Mit tegyek még? Egészségesen élek, mégsem fogytam egy dekát se!
De az "egészséges"-t úgy értsétek, hogy KOMOLYAN egészséges. Kb. fél éve untam meg azt, hogy dagadt vagyok, és ezért elkezdtem aktívabban mozogni, kevesebbet, egészségesebbet enni. Akkoriban még a,1,5-2 km-t futottam, mostmár 5-öt, egyhuzamban, minden 2. nap görkorizok fél órát, minden nap, ha nem is 5-öt, de olyan 3-at futok (MINDEN NAP), hétvégén 15-20 km-eket biciklizek barátaimmal.
Reggelire egy zsömle, tejjel(rengeteg tejet iszok, naponta 2,5 litert)
Tízórai: Ami jön(ez az egyetlen étkezés, ami nem meghatározott, de ugyan abban az időben)
Ebéd: Sok leves, kevés második
Uzsonna: Gyümi
Vacsora: -
És mégis: 13 éves, 173 cm, és 80 kg!!!!!!
Semmit nem fogytam. Esetleg 1-2 kilót.
Nem cigizek, nem drogozok, nem iszok.
Anyukám, apukám mind2-en nagyon el vannak hízva. (120-130)
Genetikai. De, nem akarom én ezt. Mert nem vagyok olyan össze-vissza folyok típus. A hasam nagy, a seggem, és a combjaim tömzsik. De a vállam, a karom, az arcom tök normális.
Na most mit csináljak?
A tej az biztos sok mert nekem van egy barátnőm aki szintén sok tejet iszik és mondanom se kell elhízott.
A másik dolog, mivel a szüleid is túlsúlyosak akkor szerintem már a szüleid étkezési szokásaival is gond van (sokszor az ember olyan dolgokat is a genetikára fog ami nem biztos, hogy az). Pontosan nem írtad le mit is eszel, mert egy levest úgy is el lehet készíteni, hogy hizlaljon és úgy is, hogy fogyasszon. De ez bármivel így van.
23:05 vagyok ismét. Az jutott eszembe, hogy nem is értem nálad ezt a tejdolgot. Éhség vagy szomjúság ellen iszod? Mióta iszod ilyen mennyiségben?
Az az igazság, hogy az egész napra szükséges kalóriamennyiséget beviszed csak tejből. Utána hiába kajálsz bárhogy, az már mind plusz. (Pontosabban igazából a tej a fölösleges plusz, de kb. 2-szer annyi kalóriát eszel meg naponta, mint amitől nem híznál.)
Másik dolog meg...
Ne feledd, a kisbabák csak anyatejet isznak, igaz, annak más az összetétele és zsírosabb is, de elég nekik a tej, híznak és nőnek tőle, tehát valószínűleg "eléggé" tápláló. (A gyereknek és a felnőttnek már más típusú kajára van szüksége természetesen, ezért a tejet elhagyjuk, helyette, és nem mellette, eszünk mást is.)
Sajnálom, hogy azt hitted, ez egészséges. Tul. képpen igen, a tej nagyon egészséges (főleg ha nem műtejet iszol), de lényeges a mennyiség. 1 pohárral egészséges, nagy mennyiségben nagyon rosszat teszel magadnak.
Ez nagyon sokmindennel így van.
Én is tejes vagyok, de egy nap max. 6-7 decit iszom (ez is 300 kalória) de sportolok és napi 1200 kalóriát étkezem, és hetente 2-3 szor kocogok, ha fogyózom éppen. 162 cm és 51 kiló vagyok.
Ezzel heti 0,5-1 kilót simán le lehet adni!!!!
ajánlom a kalóriatáblázatok figyelembe vételét és a kajáidat is oszd el kalória alapján, max 1300 kalóriát egyél egy nap!!!!
És mellette maradjon meg a kocogás!
A tejet csökkentsd le 4 dl-re!!!!!! Napi 2 bögre:)
A tej a bibi, mert ha a tejet ki iktattad volna, akkor már 10 kilóval soványabb lennél!
Nem a tej hízlal, de ekkora mennyiségben már igen!
Szóval uccu neki, 1300 kal/nap szigorúan 2 bögre tejjel! Helyette vizet vagy natúr teát igyál!!!!
Semmilyen cukros lötty, és semmilyen gyümölcstea vagy gyümölcslé!!!!
A 100%-os gyümölcslevet ihatsz pl. reggelire de 2-3 dl max/nap!!!!
Tanuld meg a kalória táblátzatot használni, és állíts össze magadnak egy tudatos tervet!
Később már táblázat nélkül is menni fog, kívülről fogod tudni, miből mennyit ehetsz!
Sok sikert!
26.L
23.05-ös újra.
Itt egy kalkulátor, mennyi kalóriára van szükséged:
Az 1300 kalóriás diéta állati nagy baromság. Utána az egészet visszahízod duplán, mert 1300 kalóriával csak kiéhezteted magad. Ne fogadd meg a tanácsot!
Csalószínűleg ha elhagyod a tejet, már eredményt fogsz elérni, egyelőre nem is kellene más tenned, csak vacsorára megenni egy tál zöldséget meg elhagyni a tejet. (Ahogy írtam, napi egy pohár, 2-3 dl max.!) Próbáld ki, utána meglátod, szükséges-e máson is változtatni.
Én ezt az oldalt mindenképpen ajánlom neked:
Kiemelném a következőket:
A-vitamin:
* A látás folyamataihoz
* A bőr és egyéb szövetek épségének megőrzéséhez
* A zavartalan növekedéséhez
* A csontok egészséges fejlődésének biztosításához
* Immunfolyamatok, védekezés különböző fertőzések ellen, a fogak, és fogíny erősítéséhez, a látóképesség megőrzéséhez
Legjobb A-vitamin forrásaink a belsőségek (máj, vese, szív, stb.), a tojássárgája, a tej és tejtermékek...
Ajánlott napi adag
800-1000 µg. Ezt a mennyiséget tarrtalmazza pl. egy pohár répalé, egy liter tej, vagy 50 g brokkoli.
......
Tehát 1 liter tejre csökkentsd a napi adagot, mert nem kell több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!