Ha fogyókúrázni szeretnék, akkor a zöldségeket baj, ha tejföllel keverem?
12% -os tejföl
100g = 142 kcal
zsír = 12 g
szénhidrát = 4 g
fehérje = 3,4 g
Ezek a tejföl adatai. Ha megfelelő mennyiségű kalóriát eszel ami a fogyáshoz kell (kinek mi, nekem pl: napi 1200 kalória érték a határ)
Ha benne vagy a kalóriakeretedben akkor a tejföllel nem lesz gond. Mondjuk a rizzsel, krumplival sem.
Én eszek spagettit is, és fogytam 14 kilót.
sem a rizzsel, tésztával akár a tejföllel nincsen gond, csak ki kell alakítani egy megfelelő étrendet. főleg mikor már nincs nagy súlyfelesleg, max.10kg, akkor kell csak igazán jól összerakott étrend. Alacsony CH, magas fehérje, és minimális zsír. (esszenciális zsírok magvakból, olajokból pl.)
Neked relatív kevés a felesleged, ezért ahhoz hogy azt leadd, rendkívül oda kell(ene) figyelned a makrótápanyok helyes összetételére, mert ezek nélkül nagyon-nagyon nehezen fog lemenni az utolsó pár kiló.
A makrók valóban fontosak, de a deficittől fogyunk és energia azért kell. S emberfüggő, kinek mi az ideális. Egyáltalán nem kell minimális zsírt enni, nem is mindenki akar olyan sok szénhidrátot enni, amennyi azzal jár (a fehérjét nincs értelme extrém magasra vinni), nincs is a zsírral gond, jó energia. Persze van, aki nem bírja, az eheti a minimálisat és több szénhidrátot, az se rossz.
A tejfölös zöldségben nem látok nagy gondot, de nem vagyok nagyon képben a tejtermékekkel kapcsolatban. Azt tudom, hogy soknak azért rendesen van inzulinválasza, a tej pedig nem igazán való embernek, de hogy ki mennyire szigorú, az azért egyéni döntés. Olyan vészesnek nem tartom őket, bár én magam csak keménysajtot és vajat eszem, azt sem sokat. Megoszlanak a vélemények s amúgyis, ki mit vállal be... A túlzott szigor lelkileg sem jó.
Sok zöldség pedig igen remek nyersen, de ugye ez is ízlés dolga. Párolva én sem enném meg a zöldségeket, általában főzve se, én sütöm őket, ha nem nyersek. Amibe megint bele tudnak kötni egyesek, de hol érdekel az engem? Fogyni lazán tudok így, tapasztalat, de evidens is, ahhoz "csak" deficit kell. Természetesen a zsírmennyiségre vigyázni kell, de minimálisnak nem kell lennie.
Abban biztos vagyok, hogy sokkal jobb, ha tejfölös zöldséget eszel, mintha semmilyet, már ha nincs bajod a tejtermékekkel.
Én pont a magasabb kalóriatartalma miatt nem tejfölt használok, hanem kefírt vagy natúr joghurtot.
De inkább a kefir a jellemző...sokkal alacsonyabb a kalóriatartalma, próbáld ki azzal inkább :)
Én néha egy nagyon pici mustárt is nyomok a kefirbe a salátahoz és imádom az ízét. A majonézt hanyagold mert az magasabb kalóriatartalmú jóval a mustárhoz képest. :)
23L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!