Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen ez az étrend?

Milyen ez az étrend?

Figyelt kérdés

Reggeli:

kávé, 1dl rizstej

20 gramm zabpehelyből+30gramm tönkölybúzapehelyből zabkása, vízzel főzve + belekeverve fél adag vaníliás fehérje + egy fél zöldalma

Ebéd: csirkemell, párolt zöldség

Vacsora: 1 csomag csirkemell sonka + 150 gramm cottage cheese

2016. máj. 3. 11:22
 1/6 anonim ***** válasza:
ez nem étrend, hanem nagyon egyoldalú koplalás
2016. máj. 3. 11:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor esetleg tudnátok tippeket adni, hogy mit változtassak?
2016. máj. 3. 11:43
 3/6 anonim válasza:

Szerintem csak a mennyiségen kéne változtatnod, egyel 1 nap 4-5x.

Ebédre csirke kevés rizzsel salátával

Uzsonnára pedig menjen a csirke párolt zöldségekkel

2016. máj. 3. 12:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Beiktathatod a tojást is, ha szereted, alacsony zsírtartalmú sajtot, és mehet 1egész alma

Halat is szanad enni, ha szereted

2016. máj. 3. 13:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Nagyon-nagyon kevés. Egyél több szénhidrátot vagy zsírt (már ha elég a fehjérje, azt nem tudom). Speciel én a nyers zöldséget sem hagynám ki, de lehet, hogy ez csak az én mániám :)
2016. máj. 3. 16:07
 6/6 anonim válasza:

Ezt nagyon megfogod unni egy idő után, nem fog jót tenni se a fogyókúrád se az egészséged szempontjából.

Először is, a nap 4-5x étkezés sokkal jobban pörgeti az anyagcserét, és "becsap" mert akkor az ember többnek hiszi a kevesebbet.

Ha ragaszkodunk a zabpehelyhez reggelihez lehet de annyi másféle íz van még, bár ezt is lehet még variálni, pld.;

-este vízzel beáztatott zabpelyhet (nem főzve) 1 db banánnal összetörve (villával), felkockázott fekete csoki, dió vagy mazsolával a végén tálalva

-tejes zabpehely, almával és fahéjjal

-kivis, gyümölcsös zabpehely, (akár kakaóporral is)

-3x-os vízben megfőzött zabpehely, de lekvárral/mézzel vagy/és fél csésze mandulával

-zabpehely joghurttal, mézzel/mazsolával, mandarinnal

De banános palacsintától kezdve, mandulatejes tejbegrízig minden van, a neten kicsit érdemes kutakodni.

Az ebédet nem tudod a munkahelyeden/iskolában megoldani? Az sokkal változatosabb és időtakarékosabb opció lehet, és nem kell feltétlenül az egész adagot megenned (én általában a fele után leteszem az evőeszközt, és ha még éhesnek érzem magam eszek néhány falatot, de ez egy idő után már nem lesz szükséges).

Uzsonnára pedig akár szendvics, különféle saláták, müzli szeletek, akár joghurt vagy puding, kisebb túrós sütemény vagy cottage cheese, 1 db gyümölcs...

A vacsorában nagyon fontos a leves és a főzelék. Hetente legalább 3x de inkább 4x legyen az asztalodon. A tojás is jó ötlet lehet; egyszer rántotta, egyszer omlett, egyszer tükörtojás, vagy főtt tojás formájában sonkával-sajttal és mindig más zöldségekkel tálalva.

Naponta minél több víz és tea még fontos szereplő lehet.

Sportolni meg ha nem is kell minden nap (heti 2-3x), de a séta az nagyon jól eső és hasznos mozgásforma, nem nagy megerőltetéssel.

2016. máj. 4. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!