Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bezabáltam. Ismét. Már ennyire...

Bezabáltam. Ismét. Már ennyire nem bírnám az ételt?

Figyelt kérdés
Szóval olyan 2 hónapja kezdtem el fogyózni. Jelenleg 58 kiló vagyok, de legrosszabb esetben is elszeretném érni az 52-őt. Igazából csak zöldségeket, gyümölcsöket, sovány joghurtot és csirkemellett eszem - ezekből sem sokat. Van, hogy egész nap nem eszek egy falatot sem, de nem is kívánom az ételt. Tudom, hogy nem jól csinálom. Tegnap este megettem egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret és hozzá sajtot, pulykamell sonkát, mert már nagyon éhes voltam. Utána viszont annyira rosszul lettem, hogy meghánytattam magam, úgy éreztem kidurranok. És így van ez minden zabálás után, egyszerűen rosszul leszek, émelygek. Másnap meg megint nem tudok egy falatot sem enni és kezdődik minden előröl. Ez azért lehet, mert összeszűkült a gyomrom vagy miért van? Lenne valami jó ötletetek?
2010. ápr. 7. 17:24
 1/10 anonim ***** válasza:
kor? nem? (gondolom lány) ezt egyeztetni kéne a háziorvosoddal nem gondolod?
2010. ápr. 7. 17:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Tudod mit szerintem akaszd fel magad mert megettél egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret és hozzá sajtot, pulykamell sonkát! Ez rettentően sok és olyan kövér leszel tőle hogy majd menni sem fogsz tudni! Hahóó józan eszed is kihánytad és lehúztad? Ez nem bezabálás hanem baromi kevés... Szerintem menj orvoshoz mert az ilyen már beteges.
2010. ápr. 7. 17:39
 3/10 anonim ***** válasza:
ez bezabálásnak számit?enni lehet csak keveset,nem kell koplalni!
2010. ápr. 7. 17:40
 4/10 A kérdező kommentje:
18 éves lány vagyok.
2010. ápr. 7. 17:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
igen, azért van, mert összeszűkült a gyomrod. egyél sokszor keveset, és nem leszel éhes
2010. ápr. 7. 18:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Összeszűkült a gyomrod a relatíve kevés és rendszertelen evéstől. Ezért durran szét már egy kenyértől is.

Rendszerezd az evést! Mindenképp! ha ragaszkodsz ezekhez az ételekhez, maradhatnak, de mindenképp állíts fel egy rendszert!

Most kezdd el leszoktatni magad azokról a napokról, mikor nem eszel. Egyél, de ne egy teljes kenyeret, mert uigye az soknak bizonyul. Egyél egy felet, vagy negyedet reggel, aztán délben megint. Aztán este is. Aztán az adagokat növelheted. Ettől a fogyás nem áll le (bár nem valami világszám étrend, de azt tapasztalom, hogy mondhatnék neked itt bármit), de legalább az étkezések rendszeresek lesznek, és nem kell a gyomrodnak átvészelnie teljesen kongó üres és full tömött időszakokat felváltva. Igyekezz valamennyi kaját mindig a gyomrodban tudni, és igyál is. Mert ezzel így gyakorlatilag a sürgősségin fogsz kikötni hamarosan. nem bírja az ilyet sokáig a szervezet.

2010. ápr. 7. 18:24
 7/10 A kérdező kommentje:
De ezzel milyen kárt okozhatok magamnak?
2010. ápr. 7. 18:27
 8/10 anonim ***** válasza:
34%
Hát, én szégyellném, ha 18 évesen annyi eszem lenne, mint egy 12 éves kis....
2010. ápr. 7. 18:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Milyen kárt? Hát egyrészt a cukrod megőrül. Egy napig semmi, aztán hirtelen puffadásig zaba? És a savad... na az majd szépen elintézi belülről a kis gyomrodat. Csak megemlítem, hogy iszonyat kínos műtét a gyomorműtét. Na attól lefogynál, úgy néznél ki, mint egy éhező afrikai kölyök, vagy mint a saját öreganyád.

Szoktasd vissza magad a rendszeres kajálásra, és emeld az adagot. Tizenévesen ne kínozd magad ezzel, mert egész életedben szívni fogod a maradandó mellékhatásokat (pl barátnőm 23 évesen kezdett hasonlóba, most 30 és szívbeteg a bulémiás korszaka miatt). Sosem tudhatod, meddig ér el egy-egy ilyen tetted behatása az életedben.

2010. ápr. 7. 18:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Pl meghalhatsz?
2010. ápr. 7. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!