Ha nem eszek lefogynek?
Ha nem ennek semmit, csak egy nap egyszer 2 szelet sózott, borsozott (mert úgy tudom a borsnak zsír égető hatása van)
Csirke mellet nagyon pici olivaolajon pirítom és rá ütve 2 tojást, vagy csak tojást főve vagy rántotta ként és mellé kígyó uborka és paradicsom? Heti 3x 1,5 óra edzés. Futás 40 perc, haspres, comb külső kitaras, comb belső kitaras, taposogep kb 15 perc. Ja és 6 kilométer oda vissza az út edző teremig, amit biciglivel teszek meg. 85 kiló vagyok, fogytam 3,5-4 kilót, de sokan mondták, hogy azt lehet csak izomból, vagy a víz ürült ki.. (vagy mit tudom en) nem tudom hogy most akkor csináljam nehéz sulyal és akkor a zsír átalakul izomra vagy csináljam konyebbekel...
Legalább 70 kilóra akarok fogyni, leg inkább hasból, és felső comb az-az csípő. . 2,5 hónap alatt, mert utána utazom el .
21/L
Én kizárólag éhgyomorra edzek, mert nekem úgy jó s nem vagyok vele egyedül, de van, akinek ennie kell előtte, az a tipikus. Ezt ki kell tapasztalni.
Az ismerősöd fogyása elképzelhető s ahhoz a szinthez sem kell koplalni, de a legtöbbünknek egyszerűen nem megy ilyen gyorsan, max. ha kemény fizikai munkába kezdünk vagy kiképzőtáborba dugnak s túléljük :) Gyors anyagcsere sem árt, az sincs mindenkinek. Van, aki annyival gyorsan hízik, amennyivel én fogytam 14 kilót (nem gyorsan, de ha eleget mozogtam volna, gyorsan is ment volna).
Nincs értelme kockáztatni az egészséged, de még csak sokkolni a tested-lelked sem. Koplalva sem fogsz sokkal gyorsabban fogyni, csak belassul az anyagcseréd s lehet, hogy ugyaniolyan tempóra lassul a fogyásod, mint normálisan ment volna. Ez nagyban emberfüggő, én is ismerek olyat, aki koplalással fogyott, gyorsan és tartósan, de amennyire tudom, ez ritka s neki is oda kellett néha figyelnie utána, kihagyni pár étkezést, ha feljött egy kis háj. De sokaknál elmarad a sikertörténet, esetleg összeszednek valami komoly testi vagy mentális betegséget... Most a picikét gyorsabb fogyás esélyéért beáldozni annyi mindent? A legtöbbeknek ez rossz választás, s akinek bejön, annak is veszélyes.
zsír soha nem alakul izommá!!
Figyelj, csakis megfelelő étrenddel lehet tartósan fogyni.
70 % kaja 30% mozgás
Az étrended nem tartalmaz megfelelő mennyiségű száénhidrátot.
Hidd el ha megfelelő mennyiségű makrókat viszel be jó kajákból, akkor fogyni fogsz szépen.. Ez a mire nincs időm meg kifogás.
Heti kaját meg lehet sütni kb 2 alkalommal.
A helyi fogyást felejstd el!! Mindenhonnan fogsz fogyni, ahova meg elsőre rakódik le onnan értelem szerűen nehezebben és lassan fog menni.
A másik szotir, hogy 2,5 hónapot adsz magadnak. Nincs olyan , hogy most azt mondom, hogy ennyit fogyok időre. Adj elég fogyási időt magadnak.
Ha gondolod étrendbe segítek, de a kifogásokat hagyjuk ( én amikor 8ra mentem dolgozni, volt hogy éjfélkor álltam neki csinálni az ebédemet meg az aznapi kaját illetve este 11re értem haza az edzésből mindig, ahogy most is. )
Szia!
Az embernek mindig arra van ideje, amire akarja, és ezt úgy mondom, hogy magam is két kisgyerekkel vagyok itthon, a nagyobb 21 hónapos, a kicsi 3 - a férjem meg katona, és kint van a határon, nagyon keveset van itthon.
Hasonló paraméterekkel rendelkezem, a 163 centimhez 82 kg-mal kezdtem, azóta már fogytam 4 kilót kb. másfél hónap alatt, de a centiket is mérem, az jobban mutatja a változást. Ja, csak én idősebb is vagyok nálad, 32 éves, szóval már nem megy olyan gyorsan a fogyás, mint 20 éves koromban, de nem is akarom siettetni. Szeretnénk még harmadik babát is hamarosan, és jó lenne, ha addig lemennék legalább 70 kilóig, ez az elsődleges cél, és ezért bármit hajlandó vagyok megtenni.
Leírom még azt, hogy az első gyerekkel éppen egy életmódváltás közepén voltam, 71 kilóval estem teherbe, aztán az első hónapokban a sok rosszullét miatt fogytam is, de végig a terhesség alatt sosem lépte át a súlyom a kezdő súlyomat, mert odafigyeltem az étkezésre (cukros voltam). 65 kg voltam, mikor kijöttem a kórházból, és szerettem volna folytatni a jól bevált életmódomat. Csakhogy alig volt tejem, és persze minden oldalról jött az osztás, hogy azért nincs tej, mert alig eszem, meg nem eszek normális embernek való kaját csak zöldséget meg húst... Szóval jött a jégkrém tonnaszámra (augusztus volt), meg a tészta, meg a többi és vele együtt jöttek a kilók is. A tejem viszont nem indult meg, csak annyit értem el vele, hogy szépen visszaszoktam az édességekre, meg a szénhidrátdús kajálásra, a péksütikre. És mivel a második gyerekkel nem jött ki a cukrom, nem is volt úgymond kényszerítő erő, hogy visszavegyek ebből a zabálásból. A szülés után a hat hetes kontrollig adtam magamnak időt, és az mintha egy kapcsoló lett volna az agyamban, tényleg sikerült megállnom a boltban, hogy vegyek egy csokis párnát, kakaós csigát vagy kinder buenót (ezekre voltam ráfüggve).
Kiszámolt étrendem van, reggelire tojást eszek zöldségekkel, ebédre valamilyen húst, általában csirkemellet meg zöldséget, vacsira pedig kakaós túrókrémet édesítővel és pár szem mazsolával. Két fehérjeturmixot is iszok egy nap, az egyiket edzés után, és ilyenkor eszek mellé valami gyümölcsöt is.
A reggelimhez a zöldségeket még előző este összevágom, reggel csak be kell dobni a serpenyőbe, ráütni a tojásokat és kész. Gyorsan megvan. A csirkemellet több napra előre meg szoktam csinálni, általában a gyerekek alvásidejében főzök, vagy akkor, amikor a nagyobb vacsorázik és kint eszik velem a konyhában. A férjemnek külön főzök, ha hazajön, de nem csinálok bonyolult kaját, legtöbbször neki is húst sütök, vagy paprikást főzök vagy ilyesmik. Ja és a csirkét előre kiporciózva teszem a fagyasztóba, így már csak kiolvasztani kell. A zöldségeket nyersen eszem, ebédre jöhet a magasabb szénhidráttartalmú sárgarépa, cékla. Szóval minimális az idő, amit a konyhában töltök, mégis egészséges kajákat tudok készíteni, és nem éhezek két gyerek mellett se.
Edzeni egy közeli konditerembe járok, mire a férjem hazaér, addigra összekészülök, és már indulok is. Nyilvánvalóan jó szervezőkészség és szoros napirend kell mindehhez, előre meg kell tervezni fejben a napot, főleg ha babaklubba is megyünk a gyerekekkel, de meg lehet oldani, csak akarni kell. És meg is oldom, pedig az én napom is csak 24 órából áll.
Azt javaslom, hogy ha elkezded, ne két hónapig csináld, hanem váljon az életed részévé. Én sem fogom hagyni soha többé, hogy telebeszéljék a fejemet azzal, hogy a péksütire meg a csokira szüksége van a szervezetnek, hiszen azzal sem volt több tejem, sőt most a másodikkal mintha több lenne az egészséges étkezés miatt. Nem csak azért váltok életmódot, hogy jobban nézzek ki, hanem azért is, hogy lássam felnőni a gyerekeimet (a családban előfordul az elhízás miatti cukorbetegség, magas vérnyomás, szívproblémák, szóval halmozottan hátrányos helyzetben vagyok), illetve hogy jó példát mutassak nekik. Hogy ne abba nőjenek fel, amibe én, hogy ne a túlsúly legyen a számukra normális, hanem a sport és az egészséges étkezés.
Édesanyák vagyunk, a mi felelősségünk, hogy milyen étkezési és egyéb életmódbeli szokásokat alakít ki a gyerekünk.
Amúgy még annyit hozzátennék, hogy ha keveset eszel, akkor a szervezet a zsírok helyett az izmokat fogja bontani. Az egy dolog, hogy plöttyedt leszel utána, de a szív is izomból van...
Sok sikert és kitartást kívánok neked, és remélem, megfogadod az előttem szólók tanácsait. ;)
Hát nagyon szépen köszönöm. Megpróbálok mindent az egészségem érdekében, nyilván van igazság abba, hogy ha valaki nem eszik, ,kipusztul" belülről. Ezt én sem szeretném :/ csak az van előttem hogy az első terhességet 65 kilóval kezdtem.. sokszor sírva fakadnek légyszívesebben, ha a tükörbe nézek.
Egyébként én is így csinálom. Párom reggel 6-tól dolgozik este 6ig. Mire ő haza jön, megvan a fürdetés, kész a vacsi és én is össze pakolok, hogy neki konyebbekel Legyen. El tekerek gyors a terembe.. ott vagyok 1,5-2 órát és tekerek is haza.. csak hát ugye az ember türelmetlen teremtés. . ,,2 hete éhezem és még mindig nem vagyok vekony" akkor inkább ,,nem eszek semmit"..
De én mondjuk nem tudom elképzelni Hogy soha többé ne egyek meg egy jó kis adag sertés bordát spagettivel vagy egy jó adag sertés húsból készült rántott húst sült krumplival. . :/ sokat olvastam az életmód valtasrol. . Gondolkozom rajta. Csak még kell szokni, ki kell tapasztalni és utána menni fog (remelem)
Köszönöm a hozzá szolásokat és tanácsokat :)
Soha többe meg az eletmodvaltasban sincs. Legalabbis szerintem. Ugy nem lehet elni, hogy matol soha nem engedek magamnak egy babgulyast, vagy akarmit amit annyira szeretek. Neha belefer. Nem minden nap, talaln nem is minden heten, en pl. havi egy fele probalok orientalodni.
Sokkal könnyebb atallni, ha azt gondolod, jövö het szombaton ehetek csülköt, vagy amire epp vagysz, mint azt elfogadni, hogy soha többe. Te se vagy modell, vagy testepitö vagy elsportolo meg en sem, igy neha belefer egy pici "felrekajalas", vagy egyszer egy edzes kihagyasa.
Az eletmodvaltast is lehet lassan csinalni. Pl. elöször a cukrot hagyom el, aztan a feher lisztet, aztan erre majd arra koncentralok. Nem egyforma mindenki, van aki pl. a cigiröl is ugy szokik le, hogy matol nem dohanyzom, van akinek hosszu idöbe telik. Csinald okosan, legyen egy fix celod, adj magadnak idöt, es latni fogod a valtozast ( meg erezni is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!