 A kérdező kommentje:

16: akarok húst mindenképp :) csirkemellet fogok beiktatni. Első blikkre nem akartam, de meggyőztetek, hogy valami kell mindenképp.

17: nem akarok én finnyáskodni, de ilyen kevés kaja mellett nem lenne optimális, ha kihánynám azt a minimális táplálékot is :D Ráadásul, mikor legutóbb ittam és a konyhaszekrényben tároltam, akkor valami kis pici fekete bogarak meglepték a szekrényt, meg belemásztak annak is a zacskójába és a második korty után jöttem rá, hogy ebben eddig fekete darabok nem voltak. Na ezzel az emlékkel még egyszer nem bírnám leküzdeni a torkomon :D

2016. máj. 23. 16:44
 19/20 anonim ***** válasza:

Akkor volt egy kis extra fehérje... :-D

Bocs! :-)

2016. máj. 23. 17:17
 20/20 anonim ***** válasza:

Ez egy jó hülye ötlet. Ugyanígy le tudnád csökkenteni a szénhidrátot minimálisra normál kajával is. A zsírt pedig nem szabad megvonni, mert komolyabb következményei is lehetnek.

Létezik az ún. nyúl éhezés, ami az alacsony zsírbevitel és magas fehérjebevitel következménye. A nevét onnan kapta, hogy olyan embereken észlelték, akik nyúlhúson éltek, ami nagyon sovány. Nyilván nagyon szélsőséges esetben, de halált is okozhat. Első tünetei hasmenés, alacsony pulzus és vérnyomás.

Szóval ha már mindenképp belevágsz, én ezt tanácsolnám:

- Adj rostot a turmixokhoz.

- Adj zsírt több forrásból a turmixodhoz: lenmagolaj, tökmagolaj, kókuszzsír. Én napi 50 g zsír alá nem mennék.

- És talán a legfontosabb: multivitamin és ásványi anyag kiegészítőkkel készülj.

2016. máj. 23. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!