Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A tej tényleg kerülendő...

A tej tényleg kerülendő fogyókúra alatt?

Figyelt kérdés

Nem testépítő szeretnék lenni, csak le szeretnék adni pár kilót.

Étrendre figyelek, elkezdtem aktívan/aktívabban sportolni, figyelek a nassolásra. Szóval, igyekszem normális, emberi mértéket tartva, egészségesen fogyni.

Több helyen olvastam, hogy a tejivás kerülendő. Miért?

2016. máj. 14. 10:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
#5: Megsúgom, ugyanannyi fehérjét porból sokkal olcsóbban viszel be, mint tejből, kisebb kcal bevitellel...
2016. máj. 14. 16:34
 12/27 anonim ***** válasza:
És tartósítószer sincs benne, és léteznek már ízesítetlenek vagy steviával édesítettek is. De amúgy a tejjel tényleg az a baj, hogy nagy az inzulinválasza, az meg ugye egyenes út a zsírosodás felé, főleg a benne lévő zsírral együtt. De ha ezzel együtt is deficitben marad, akkor lehet vele fogyni. Mint ahogy itt írta valaki, fogyott napi 1 liter tejjel. De mit evett mellette?
2016. máj. 14. 17:03
 13/27 anonim ***** válasza:

Kiszámoltam, mielőtt bárki nekem esne, hogy nincs igazam. :)

Előrebocsájtom, sehol nem írtam, hogy hú, tilos, hízlal, stb... mindenki tudja, mi fér bele a keretébe, na meg mit enged meg a pénztárcája.

Ma a leggyakrabban fogyasztott fehérjepor az MHN proteinje. Ebből egy adag 25 gramm, ami 83,33 Ft-ra jön ki. Ebben van 18,5 gramm fehérje (ami a napi szükségletemnek töredéke, természetesen igyekszem minél többet kajával bevinni, hús, tojás, túró formájában, de napi 1-2 adag fehérjeport bevetve sokkal olcsóbban kijövök), 2 gramm szénhidrát, 2 gramm zsír, és mindez kereken 100 kcal.

Ha ezt tejjel akarom bevinni, 6,1 dl tej kell 18,3 gramm fehérje beviteléhez, ami 28,7 gramm szénhidrátot tartalmaz. Emlékszünk, a fehérjeporban ez csak 2 gramm...

Zsírtartalma: ebben a mennyiségben még 1,5%-os tejnél is 9,1 gramm zsír van, míg a házitejben legalább 21,3 (3,5%-ossal számolva). Nem tudom, kinek mekkora a zsír kerete... Ugye fehérjeporban ez is 2 gramm...

Kcal értéke:

1,5%-os: 268 kcal, 2,8-as 342 kcal, 3,5-ös 378 kcal (emlékszünk, a fehérjepor csak 100...).

Magyarul: ha megiszok napi 6,1 dl 1,5%-os tejet, máris elhasználtam a napi keretem 20%-át, de ezzel együtt a fehérjeigényemnek csak a 9,28%-át elégítettem ki...

És akkor nézzük az árakat...

Tehát 1 adag MHN 83,33 Ft.

6,1 dl tej...

1,5%-osból az olcsó tescós 93 Ft-ra jön ki. Bocs, hogy megkérdőjelezem a minőségét. Az UHT-vel meg nem is vagyok hajlandó foglalkozni!

2,8-asból az, amit már meg merek inni, 101 Ft.

A házitej (amiről tudom, hogy valóban tej, nem visszahígított tejsavópor) nálunk 180 Ft 1 l, ebből az ominózus 6 dl 108 Ft.

Tehát összegezve:

Igen, tejfogyasztás mellett is le lehet fogyni, a reggeli tejeskávémat én is megiszom, 1 dl tej van benne...

Ha valaki naponta megiszik egy litert, azzal is le lehet fogyni, csak onnantól kérdéses, mi mást evett mellette, a fogyásból mennyi volt zsír, és mennyi izom?

2016. máj. 14. 17:19
 14/27 anonim ***** válasza:

Attól függ. Ahány ember, annyi életmód. A fogyókúra akkor lesz eredményes, ha megtalálsz egy egyensúlyt a lemondás (anélkül nem megy...) és a saját táplálkozási szokásaid közt. Különben állandóan kielégítetlen étvágyad lesz, hiába eszed a korpás izét, ha az étkezést nem tudod élvezni. Jókat kell enni fogyókúra alatt is.

Én pl. baromi tejes vagyok, imádom minden formában: meginni, joghurtnak, sajtnak, túróként. Ráadásul lakto-ovo vega vagyok, szóval nekem pl. érvágás lett volna lemondani a tejről. Simán lecsúszik reggelire kb. 4 deci, vagy 2 deci müzlivel, ha ráérek enni. Ettől kora délutánig, azaz ebédig tudok pörögni, nem érzékelem azt a vércukoringást, amit sok helyen beígérnek a tej miatt.

Nekem egyszerűbb volt lemondani a péksütiről, tésztáról, általában a szénhidráttartalmú köretekről, mint a rizs vagy krumpli, és helyettesíteni zöldségekkel vagy salátával. De megtartottam ezt a kis "luxust", mert egész napra megalapozta a boldogságszintem és az energiáim. Nekem így volt jó.

15 kilót fogytam kb. és alacsony nő vagyok. Igaz, ez a 15 kiló 9 hónap alatt ment le, de hát hova siettem volna. Cserébe azóta is tudom tartani az étrendem, mert nem fogyókúra lett belőle, hanem új életmód.

2016. máj. 14. 17:26
 15/27 anonim ***** válasza:

Szabályok nem ártanak, lemondásra nincs feltétlenül szükség, de ez azért emberfüggő.

Én is lakto-ovo vega vagyok, ebből nekem nem következik, hogy hiányoznának a laktózos tejtermékek (némi keménysajtot és vajat eszem, amiben max. nyomokban van, de ezeket is könnyű lenne elhagynom). Természetesen van, aki valamiért ragaszkodik a tejhez, én már tizensok éve nem kívánom s nem iszom. Sok évig nem is volt helyettesítője, de most már kókusztejet iszom szinte mindennap.

Már leírták, miért nem előnyös a tej s azt is, hogy attól még nyilván lehet vele fogyni. Csak kicsit nehezebb, bár ez megint emberfüggő, kinek jobban kavar be, kinek kevésbé. Rám nincs jó hatással az inzulincibálás.

2016. máj. 14. 21:53
 16/27 anonim ***** válasza:
90%

A lényeg már le lett írva hogy miért nem jó diétában de az egész alapját sem árt ismerned- [link]

[link]

2016. máj. 14. 22:28
 17/27 anonim ***** válasza:

Mit ettem a napi egy liter tej mellett, amikor sikerült 40 testzsír %ot elvinni 20 alá és 30 kg-t leadni?

Reggelire zabkását, ebédre és vacsira barna rizst (néha fehérített rizst) , csirkét, pulykát, jégsalátát, lecsót rozéval, karajt, tarját, almát, ananászt, dinnyét, cukkinit, retket, répát, karalábét, mozzarellát és mazdaamert.

Cukrot és lisztet elhagytam, akár csak a krumplit. Néha még 10-20 dkg nyers túrót is majszoltam a zöldségekhez edzés után.

Szerencsére nem vagyok laktóz érzékeny. Még :)

Most 18 testzsír százalékom és a dietetikus szerint 2500 kalória kell ahhoz, hogy egész nap csak fekve vegetáljak, 12 kg felesleges izom van rajtam. Pedig 2 éve nem voltam már edzésen, és 10 kg izom le is ment rólam. Szerencsére kisebb is az étvágyam. Most 105kg vagyok 2 méterhez.

2016. máj. 15. 00:16
 18/27 anonim ***** válasza:
48%
Szia! A boltokban van már 0,1% tej is! Èn azt fogyasztom a reggeli kávèmhoz. Amúgy a tej ès tejtermèkek nagyon egèszsègesek! A cukrot pedig nem lehet teljesen megvonni a szervezettõl, mert akkor kezdõdnek a rosszullètek. Saját tapasztalatom.. Ájulás stb.. A fehèrjeport nem tartom jó dolognak, mivel nem termèszetes!
2016. máj. 15. 06:54
 19/27 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok!

Csak emlékeztetőül: a rendszerváltás után nagyon gyorsan kiderült, hogy mennyire egészségtelen a sertés-zsír, és hogy fogyasszunk helyette olajat!!! Kivágtuk az ólakból a jó magyar mangalicát, most már külföldről hozzuk be, mert közben a tudomány!!! odáig fejlődött, hogy a mangalica zsírja mégiscsak jobb, mint az olaj!!

A multik megvették az összes konzerv-gyárunkat, cukor-gyárainkat... azóta jön be a nyugati cucc az itt megnyitott tesco, stb. stb. polcaira...

sorolhatnám, de nem teszem!! Aki figyeli, nem megy itt más, mint olyan reklám és ellen-reklám, amely a multinak segít a pénztárcáját vastagítani...

A tejjel is ugyanez megy: ne igyunk tejet, mert az káros, inkább vegyük meg az általa behozott egyéb pótizéket...

Persze lehet lepontozni, lehet több ezerért megvenni a műfehérjét... én attól még maradok Riskánál... :)))

2016. máj. 15. 07:31
 20/27 anonim ***** válasza:
19: Ez más kategória... Ugyanis ez nem műfehérje! Ez is tejből van, csak kivonják belőle a laktózt és a zsírt. Ezt is a tejüzemek állítják elő, és ehhez is kell Riska. ;)
2016. máj. 15. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!