Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miert nem fogyok szinte...

Miert nem fogyok szinte semmit? Mit csinalok rosszul?

Figyelt kérdés

Hosszu lesz, de legalabb nem mondhatjatok, hogy nem adtam eleg informaciot :)

Eloszor is szeretnem leszogezni, hogy NEM tartozom azok koze, akik 1 het alatt 10 kilot akarnak fogyni, nem erzem ugy, hogy irrealis elvarasaim lennenek...plusz ugy erzem, hogy minden tolem telhetot megteszek az eredmeny erdekeben es hajlando vagyok tovabbi valtoztatasokra is, ha szukseges.

22 eves lany vagyok, es a BMI kalkulator szerint 25 kg felesleggel rendelkezem. Szeretnek hinni benne, hogy a lassan mar oldschoolnak szamito helyes etkezes+mozgas kombo hatasos lehet.

2 honappal ezelott sok olvasgatas utan ugy dontottem valtoztatok az eletmodomon, mert elegem lett sajat magambol. Bucsut mondtam az edessegeknek, kenyernek, sos ragcsalnivaloknak, cukornak, zsiros tejnek, olajnak, krumplinak, tesztanak, majoneznek, tojassargajanak, alkoholnak es egyeb cukros lottyoknek...eleinte szornyu volt, de most mar nem is hianyzik a legtobb. Amit helyette fogyasztok az zabpehely, rozsos ketszersult, tojas feherje, pulykasonka, brokkoli, cukkini, paradicsom, uborka, spenot, karfiol, repa, borso(errol a kettorol hallottam csunyakat, lehet ezeket is el kene hagyni?), csirke, tonhal, levesek, neha barnarizs es alacsony zsirtartalmu joghurt. Sajnos a gyumolcsoket nem igazan szeretem, csak annyira, hogy pl fagyasztott afonyat, malnat vagy epret szoktam a joghurtba keverni, vagy a reggeli melle narancsot facsarok, neha kiwit is szoktam enni. Plusz a feherjepor a 0%os tejbe keverve, amit edzesek utanra javasoltak. Igyekszem 1500 kalorian tartani a napi kaloriabevitelt. Nagyjabol 2-2.5 l folyadek, tea vagy viz formajaban.

Az edzeseimrol: Hetente 5-6szor jarok le, mikor hogy birom. Altalaban egy-masfel orat vagyok lenn a konditeremben. Az elejen BORZALMAS kondicioban voltam, sokszor bogtem is edzesek utan, fel akartam adni, de most mar gyakorlatilag barmit kepes vagyok vegigcsinalni, pl lassu kocogas futopadon, elliptikus trenerezes, de van amikor a tancorat csinalom vegig, plusz most mar kepes vagyok eljarni a kick-box edzesre is. Heti 3-4szer ezek kozul valasztok es 2-szer sulyzos edzes, amit az edzom allitott ossze. Szivesen csinalom es nem erzem nyugnek, annak ellenre, hogy nem konnyu. A legtobb gepen mar emelni kellett a sulyokon es a karomon(legkevesbe kover reszem :D) egyertelmuen latszik/erzodik, hogy izmosodom plusz mintha a hasam is laposabb lenne kicsivel. Az allokepessegem szo szerint FENYEVEKRE van a 2 honappal ezelotti onmagamtol, tehat valoszinuleg az etkezessel lehet a gond, hiszem ennyi ido alatt osszesen 2 kiloval mutat kevesebbet a merleg. Tudom, a ruhakat kene neznem, de ugy sincs igazan nagy kulonbseg, pedig ennyi mozgasra es ilyen "drasztikus" etrendbeli valtozasokra MUSZAJ lenne reagalnia a testemnek, legalabb heti fel kilo formajaban, nem? Plane nagyobb tulsuly mellett, mint az enyem...nem vagyok zugevo(regen az voltam, ez volt a legnagyobb problemam, de ugy erzem, eddig sikeresen kuzdottem ellene) viszont tul keveset sem eszem. Sajnos keptelen lennek tartani hosszu tavon, pedig ha csak par napig 800 kaloriat eszem, mar le is ugrik akar 2-3 kilo. Plusz ha egy nap kicsivel tobbet eszem a kelletenel, masnap akar 1 kiloval is tobbet mutat a merleg, pedig szo sem volt nagy zabalasokrol, lassan mar fel sem tudom idezni, mikor volt olyan utoljara. Ez miert van? Nem az a matek lenyege a dietanak, hogy 3500 plusz kaloria = 1 kg zsir? Az elvileg "normalis" etrenddel miert nem fogyok? Csokkentsem 1200 kaloriara? Mit csinalok rosszul? Ugye nem lehetek 22 evesen pajzsmirigy beteg? Segitsetek legyszi, mert nem latom a hibat es kezdek kicsit elkeseredni, pedig higgyetek el, hogy a szandek megvan :(

Nagyon szepen koszonom mindenkinek, aki elolvasta es segit <3

2010. ápr. 7. 05:11
 1/7 anonim ***** válasza:

rossz hírem van, bármikor lehetsz pajzsmirigy beteg. de bármi más is okozhatja ezt a makacs súlyt.

amikor én fogytam, én hirtelen egy drasztikus koplalással kezdtem (bár az lelki alapon volt, nem szándékosan), és utána nagyon figyeltem, hogy mit és hogyan eszem.

nem írtad, hogy eszel-e este. azt sem szabad.

ajánlom még a zöld teát is, jó hatása van, és nem túl erős vízhajtó.

mindenképpen el kellene menned orvoshoz, hiszen ez valóban gyanús.

a családodban előfordul kövérség?

2010. ápr. 7. 05:31
 2/7 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszt! Hu, errol a "6 utan ne egyunk" dologrol mar rengeteg mindent hallottam, sajnos nem tudom megcsinalni, mert savas vagyok es nagyon faj a gyomrom, ha sokaig nem eszem. Az edzo azt mondta, hogy 3 oraval lefekves elott mar ne nagyon egyek es a vacsi is lightosabb legyen, feherje, salata, ilyesmi. Ezt igyekszem betartani, bar lehet vhogy korabbra kene tennem a vacsit(keson szoktam fekudni legtobbszor), megprobalom.

Valami tipp, hogy milyen dokit keressek fel esetleg? Dietetikust? 2 eve volt egy vervetelem, ami mindent mert, akkor meg nem volt semmi gond...de ezek szerint erdemes lenne egy ujabb vizsgalat. Megprobalok nem remeket latni :)

Csaladban talan Apu az, aki hozzam hasonlo, o is elkezdett sportolni es csinalja az Alexandra fele dietat, de brutalisan lassan fogy, panaszkodik is miatta...o viszont szerintem nincs az az isten, hogy valaha eljonne velem orvoshoz, retteg toluk :P

2010. ápr. 7. 06:05
 3/7 anonim ***** válasza:

szia, a két évvel ezelőtti vérvizsgálat már nagyon régen volt. menj el újra.

nálam a fogyásra való képtelenség cukorbetegség és pajzsmirigy betegség miatt volt, hiába fogyóztam, és tornáztam...

(egyébént mint cukorbeteg, naponta 6-szor eszem, utoljára este 8-kor. olyankor is lehet 3-4 szem korpovit kekszet enni, egyébként meg fél hatkor vacsorázom.)

bocs, nem szőrözés, de a bmi nem azt számolja ki, hány kiló plusz van rajtad :) vagy a bmi-d lett 25 (ami a normál súlytartomány felső értéke), vagy a bmi segítségével kiszámoltad, hogy 25 kg-ot kéne leadni.

2010. ápr. 7. 06:28
 4/7 anonim ***** válasza:
és még egy: reméljük, hogy az orvosi vizsgálat eredménye negatív lesz. ha igen, akkor a szervezeted logikáját próbáld meg megérteni: sok kalóriát akarsz leadni, keveset felvenni. lehet, hogy a szervezeted elkezdett tartalékolni. (nem tudom, mióta tart ez az állapot.)
2010. ápr. 7. 06:30
 5/7 anonim ***** válasza:
ja, látom, 2 hónapja. hát, lehet, hogy ez tartalékolás, főleg, ha tényleg 25-ös a bmi-d (és nem 25 kg +)
2010. ápr. 7. 06:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Kicsit tenyleg pontatlanul fogalmaztam, sajnos nem 25-os BMI hanem 25 kilo plusz van rajtam...de nem baj, nem adom fel es irany a doki, szerintem elviszem neki a kaja naplomat is majd. Ez a cukorbetegseg dolog most nagyon aggaszt :S
2010. ápr. 7. 07:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Le tudnád írni egy napi étkezésedet? Pl. a tegnapit és a mait.

Ha dokihoz mész, a házidokihoz menj, és mondd meg, hogy pajzsmirigyre meg cukorra vagy kíváncsi. Van valami hormonszint, amit a pajzsmirigy irányít, és azt egy sima vérvételkor nem mérik, külön kérni kell.

2010. ápr. 7. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!