Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Így folytathatom a fogyást?

Így folytathatom a fogyást?

Figyelt kérdés

Tehát a helyzet a következő: lefogytam 7kg-ot egy hónapnyi idő alatt de sajnos koplalással. Nem volt étvágyam ez idő alatt, enni viszont azt ettem amit megkívántam. Például volt olyan, hogy egész nap csak egy saláta tálat ettem és egy szelet csokit. Vagy épp ami volt. Többnyire a deficitem 1000 kcal alatt volt, plusz heti 3-4x szobabicikliztem 30percet. Igen ám, de az étvágyam kezd visszatérni és még szeretnék fogyni,de valószínűleg ha 1000kcal felett ennék (mondjuk 1200-1500) gyarapodna a súlyom. A lényegre térve, ha esetleg 4-5 napig jóval többet eszek mint kellene akkor gondolom feltöltődnének a glikogén stb. raktáraim és visszaállna az anyagcserém majd pedig rátérnék az 1200 kalóriás étkezésre, akkor folytathatnám a fogyást?

A válaszokat előre is köszönöm és elnézést a hosszú terjedelemért!

2016. máj. 12. 06:08
 1/3 anonim ***** válasza:
53%
Nem, mert izmot vesztettél most pedig már a glikogen raktáraid is üressek ezért van étvágyad. Ha folytatod még több izmot vesztesz (a szívedet is izmok működtetik)... Szóval normális diéta kell. A koplalás az anorexiások megoldása, ami pedig betegség
2016. máj. 12. 12:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Az anorexiára hajlam is kell, van, aki akármennyit koplalna, sose kerülne közel hozzá... De koplalni nem célszerű, az bizonyos.

Nos, kérdező, szerintem jól gondolkodsz. Ha értesz hozzá, miért koplaltál? No mindegy. A glikogénraktárak gyorsan feltöltődnek (már ha szénhidrátosan eszel), a víz miatt kilók is simán feljöhetnek. De hogy az anyagcseréd rendbejön-e pár nap alatt, azt kétlem. Mindenesetre 1200 kcal annyira pici, hogy nagy baj kell legyen, hogy hízz mellette (most hagyjuk a fogyást, első körben gyere le az egészségtelen koplalásról, de persze könnyen lehet, hogy nem áll le a fogyás), alatta enni viszont koplalás, így igen, kezd 1200-zal, jó étrend mellett, kicsit mozogj (vagy sokat, de akkor emeld a kalóriabevitelt), s meglátod. Nem tudunk jósolni s az ember működése elég bonyolult. Van, aki lefogy koplalással, majd visszatér a régi étkezésére, ha megszalad a súlya, kicsit visszafogja magát egy időre és kész. De amennyire tudom, ez ritka, a többségnek jobban kell figyelnie, te ráadásul még fogyni akarsz. Én életmódot váltanék, messze az a legjobb módszer.

2016. máj. 12. 13:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Életmódváltás, makrók alapján táplálkozz és számítsd ki az alapanyagcsere kalória szükségletedet. Nyugodtan írj ha van kérdés.
2016. máj. 13. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!