Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miből merítsek erőt a fogyáshoz?

Miből merítsek erőt a fogyáshoz?

Figyelt kérdés

Le szeretnék fogyni (kb. 10-15 kg-ról van szó), mert lassan már undorodom magamtól. Tavaly óta szedtem fel magamra ezt a +10kilót, már többször belefogtam az egészséges életmódba és edzeni is elkezdtem, de nincs elég kitartásom. Nem attól félek, hogy így nem lesz sosem párkapcsolatom (mert eddig még egy sem volt, nem emiatt..) csak nem szeretnék egy férfi előtt sem levetkőzni ilyen alakkal.

Tippek, tanácsok, ötletek?

18/N

2016. ápr. 28. 21:34
 1/6 anonim válasza:
Sóher Norbitól
2016. ápr. 28. 21:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Az a gond, hogy gondolom otthon laksz és ott nincs rendben, ahogy esznek és a hűtő is tele. így különösen nehéz.
2016. ápr. 28. 21:54
 3/6 A kérdező kommentje:

Egyrészt ez is akadályoz, de ennek még úgy-ahogy ellen tudnék állni, tudok magamra főzni normális kaját. Gyümölcs, zöldség meg amúgy is van itthon:).

Az a gond inkább, hogy vmiért elpattan a cérna és ott tartok, ahol elkezdtem...

2016. ápr. 28. 22:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Az nem baj, ha elpattan. Az mindig el fog. Az normális. A kérdés az meddig tart az elpattanás.

Alapvetően itt szokásokról van szó. Amiken változtatni nehéz. Lassan lehet. Amíg akaraterőből megy addig problémás. Olyan, mint ahogy rászokni arra, hogy fogselymet használjon az ember is addig tök nehéz, amíg be nem rögzül, akkor meg már semmi. (használj amúgy naponta egyszer, fontosabb szinte mint a fogmosás)

Esetleg az is jó lehet, ha egyszer nem eszel semmit egy napig. És le is fekszel éhgyomorra. Csak azért, hogy lássa a szervezeted, hogy semmi baja nem lesz, ha kevesebb a tápanyag.

Vagy a mindennapi mozgás is jó lehet. Vagy inkább az, hogy ott legyen minden nap benned, hogy valamit mozogsz. Mert nyilván van, amikor nem fér bele valamiért. Bár ekkor is jobb, ha csinál valami kis jelképeset az ember. Csak, hogy erősítse a szokást. Kezdetnek kezd el csinálgatni minden reggel ezt pl 20 perc max:

https://www.youtube.com/watch?v=KgjZiasrSnw

2016. ápr. 28. 22:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Megpróbálok segíteni,de nagyban függ mi pontosan a célod. Pl nem mindegy,hogy 170cm/77kg vagy és így akarsz lefogyni,170/90kg ,vagy 170cm/57kg. Nos én magamból tudok kiindulni én nagyjából az első variáció vagyok közepes túlsúly,csak más adatokkal. Kell először is egy motivációs lap,amire felírsz 20 indokot miért is jobb vékonynak lenni. Nekem az első számú motivációm egy férfi,akibe beleszerettem és semmit se viszonoz. Valószínűleg ígyse fog de kitudja és akkor elküldhetema fenébe,nagyon megalázott,összetört éjszakákat bőgtem át miatta,mert hiányzott. Engem ez motivál,hogy megmutassam,ha nem is neki magamnak hogy többet érek nála.Az is motiválhat,hogy a felesleg mindig is zavarni fog nem könnyebb minél hamarabb leadni? Mint 5-6-7-10 esetleg több évig hordozni a hájat? Ha nem változtatsz több is feljöhet. Nem könnyebb csinos alakkal öltözködni? Biztos örülnél,azért egy kapcsolatnak is az pedig csak akkor működik ha te is elégedett vagy magaddal nem is a felesleg a lényeg,hanem ha nincs önbizalmad akarva akaratlanul ragaszkodni fogsz idiótákhoz,mert azt hiszed nem szerethet senki és azt gondolhatod magadban örülök,hogy hozzám szól egyáltalán valaki olyan csúnya vagyok. ( velem ez volt). Szóval keress 20 motivációt,idézetet,életbölcsességet bármi. Ezután jöhet a módszer,itt jön életbe az ,hogy nem midegy mi a kiindulás és a cél. Én eszek mekis kaját is,csokit néha üdítőt is iszok ,viszont rengeteget sportolok hozzá. Nekem ez vált be,biztos nem leszek így fitness modell,de nekem kezdetnek elég ennyi a változáshoz. Kicsiben kell kezdeni,én sem kívánok magamtól olyat,hogy mostantól se édesség se kenyér,mert tudom hogy nem bírnám ki és csak stresszes lennék és 2 nap után feladnám. Lehet kalóriát számolni,ételeket csoportosítani pl nem eszel kenyeret/édességet de amúgy minden mást igen. Van aki 5x eszik egy nap,van aki 3x többet. Nem mindenkinek ideális a heti sok óra sport inkább kibírja kevesebb étellel. Neked kell tudnod mi áll hozzád közelebb. Aztán,ha ez is sikerült nem szabad elfelejteni,hogy az teljesen normális hogy időnként feladnád,de még az se baj,ha bezabálsz! Én már a harmadik napon befaltam egy karamellás tortát,karamell szirupos kávéval,ettem melegszendvicset is. Ilyenkor nem az a heles eljárás,hogy na úgyis mindegy akkor felzabáloma hűtőt és nem sportolok hanem folytatni kell mintha mi sem történt volna. Nekem a bezabálás mellett lement 2,5 kiló két hét alatt ,még más is megjegyezte az volt a durva. Tegyük hozzá én könnyen hízok és könnyen fogyok ilyen alkat vagyok,valaki stagnáló és egyebek. Az sem baj,ha kimarad egy edzés,én tegnap éreztem úgy hogy én meg nem mozdulok soha többé,gyűlölök sportolni,pusztuljon fel aki föltalálta stb. végig aludtama délutánt.. Ma sem volt kedvem hányingerem volt,meg fog jönni egyszóval minden bajom van de magamra erőltettem és úgy belejöttem,hogy több,mint két órát sportoltam. Vannak apró trükkök,ha édeset kívánsz és már sok lenne egy napra,cukormentes cukor,rágó,édesítőszeres üdítő nem a legjobb megoldás,de szerintem sokkal jobb mint a cukros lötty vagy két tábla csoki kínodban,később egyre kevésbé kívánod úgyis az ilyen ételeket. Kezdetnek ennyi,sok sikert! :)
2016. ápr. 28. 22:57
 6/6 anonim ***** válasza:
A tükörből ^^
2016. ápr. 29. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!