Tudnátok segíteni?
Az a problémám, hogy sajnos nem vagyok megelégedve magammal. Az egész pár éve kezdődött. Rengeteg módszerrel próbálkoztam lefogyni, de mindig feladtam. 2015 nyarán 76 kg voltam 167 centihez, ami eléggé ledöbbentett. Elkezdtem mozogni és jobban odafigyelni arra, hogy mit eszek. Nyár óta sokszor feladtam és újrakezdtem, most 68 kg vagyok. Most újra neki akarok kezdeni, de mindig elcsúszok valamin.
Kérlek szépen titeket, hogy írjatok olyan mozgásterveket amik nektek beválltak!:) 55 kg-ra akarok lemenni. Sőt az többet segítene ha minta étrendet is tudnátok írni ami bevállt. (Sok oldalt néztem a neten , angolt, magyart, németet, de mindegyik étrend fura volt számomra és tele voltak olyan dolgokkal amikről soha életemben nem hallottam) sőt az is nagy probléma, hogy nem szeretem a gyümölcsöt, zöldséget
Kérem aki tud az segítsen! Köszi:)
16/L

Gyümölcs nem kell, zöldség nélkül azért necces. Ha nem szereted, az pech, akkor csak simán egyed, szeretet nélkül. Vagy nézz utána, hogy hogyan lehetsz meg nélküle, én mint zöldségimádó, ebben sosem merültem el, de nem szükséges a zöldség az egészséghez, annyit tudok. De nehéz lehet úgy és a fogyásban is tud segíteni (bár engem gátolni is, de ez más kérdés).
Inkább az étrend számít, nekem sose számított, mozgok-e és mit, talán mert sose mozogtam rengeteget, de azt is túl tudtam volna enni bármikor. Étrendet nem írok még magamnak sem, rólad pedig nem tudok semmit. Nincs étrend, ami mindenkinek jó!
Konkrétumokat majd remélem, ír más.

Szia. Mozgásból mindenképpen olyat ajánlok, ami megmozgat annyira, hogy a pulzusszámod megemelkedjen, de ne annyira, hogy már kapkodni kelljen a levegőt. (Ugyanis a zsírok átalakításához a szervezetnek oxigénre van szüksége, ezeket a mozgásformákat hívják aerob-nak.) És az is fontos, hogy minimum 40 percig, de jobb ha inkább egy óráig is eltart. Ami szerintem a legjobb, az a biciklizés, esetleg a nyugodt kocogás. Az interneten van egy csomó fitness-es videó, azok is jók lehetnek, ha ugye nem túl intenzívek.
Étrendek terén nincs nagy tapasztalatom, de általánosságban elmondhatom, hogy a zöldség nagyon is fontos, legalább a ételeid 30%-a lehetne zöldség. Gyümölcsökből a szőlőt és a banánt kerüld, mert azok cukortartalma bizony magas. Cukrot, édességet csak nagyon keveset egyél, azt is inkább délelőtt. Kerüld a telített zsírokat, margarinokat, vajakat, helyettük inkább ajánlom az oliva olajat, sovány sajtokat (nem medve, meg a többi ömlesztettet), félzsíros túrót. Köretekből a legjobb a rizs, esetleg krumpli, de a tésztákat kerülni kell. A kenyérből a teljes kiőrlésűt fogyaszd, mert a fehér kenyér kb. csak üres ballasztanyag. Húsokból a csirke, hal, kerüld a zsíros húsokat, mint pl,. disznó.

Előző jól írta, aerob a zsírégetésben a leghatékonyabb, ha csak sétára van lehetőség az sem gond, sietős tempóban gyalogolj min. 40 percet, de lényeges hogy azonos tempóban, monotonon, megállás nélkül. Ilyen aerob mozgás előtt bevehetsz L-karnitint, valamennyit segít a zsírbontásban, persze nem csodaszer :)
Gyorsítja az anyagcserét ha nagy pohár vízzel kezded a reggelt, és napközben is sok vizet iszol.
Étrendben fontos hogy elegendő fehérjét vigyél be, egyszerű szénhidrátot csak súlyzós edzés után, összetett szénhidrátból is csak módjával, zsírból pedig telítetlent. Figyeld az ételek glikémiás indexét (GI), ez rendkívül fontos, azt mutatja meg mennyire emeli a vércukorszintet.

Az összetett ch jó edzés után is, a testépítésben az okosak mindig ezt ajánlják. Persze lehet máshogy is, én inkább zsírt eszem edzés után a fehérje mellé.
Második hozzászóló, ezeket a százalékokat sosem értettem. Minek a 30%-a? Térfogat, súly, kalória (az nehéz lenne) vagy mi? Nem mintha bármelyik jó lenne, nem teljesen mindegy, hogy babról vagy jégsalátáról van szó, térfogatnál főleg furán jön ki s persze ki kilószámra eszi a zöldséget, ki kevésbé, de még mindig rendesen, nem muszáj mindenkinek ugyanannyit enni.
De az tényleg érdekel, minek a 30%-a. Főleg, hogy az ember ehet mellé kalóriaszegény és extrém kalóriadús ételt is, nem lehet őket összemérni. Főzve pedig egy csomó zöldség összeesik, megváltozik a mennyiségre szemre is. Vagy túlkomplikálom? De alapból akkor se tudom, mi a 30%.
Hú, hát köszönöm szépen a kedves, gyors válaszokat!:)
Azt hiszem ebből már könnyebb lesz építkezni.:)

Második vagyok.
Negyedik: Na jó ez tényleg kicsit hasraütés szerűen mondtam, azt akartam mondani, hogy ételek mellé savanyúságot, salátát, uborkát, paradicsomot, paprikát egyen, ugyanis a zöldségek a kiegyensúlyozott táplálkozás részei. A harminc százalék pedig onnan jött, hogy a tányéron levő kajáknál nálam (a húson és a köreten kívül) kb 1/3-ad zöldség van. De mint mondtam, az étrenddel kapcsolatban csak irányelveket tudok, szerencsére én nem vagyok könnyen hízós fajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!