Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nem jó az...

Mit tegyek, ha nem jó az anyagcserem?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Elkezdtem dietazni, nem mondanám,hogy keveset eszem. Egy nap 2x! Delben körül és 5-6 óra korul. Ilyen 3tojas+zöldség mennyiséget vagy 2 szelet csirke mell +zöldség! Észre vettem hogy azóta nagyon belassult az anyagcserem. Előtte se volt sok.. egy nap egyszer, de most minden másnap talán és gyerek mennyiségű! Sok vizet iszom! Szerintetek, ha egy héten kétszer meg ennek egy-kanál ricinus olajat az segítene? Vagy csak a szervezetet teszi tönkre?
2016. máj. 21. 07:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Az anyagcseréd kiváló, csak éppen elrontod. A gyomor-bél rendszer folyamatos perisztaltikus mozgást végez, ahhoz, hogy megfelelő teltségérzés és ürítés biztosított legyen, 2-3 óránként valamit be kell vinni a rendszerbe. Lehetőleg vízmegkötő növényi rostok formájában. Ha nins vízmegkötő anyag, akkor a bélfalon át folyamatosan felszívódó víz miatt a béltartalom besűrűsödik és nincs kitöltve a vastagbél, a bélfal nem képezi azokat az ingereket, amelyek az ürítést előidéző roham-perisztataltikát létrehozza. Sokszor kell enni, de keveset, kis energiatartalmú anyagokat. Cékla, zöldségfélék, erjesztéssel készült tejtermék pl. korpával keverve, savanyúkáposzta. Meleg leves, akár naponta többször, alkalmanként 2-3 dl. A fokozott testmozgás jót tesz a hasfal izomzatának és ingerli a hasi szerveket, fokozza a vérkeringést és a vér eljut a zsírszövetbe is, biztosítja a zsír lebomlásához szükséges oxigént.
2016. máj. 21. 07:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Az anyagcsere sejtszintű folyamat, nem a széklet mennyiségét jelenti.
2016. máj. 21. 08:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Ahoghy már írták, az anyagcsere más, nem az ürítés. Napi 2 étkezéssel pedig semmi baj, nekem is 2, egymáshoz közeli étkezésem van és az anyagcserém ugyanolyan gyors, mint mindig (az átlagemberénél jelentősen gyorsabb). Az anyagcsere napi egy evéstől sem lassul, ahhoz koplalás kell. Jól is néznénk ki, ha folyton ennünk kéne, a homo sapiens nem az a faj.

Te viszont nagyon keveset eszel, ettől már lassulhat az anyagcsere (koplalva pedig mégis mit vársz, hatalmas adagokat a másik oldalon? nincs sok salakanyag, ez logikus. bizonyára nem eszel több kiló zöldséget, akkor azért lenne). Én fogyósabb napjaimon legalább duplaannyit ehetek, mint te, bár már írtam az anyagcserémről, nekem nem kell koplalnom a mozgás nélküli fogyáshoz sem, mellesleg mozgok is, csak nem sokat. A sport is jót tud tenni az anyagcsere sebességének.

2016. máj. 21. 12:59
 4/7 A kérdező kommentje:

Én is járok heti 3x edzeni 1,5 órát. Vettem almaecetet hátha az felgyorsitja. De nem merek hashajtózni. . . Utoljára csütörtökön voltam ,,nagydolgon".

Amúgy az ha valakinek lassabb az anyagcsere az befolyásolja a fogyást?

2016. máj. 21. 13:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem számít fogyás szempontjából. Van, hogy nekem is csak 3 naponta sikerül, mégis fogytam jópár kilót. Az étrendemben a zöldségek, gyümölcsök és némi nyers dióféle szolgáltatja a rostot. Nem vagyok nagy híve a rostdús táplálkozásnak amúgy, nekem semmit nem változtat. Valószínűleg azért megyek ritkán, mert viszonylag kis mennyiségű étellel jóllakom, és nem telnek meg gyorsan a beleim. És nem annyira a gyakoriság a lényeg, inkább a széklet állaga, nincs se hasmenésem, se szorulásom, ezért nem is aggódom. A ricinusolaj fél évben egyszer még okés lehet, de rendszeresen nem ajánlott, a gyógyszertári hashajtók pedig főleg nem. Akkor már inkább napi 1 kk lenmag. Az étrended nekem nagyon zsírszegénynek tűnik amúgy, ennek lehetnek hátrányai...
2016. máj. 21. 21:49
 6/7 A kérdező kommentje:

Hát kókusz zsírral fozok, remélem annyi zsír elég. Vagy most hülye vagyok? 😕

Egyébként nekem is rendben van az állaga, csak a mennyiség. ..

2016. máj. 22. 07:37
 7/7 anonim ***** válasza:
A kókuszzsír nagyon jó. Nyers zöldségekhez sem árt valamilyen jófajta olaj (pl. oliva), segíti a vitaminok felszívódását.
2016. máj. 22. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!